Šošoni v reprezentáciách, štvorica hráčov z ”A”-tímu
MŠK Žilina

Počas druhého októbrového týždňa je naplánovaná druhá reprezentačná prestávka aktuálnej sezóny. Futbalisti MŠK Žilina tak budú v najbližších dňoch trénovať bez reprezentantov, keďže tentoraz štyria šošoni z kabíny Jaroslava Kentoša budú reprezentovať svoju krajinu v medzinárodných súbojoch, resp. pripravovať sa s národnými tímami.

"sr" 21 s trojicou žilinčanov, premiéra sluku

Tréner Slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa nominoval v októbrovom asociačnom termíne troch aktuálnych hráčov z kádra Jaroslava Kentoša - záložníka Miroslava Káčera, útočníka Róberta Boženíka a premiérovo aj obrancu Branislava Sluku. Na blížiaci sa záver kvalifikácie v 2. skupine o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska je celkovo sedem hráčov so žltozelenou minulosťou. Sokolíci sa predstavia najskôr doma proti Estónsku a následne cestujú do Severného Írska.

PROGRAM ZÁPASOV

12.10. Slovensko 21 - Estónsko 21 2:0 (1:0) Góly SVK: Jirka, Vestenický

Šošoni v akcii: Miroslav Káčer odohral celé stretnutie, Róbert Boženík a Branislav Sluka do zápasu nezasiahli


16.10. Severné Írsko 21 - Slovensko 21 1:0 (0:0)

Šošoni v akcii: Miroslav Káčer odohral celé stretnutie, Róbert Boženík naskočil v 69. minúte a Branislav Sluka do zápasu nezasiahol

fazla s macedónskou "19"

Náš stredopoliar Enis Fazlagić sa v októbrovom asociačnom termíne bude pripravovať tentokrát s macedónskou "19"-tkou na 1. kolo kvalifikačného turnaja, keďže "21"-tke v závere kvalifikácie už o nič nejde. V 3. skupine sa predstavia Macedónčania proti Chorvátsku, Luxembursku a domácemu Česku až v novembri práve u našich západných susedov, kde sa bude konať turnaj 3. skupiny.

sr "19" v prvom kole kvalifikácie s dvojicou šošonov

Mladí sokolíci odštartujú 1. kolo kvalifikácie už teraz v októbri, keď sa presúvajú do Albánska na turnaj 8. skupiny. V nominácii trénera Alberta Rusnáka svietili pôvodne až štyri žltozelené mená, no zdravotné komplikácie nepustili do najcennejšieho dresu Rolanda Gerebenitsa ani Tomáša Nemčíka. Šošonov tak bude reprezentovať obranca Samuel Suľa a stredopoliar Miroslav Gono.

PROGRAM ZÁPASOV

10.10. Nórsko 19 - Slovensko 19 1:2 (0:0) Góly SVK: Strelec 2

Šošoni v akcii: Samuel Suľa odohral celý zápas, Miro Gono nastúpil v 61. minúte

13.10. Slovensko 19 - Albánsko 19 3:0 (3:0) Góly SVK: 7. a 30. Kmeť, 32. Kadák

Šošoni v akcii: Miroslav Gono nastúpil na trávnik v 69. minúte, Samo Suľa do stretnutia nezasiahol.


16.10. Slovensko 19 - Ukrajina 19 1:4 (1:3) Gól SVK: 1. Gono


Facebook