Mládež v akcii (10.6. - 16.6.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 24. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 12.6.

U13: MŠK Kysucké Nové Mesto U14 - MŠK Žilina 3:3 (2:1) Góly MŠK: Šimun 2, Boháč | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Ku kvalite zápasu prispeli výrazne aj domáci, ktorí chceli hrať a v útočnej fáze mali rýchlostné typy či fyzicky dobre stavaných hráčov. To bola výborná príležitosť vidieť našich hráčov v obrannej fáze v náročných osobných a bežeckých súbojoch. Je dôležité byť dôslednejší v dostupovaní hráčov, niektorí hráči v dôraze a najmä v predvídaní či taktickejšom postavení. Počas celého zápasu sme sa snažili o rozohrávku, kolmé prihrávky, prípadne prihrávky na vyššie postavených hráčov. Vďaka rýchlym a jednoduchým herným kombináciám, prípadne individuálnym prienikom sme sa dokázali dostávať za chrbát súperovej obrany. V útočnej fáze je potrebná väčšia aktivita, ochota a odpútanie sa od súpera - hľadať si voľný priestor. Vďaka šikovnosti, dobiehaniu a individuálnej kvalite sa nám podarilo využiť 3 gólové príležitosti. V niektorých zakončeniach - nájazd na brankára bolo potrebné správne rozhodnutie. Hráčov chválime, že aj za nepriaznivého stavu hrali ďalej a takmer sa im podarilo skóre aj otočiť. Dnes sme vyťažili 20 hráčov a 2 brankárov, každý odohral 40 minút. Mali sme dnes 2 hráčov na skúšku."


štvrtok 13.6.

U14: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:0 (1:0) | Finále o majstra SR

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Celý zápas sme sa snažili hrať svoju hru, žiaľ, nedarilo sa nám vypracovať si šancu a v posledných tretinách ihriska rozhodla fyzická sila súpera. Súper vyhral zaslúžene, neurobil žiadnu chybu, zatiaľ čo my áno, a tak prehru musíme akceptovať. Chlapci si zaslúžia pochvalu, do stretnutia dali všetko, tak ako aj do celej sezóny. Verím, že o rok sa vrátime silnejší."

Konečné umiestnenie: 2. miesto | Gratulujeme, Šošoni!


WU19: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 0:3 (0:0) | Finálový turnaj o majstra SR

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas dobrý, hralo sa hore-dole. V niektorých fázach hry sme dokázali súpera zatvoriť pred vlastným pokutovým územím, no žiaľ, finálna fáza nám nevychádzala. Herne sme podali výborný výkon, dievčatá vydali zo seba maximum. Súper nás dnes vyškolil z efektivity, pri dvoch štandardných situáciách, z ktorých sme inkasovali, nám zlyhala komunikácia a hore sme sa nedokázali už gólovo presadiť. V sobotu miniturnaj troch tímov uzavrieme posledným zápasom v sezóne s Myjavou."


WU15: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 7:0 (2:0) | Finálový turnaj o majstra SR

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Vôbec sme nezachytili úvod zápasu. Polčasový výsledok bol pre nás ešte priaznivý a dával nám aké-také nádeje do druhého polčasu. Bohužiaľ, zanedbateľné zlepšenie z našej strany bolo proti takému súperovi málo a konečný výsledok hovorí za všetko."


piatok 14.6.

WU15: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 2:4 (1:3) Góly MŠK: Becíková, Satinová | Finálový turnaj o majstra SR

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Opäť sme mali zlý prvý polčas, vôbec sa nám nedarilo podržať loptu. V druhom polčase to bol diametrálne odlišný výkon, bohužiaľ, na lepší výsledok to nestačilo."

Konečné umiestnenie: 3. miesto | Gratulujeme, Šošonky!


U13: Baník Cup (Frýdlant nad Orlicí/Česko)

FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 3:4 (2:3) Góly MŠK: Blaščík 3 (1 z PK), Pinčík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom zápase, v ktorom sa útoky striedali na oboch stranách, bolo dôležité, že aj po polčasom hromadnom prestriedaní sme udržali kvalitu našej hry. Súper dostatočne preveril našu obrannú fázu v bežeckých súbojoch a dlhých prihrávkach, kde sme videli riešiť našich hráčov náročné herné situácie. V prvom polčase bola potrebná väčšia komunikácia, vzájomné zabezpečenie a správne postavenie v bránení. V druhom polčase vďaka čítaniu hry, ochote a dôraze sme riešili tieto situácie omnoho úspešnejšie. V zakladaní útokov je dôležitá väčšia šírka a útočné preberanie/spracovanie lopty po prípravke na vyššie postaveného hráča a väčšia trpezlivosť. Vo vedení útokov sme ukázali variabilitu - krátke prihrávky, kolmé prihrávky, menenie ťažiska hry, prípadne individuálne prieniky. Dokázali sme si vypracovať dostatok príležitostí na zakončenie. Dôležité je viac strelu umiestniť, byť trpezlivejší a mať väčšiu rozvahu. Hráčov chválim za časté zakončenie aj spoza pokutového územia. Dôležité je byť v hre ešte aktívnejší. Zápas sme zlomili v náš prospech vďaka individuálnej kvalite v útočnej aj obrannej fáze."

MŠK Žilina - SK Slavia Praha 4:2 (1:1) Góly MŠK: Juhaniak 2, Šimun, Blaščík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Zápas, v ktorom si to oba tímy otvorene futbalovo rozdali, sa útoky striedali na oboch stranách. Súper nás svojou kvalitou dostatočne preveril v obrannej fáze, ale aj v prepínaní. V obrannej fáze je dôležitá väčšia dôslednosť a taktickejšie postavenie v niektorých situáciách. Súper nás dokázal potrestať za našu nedôslednosť a nedôraz v súbojoch. Tu je potrebné, aby niektorí hráči pridali. Snažili sme sa byť pri zakladaní útokov variabilní. Dôležitá je však väčšia aktivita, načasovanie prihrávky a niekedy lepšie vnímanie hernej situácie. Dvakrát sme sa doťahovali na súpera, pričom chcem vyzdvihnúť nasadenie, túžbu hráčov a mentálne nastavenie. V medzihre je dôležitá väčšia trpezlivosť, častejšie loptu podržať, nehrať iba tempo futbal. V útočnej fáze hráči ukázali hernú odvahu, kreativitu a individuálnu kvalitu, čo nám pomohlo ku streleniu gólov."


sobota 15.6.

WU19: Spartak Myjava - MŠK Žilina 3:1 (1:1) Gól MŠK: Kantoríková| Finálový turnaj o majstra SR

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Po hernej stránke opäť dobré stretnutie z našej strany. Góly sme inkasovali po našej chybnej rozohrávke a snahe konštruktívne riešiť herné situácie. Na turnaji sme pôsobili futbalovým dojmom, no chýbalo nám viac šťastia a väčšia odvaha vo finálnej fáze či koncovke. Za pracovitosť, súdržnosť, zodpovednosť si za celú sezónu dievčatá zaslúžia veľkú pochvalu."

Konečné umiestnenie: 3. miesto | Gratulujeme, Šošonky!


U13: Baník Cup (Kozlovice/Česko)

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 3:4 (2:3) Góly MŠK: Blaščík 2 (1 z PK), Boháč 2

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom úvode zápasu, v ktorom sme boli aktívni, nešetrili krokom, dobre pracovali s loptou a donútili súpera ku chybám, sme sa dostávali do gólových príležitostí, ktoré sme dokázali využiť. Následne sme dvakrát po nedôslednosti a slabom dôraze v osobnom súboji ponúkli gólové príležitosti súperovi, ktoré vďaka individuálnej kvalite hráča využili. Naďalej sme sa snažili o rozohrávku, v medzihre sme boli variabilní - krátke prihrávky, kreatívne riešenia, menenie ťažiska hry, prihrávky za obranu, prípadne sa presadili cez individuálne prieniky. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Je dôležité byť v nich dôsledný, dôrazný a pokojný, nakoľko sme mohli a mali zápas uzatvoriť skôr. Súper nás vďaka húževnatosti a brejkovým situáciám preveril v obrannej fáze. Je dôležité byť pozornejší, viac komunikovať, mať väčší pokoj a rozvahu. Hráči vďaka túžbe, nasadeniu, ochote a najmä individuálnej kvalite zvládli záver stretnutia. Je potrebné dokázať pri našej kvalite hráčov takýto zápas zvládnuť bez zbytočných emócií na ihrisku, ale aj na tribúne. Cieľom je zvládať aj takéto situácie, ukázať správne nastavenie a dokázať prijať aj rozdať, nakoľko to do športu patrí. Vyzdvihujem potenciál a hernú kvalitu, ktorú sme ukázali."

AC Sparta Praha - MŠK Žilina 5:1 (2:0) Gól MŠK: Blaščík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina WU15: "Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne. Snažili sme sa hrať útočne a dostali sme sa do dvoch gólových príležitostí, kde raz chýbalo šťastie (tyč) a raz dôslednejšie či dôraznejšie zakončenie. V obrannej fáze sa nám postupne začali kopiť individuálne chyby, ktoré takto kvalitný súper kruto trestal. Je dôležité byť v obrane dôslednejší, zodpovednejší, ale najmä dôraznejší. Toto bol dnes najväčší rozdiel. Z našej hry sa vytratila trpezlivosť a pokoj, čím prichádzalo viacero nepresností a nesprávnych riešení hernej situácie. U hráčov vyzdvihujem odhodlanie a húževnatosť sa dostať späť do zápasu, naďalej sme chceli hrať aktívne. Žiaľ, nezvládali sme brejkové situácie súpera, pri ktorých sme zakaždým po prehratom osobnom súboji inkasovali. Hráči nebrali vážne tri impulzy z predošlých duelov a teraz sme dostali štvrtý. Je dôležité sa k tomu postaviť, prijať to, správne uchopiť a zajtra sa vrátiť v poslednom zápase turnaja ešte silnejší. Je potrebné, aby sme udržali pokoj, sústredili sa na seba a vrátili ku kvalitným výkonom a hre tímu."


U12: Baník Cup (Ostrava/Česko)

Skupina B (white)

MŠK Žilina - WKS Slask Wroclaw 3:0 Góly MŠK: Pilát, Guľa, Fiflík

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme začali aktívne a vypracovali sme si okrem gólu aj viaceré dobré príležitosti. Dobre sme prepínali v bránení, a tým sme súperovi nedovolili hrať. V druhom polčase sa trochu hra vyrovnala, ale druhú polovicu polčasu sme súpera dostávali pod tlak a dali ďalšie dva góly. V stretnutí sme zvíťazili zaslúžene."

FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 2:3 Góly MŠK: Pilát 2, Zajac

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Mali sme výborný úvod, v ktorom sme dali tri góly. V ďalšom priebehu sme si vypracovali aj ďalšie príležitosti na skórovanie. Ku koncu súper skorigoval. Za priebeh zápasu zaslúžene víťazstvo."

FC Slovan Liberec - MŠK Žilina 2:2 Góly MŠK: Macho, Vojtech

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Začiatok sme mali výborný, vypracovali sme si dobré príležitosti, ktoré sa nám však nepodarilo pretaviť do gólov. Zápas so súperom, ktorý počas väčšiny stretnutia hral jednoducho, odkopávanými loptami, nakoniec skončil remízou. Na našu škodu sme sa trochu prispôsobili súperovej hre."


U11: Bitumat Cup (Šamorín)

Skupina B

  • RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 0:4 Góly MŠK: Hulín, Maťko, Buček, Majer
  • MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 2:1 Góly MŠK: Klus, Buček 
  • FC Spartak Trnava červená - MŠK Žilina 1:0 
  • Bard-FA Academy - MŠK Žilina 0:5 Góly MŠK: Buček, Minárik, Harvánek, Klus, Jaroš
  • MŠK Žilina - FK Pohronie 8:0 Góly MŠK: Minárik 2, Jaroš 2, Buček 2, Oravec, Maťko
  • Fisksätra IF - MŠK Žilina 0:0
  • MŠK Žilina - FK Inter Bratislava 3:1 Góly MŠK: Majer, Jaroš, Buček
  • FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:0
  • MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 3:1 Góly MŠK: Maťko 2, Klus 

Mário Ferjanec, asistent trénera MŠK Žilina U11: "Vo všetkých zápasoch sme boli herne lepším družstvom. Hrali sme pekný, kombinačný futbal, rovnako sme sa vedeli presadiť v súbojoch 1 na 1, najmä v krajných vertikálach. V niektorých stretnutiach sme mali problém s efektivitou. Mali sme veľa vyložených šancí, ktoré sme nedokázali využiť. V pressingových situáciách sme často získavali loptu už pri súperovej bráne, za čo chlapcov veľmi chválim. Vďaka týmto situáciám sme si vytvorili ďalšie šance. Chlapci si za dnešné nasadenie a rovnako aj predvedenú hru zaslúžia veľkú pochvalu a gratulujem im k postupu. Zajtra pokračujeme vo finálovej skupine ďalšími zápasmi."


nedeľa 16.6.

U13: Baník Cup (Ostravice/Česko)

MŠK Žilina - FC Zbrojovka Brno 3:0 (1:0) Góly MŠK: Boháč, Šimun, Blaščík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "V poslednom zápase turnaja a celej sezóny prevzali zodpovednosť hráči za určenie zostavy a striedaní. Od úvodu sme hrali veľmi aktívne. Mali sme veľmi dobrý pohyb bez lopty, výborne pracovali s loptou, boli autentickí, hrali s radosťou a užívali si hru. V obrannej fáze sme boli koncentrovaní, pozorní, dôslední a dôrazní. Často sme získavali konštruktívne loptu. V zakladaní útokov sme ukázali variabilitu - vedenie lopty, kolmé prípravky, krátke prihrávky, prípadne prihrávky na vyššie postaveného hráča. Vďaka individuálnej kvalite sme sa dokázali presadiť v hre 1 na 1, realizovať jednoduché a rýchle herné kombinácie s častým kreatívnym riešením. Postupne sme si vytvárali gólové príležitosti. Dôležité bolo, že hráči ostali pokojní a trpezliví. Po strate lopty hráči rýchlo prepínali, nešetrili krokom a boli ochotní chodiť aj do osobných súbojov. Hráčov chválim za časté menenie ťažiska hry, trpezlivosť v medzihre, krásne akcie, ktoré dokázali využiť na strelenie gólov a mentálne nastavenie na rozhodujúci zápas turnaja."

Konečné umiestnenie: 1. miesto | Gratulujeme, Šošoni!

Najlepší hráč & strelec: Damián Blaščík (8 gólov)


U12: Baník Cup (Ostrava/Česko)

Play-off

osemfinále: AS Trenčín - MŠK Žilina 3:2 po PK Góly MŠK: Macho 2

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase vyhralo šťastnejšie družstvo na penalty. Druhý polčas sme dostali súpera pod tlak a najmä ku koncu sme to mohli rozhodnúť. V rozstrele je to už o šťastí. Ale chlapci hrali dobre a najmä sa snažili hrať futbal, za čo ich chválime."

o 9. - 16. miesto: MŠK Žilina - FC Hradec Králové 4:5 Góly MŠK: Pilát 2, Guľa, Dubovec

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: " V prvom polčase sme vyhrávali už 4:1, no potom sme kopili v obrane chybu za chybou, a súper to zaslúžene otočil. Smerom dopredu sme neboli takí nebezpeční a chýbala nám energia."

o 13. - 16. miesto: MŠK Žilina - Ruch Ľvov 1:4 Gól MŠK: Pilát

o 15. miesto: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 4:1 Gól MŠK: Pilát

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V posledných dvoch zápasoch sme už smerom dopredu neboli takí aktívni. Hráči po predchádzajúcich stretnutiach už nedokázali nadviazať na svoje výkony. Vypracované príležitosti sme nedokázali premeniť na gól a pri súperových góloch sme im to veľmi nesťažili."

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V prvom dni sme pôsobili futbalovo a podali sme dobré výkony, ku ktorým sa pridali aj dobré výsledky. V druhom dni sme po neúspešnom osemfinále s Trenčínom išli výkonnostne od zápasu k zápasu nižšie. Na takejto úrovni sa prejavila najmä pohybová kultúra hráčov v družstve, ktorá od zápasu k zápasu bola badateľná na výkonoch jednotlivcov. Smerom do ofenzívy sme dokázali byť nebezpeční, vypracovali sme si dostatok gólových príležitostí a dali aj pekné góly. Ale smerom dozadu nám v určitých momentoch chýbala súbojovosť. V tíme smerom do budúcna chýba líder, ktorý na takejto úrovni družstvo potiahne. Smerom do ofenzívy chýbajú dynamické typy hráčov, ktoré spravia rozdiel v krídelných priestoroch. Celkovo turnaj pre nás nedopadol dobre, bolo to o jednom dueli, ktorý sme po penaltách nezvládli. Chlapcom prajem v novej sezóne všetko dobré."


U11: Bitumat Cup (Šamorín)

Finálová skupina

MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 0:2

Mário Ferjanec, MŠK Žilina U11: "V zápase s výborným súperom sme predviedli priemerný výkon. Snažili sme sa postupnými útokmi dostať do šancí, súper však veľmi dobre bránil. Celkovo sme si vypracovali len dve príležitosti, ktoré sme nevyužili."

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava čierny 2:3 Góly MŠK: Buček, Klus

Mário Ferjanec, MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli lepším družstvom. Počas neho sme dvakrát viedli, ale po našich zbytočných chybách sme dostali tri góly. Hrali sme pekný kombinačný futbal. Škoda, že sme nevyužili ďalšie šance, ktoré sme si vytvorili."

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava červený 3:2 Góly MŠK: Jaroš, Harvánek, Buček

Mário Ferjanec, MŠK Žilina U11: "Súper hrozil dlhými prihrávkami za obranu. V defenzíve sme si až na dve výnimky dokázali dlhé lopty postrážiť. Vypracovali sme si viaceré šance, z ktorých sme dokázali streliť tri góly. V zápase sme zaslúžene vyhrali."

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:2 Góly MŠK: Majer, Minárik

Mário Ferjanec, MŠK Žilina U11: "V poslednom dueli na turnaji nám zo začiatku chýbala energia. Postupne sme sa chytili gólom a naša hra sa zlepšila. Začali sme hrať pekný, kombinačný futbal. Vďaka tomu sme sa dostávali do zakončenia. Súper bol smerom do ofenzívy veľmi nebezpečný, vypracoval si viacero dobrých šancí."

Celkové umiestnenie: 4. miesto 

All Stars tím: Matej Maťko


Facebook