Po roku v príprave proti Baníku, tentokrát hneď na úvod

Úvodný týždeň prípravy ubehol ako voda a v polovici druhého nás už čaká prvý prípravný súboj leta. Na Morave nás preverí Baník Ostrava, odkiaľ bude k dispozícii aj priamy prenos. Naopak, k dispozícii ešte nebudú trénerovi Mišovi Ščasnému reprezentanti, a tak za české hranice pocestujú aj niektorí hráči rezervy. 

Čo si sľubuje od duelu kormidelník Šošonov, prezrádza v rozhovore nižšie. A čo posily alebo zaujímaví mladíci?


v oklieštenom zložení, no so sľubnými mladíkmi

Pán tréner, aký bol prvý týždeň prípravy?

"Vedeli sme, že to bude ešte trochu rozbité, keďže chýbali hráči z reprezentácie. Trénovali sme teda v mierne oklieštenom zložení, pričom nás doplnili hráči z Béčka či 19-tky. Až na pár menších zdravotných šrámov sme urobili to, čo sme plánovali a čo sme chceli. V pondelok sa zapojili aj reprezentanti, kvalita tréningu teda určite pôjde hore."

Aké mali tréningy tempo? Ako prišli hráči pripravení?

"Jasné, všetci sú maximálni profesionáli a nastavený režim od kondičného trénera poctivo dodržali. Zároveň sme včera mali po nedeľnom voľne a príchode reprezentantov taký nábehový tréning. So všetkým som teda zatiaľ spokojný."

Čo hovoríte na mladíkov z rezervy? Ako sa uchytili, využili svoju šancu?

"Všetci sa ukazovali v dobrom svetle s prísľubom do budúcnosti. Nerád by som niekoho z nich vyzdvihoval, i keď musím povedať, že zaujali najmä Fero Kóša a Vlado Vaľko. Musíme s nimi však pracovať opatrne, keďže intenzita je tu o čosi vyššia. Všetci však zapadli super a ostanú s nami minimálne do stredajšieho zápasu."

Ako to vyzerá s reprezentantmi? Kto sa v pondelok hlásil?

"Všetci okrem Mária Sauera, ktorý má menšie zdravotné problémy, ale nič vážne."


zaujímajú nás reakcie na ihrisku v únave

Čo bolo náplňou prvého týždňa aj s ohľadom na stredajší duel?

"Je tu mnoho nových chalanov z projektu, preto sme sa im smerom k prvému prípravnému stretnutiu snažili vštepiť, čo chceme hrať. Zatiaľ sme sa zamerali najmä na ofenzívu a prepínanie medzi fázami hry. Teraz nás čakajú veci ako pressing súpera či prechod do bloku. Všetko sa týka činností priamo v zápasoch, aby každý vedel, čo má robiť."

Čo budete teda chcieť vidieť už v stredu proti Baníku Ostrava?

"To, čo sme trénovali - zakladanie útoku, vedenie útoku, finalizácia. Sú tam nejaké veci, ktoré by mali hráči dodržiavať, i keď v poslednej tretine ihriska môžu pridať aj svoju kreativitu. Takisto defenzívne veci - pressing súpera, správanie sa v bloku a z neho opäť do pressingu. Určite budú hráči unavení, ale aj o tom je príprava. Zaujíma ma práve to, ako budú reagovať na ihrisku v únave."

Ako plánujete hráčov vyťažiť časovo?

"Reprezentanti ešte určite nenastúpia, nechceme riskovať, že pôjdu po dvoch dňoch tréningu do plnej záťaže. Chcel by som, aby väčšina hráčov hrala polčas, ale uvidíme, či nám to dovolia počty skrz zranenia a absencie."

Spomínate zdravotný stav tímu. Kto vám teda nebude k dispozícii?

"Zdravotné problémy majú aktuálne Patrik Iľko, James Ndjeungoue, Loic Essomba a Xavier Adang. Títo pravdepodobne nebudú k dispozícii."

V akom stave sú pohyby v kádri smerom dnu aj von? A ako to vyzerá s hráčmi, ktorým skončilo hosťovanie?

"Od začiatku prípravy riešime s vedením možné príchody aj odchody. Zatiaľ však nemáme nič konkrétne. Kým to nebude potvrdené, nerád by som o tom rozprával. Záleží aj na tom, kto odíde a kto ostane. Po návrate z Prešova by sme chceli vidieť v tomto prostredí Sama Kopáska. Som rád, že tu aktuálne máme Aďa Kaprálika, z ktorého mám po rozhovore veľmi dobrý pocit. Vieme, že ponuka naňho môže prísť, ale zatiaľ je tu a za mňa dúfam, že minimálne do zimy ostane. To isté platí aj o Dávidovi Ďurišovi, i keď to sú veci, ktoré ja osobne nedokážem ovplyvniť."


priamy prenos


Facebook