Patrik Jakubík a Leonardo Bortoli končia v MŠK Žilina

Vedenie klubu MŠK Žilina sa rozhodlo nepredĺžiť zmluvy dvom odchovancom, ktorí tak k 30. júnu 2024 končia pod Dubňom. Dvojica krídelníkov Patrik Jakubík a Leonardo Bortoli boli súčasťou žltozelenej rodiny od prípravky, resp. žiakov a v žltozelenom drese si prešli mnohými kategóriami.

Chalani, ďakujeme za všetko a želáme veľa šťastia v ďalšej kariére!


talent brzdený zraneniami

Veľký mládežnícky talent Patrik Jakubík strávil medzi žltozelenými mnoho rokov a vyvíjal sa tu od malého chlapca. Žiaľ, jeho kariéru najmä v posledných rokoch brzdili početné a časté zranenia, kvôli ktorým sa len ťažko dostával do ideálnej formy. Okrem 31 zápasov v "B"-tíme s bilanciou 4 góly a 4 asistencie stihol šikovný krídelník pridať aj dva štarty v prvom tíme v rámci Slovnaft Cupu, kde aj raz gólovo presadil.


žilina mi dala veľmi veľa

Rodák z Košíc Leonardo Bortoli bol členom Šošonov od kategórie U14, do ktorej prišiel práve zo svojho rodného mesta. Ofenzívny hráč sa prechode mládežou etabloval aj v mužskom futbale, keď za druholigovú rezervu odohral celkovo 33 stretnutí s bilanciou 4 góly a 1 asistencia. Pred dvomi rokmi bol aj členom úspešného tímu MŠK v rámci UEFA Youth League.

"V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým trénerom a ďalším ľudom v klube, ktorí mi pomohli sa stať lepším futbalistom aj človekom. Rovnako ďakujem všetkým spoluhráčom, s ktorými som strávil mnoho skvelého času na tréningoch, zápasoch či na turnajoch. Držím im palce, všetkým chalanom v "Béčku" aj v "Áčku". Som veľmi rád, že som mohol moju futbalovú mladosť stráviť v Žiline, dalo mi to veľmi veľa."


Facebook