Legenda Šošonov oslavuje životné jubileum: Pišta, všetko najlepšie!

Držiteľ troch majstrovských titulov či pamätného Double z roku 2012, rodák z Vlčiniec, aktuálny tímový manažér, no predovšetkým človek s veľkým Č. To je dnešný oslávenec Vladimír Leitner, ktorému nikto pod Dubňom nepovie inak ako Pišta. 

Pišta, tak teda všetko najlepšie ku krásnemu životnému jubileu.


živio

Za MŠK odohral v lige počas rokov 1993-1995 a 2006-2013 dokopy 179 stretnutí a strelil v nich 7 gólov. Dokopy si pripísal 327 ligových štartov a 11 gólov. Svojou bojovnosťou a zároveň charakterom patril k jedným z najobľúbenejších futbalistov žilinského publika. Za Šošonov si zahral obe skupinové fázy európskych pohárov - Ligu majstrov i Pohár UEFA. Kapitánska páska na jeho rukáve značila čistokrvnú lojálnosť. 

Ak chcete vedieť viac o našom oslávencovi a jeho neuveriteľných 21 sezónach v profesionálnom futbale, tak si pustite náš podcast 1908 FM, kde sme sa okrem iného bavili o zmarenom prestupe do Grécka, zoznámení sa so skupinou Kabát, Aston Ville a ťahaní Agbonlahora, 10-tisícovej kulise pri ligovej premiére proti Slovanu, ale aj o náročnom žilinskom divákovi.

A keď spomíname Aston Villu, kde sme ako prvý slovenský tím dobyli anglické trávniky, pripomeňme si pamätný Pištov “center”, vďaka ktorému sme sa rozlúčili so skupinovou fázou Pohára UEFA 2008/2009 víťazstvom.

Pišta, ešte raz prajeme v mene celého klubu k päťdesiatke len to najlepšie!


Facebook