Zdravý zrak kľúčom k lepšiemu výkonu na ihrisku

V stredu popoludní zažila očná klinika Doftall v Žiline neobvyklú návštevu. Hráči MŠK Žilina, vedení kapitánom tímu Jánom Minárikom, prišli na kliniku, aby podporili dôležitú iniciatívu – preventívne očné vyšetrenia. Táto návšteva mala za cieľ zvýšiť povedomie o dôležitosti starostlivosti o zrak, nielen medzi športovcami, ale aj u širokej verejnosti.


Očná klinika Doftall – miesto moderných technológií a odbornosti

Klinika Doftall MUDr. Denisy Škrovinovej v Žiline je známa svojím špičkovým vybavením a vysoko kvalifikovaným personálom, ktorý ponúka široké spektrum očných vyšetrení a zákrokov. Hráči MŠK Žilina mali možnosť vyskúšať najnovšie diagnostické prístroje, ktoré dokážu odhaliť problémy so zrakom ešte predtým, než sa prejavia vážne symptómy.

„Bola to skvelá skúsenosť. Často berieme zrak ako samozrejmosť, ale pravidelné vyšetrenia sú kľúčové,“ povedal kapitán tímu Minárik, ktorý absolvoval so spoluhráčmi kompletné očné vyšetrenie.

Prečo sú preventívne očné prehliadky dôležité?

Podľa odborníkov z kliniky Doftall je pravidelná kontrola zraku nevyhnutná pre udržanie dobrého zdravia očí. Preventívne prehliadky môžu včas odhaliť rôzne očné choroby, ako sú glaukóm, katarakta či makulárna degenerácia, ktoré môžu viesť k trvalej strate zraku, ak sa neliečia včas.

„Mnoho ľudí si neuvedomuje, že problémy so zrakom môžu ovplyvniť ich každodenný život a výkon, či už v práci, škole alebo pri športových aktivitách,“ zdôrazňuje MUDr. Denisa Škrovinová.

Výsledky vyšetrení futbalistov MŠK Žilina

Kliniku Doftall navštívila desiatka futbalistov MŠK Žilina, pričom všetky vyšetrenia, vrátane očného CT, dopadli na výbornú a hráči majú potvrdený zdravý zrak. Ich zraková ostrosť je taktiež vynikajúca. Ak sa u niekoho, napríklad aj u futbalistu objaví refrakčná chyba oka, po jej korekcii kontaktnými šošovkami bude mať hráč lepší zrak, ako aj športový výkon. „Akonáhle by mal hráč stabilizovanú dioptrickú chybu oka, budeme môcť pristúpiť k jej odstráneniu excimerovým laserom. Týmto spôsobom bude môcť pokračovať v profesionálnej kariére bez okuliarov a kontaktných šošoviek,“ uviedla doktorka Denisa Škrovinová.

Futbalisti ako vzory pre mladých fanúšikov?

Hráči MŠK Žilina sa rozhodli podporiť túto iniciatívu, aby inšpirovali svojich fanúšikov, najmä mladých, k starostlivosti o svoj zrak. „Sme radi, že môžeme byť príkladom a motivovať ľudí, aby sa starali o svoje zdravie. Prevencia je najlepší spôsob, ako predísť problémom,“ dodal Samuel Ďatko.


Preventívne očné vyšetrenia sú investíciou do budúcnosti. Preto neváhajte a objednajte sa na kontrolu už dnes na www.doftall.sk, kde sa o zrak Šošonov budú starať aj naďalej.


Facebook