WU19 & WU15 | Po sezóne: Bronzové Šošonky s vydarenou sezónou

Dievčenský futbal pod Dubňom na pár týždňov stíchol, a to je ideálny čas na bilancovanie uplynulého ročníka. Mladé Šošonky zhodne po ovládnutí základnej časti postúpili z nadstavby až do finále. Na finálovom turnaji o majstra SR získali napokon výborné bronzové priečky.

Ako vnímajú túto sezónu tréner výberu WU19 Peter Krištín a tréner WU15 Vojtech Kuľha?


wu19 | kus dobrej práce a výborný herný prejav

Pán tréner Krištín, ako hodnotíte výkony tímu počas jari, ale aj celej sezóny?

"Jar bola určite náročnejšia ako jeseň, pretože okrem niektorých veľmi kvalitných stretnutí v súťaži sme odohrali šesť výborných stretnutí v nadstavbe a ďalšie dva vynikajúce zápasy vo finálovom turnaji o majstra SR. Výkony tímu počas sezóny boli výborné až na stretnutia s Pohroním a Slovanom Bratislava doma a Banskou Bystricou a Prievidzou vonku, v ktorých výkon nespĺňal moje požiadavky ako trénera, najmä čo sa týka prístupu a nasadenia."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, tak čo hovoríte na konečné umiestnenie?

"Výsledok našej dlhodobej práce je kvalifikovanie sa na finálový turnaj o majstra SR, čo je dobrou vizitkou a určite je zaslúžené. Dievčatá pracovali počas celej sezóny poctivo, zodpovedne a dôsledne, čo sa odzrkadlilo aj na ich výkonoch. Celkové 3. miesto pre nás nie je až tak podstatné, keď nestranní ľudia, ľudia zo SFZ, dokonca aj súperi uznali, že sme sa prezentovali výborným herným prejavom, a to veľmi teší."

Ste spokojný s napredovaním a prácou hráčov v jarnej časti? Ak áno, v čom sa posunuli?

"Určite áno. Dievčatá urobili kus práce a posunuli sa vpred po všetkých stránkach, no chýba nám ešte vyzretosť a skúsenosť z podobných stretnutí, aké sme odohrali práve na finálovom turnaji. Aspoň nám to ukázalo, kde máme ešte rezervy a na čom treba ešte dlhodobo pracovať."

Na čom budete v lete pracovať? Aké sú ciele do ďalšieho ročníka?

"Budeme sa držať zaužívaného mikrocyklu, pretože ten ukázal výrazné pozitíva pri rozvoji hráčok. Samozrejme, budeme odstraňovať najčastejšie sa vyskytujúce chyby, určite budeme pracovať na mentálnom nastavení a zapracujeme do tímu končiace hráčky v kategórii žiačok. Tých je výrazný počet, čo nás veľmi teší, pretože to je tiež zrkadlo našej systematickej práce s mladými hráčkami."


štatistiky

tímové štatistiky (nadstavba + finál. turnaj)

6 výhier - 1 remíza - 5 prehier

Konečné umiestnenie: 3. miesto

Počet bodov: 19 bodov

Skóre: 25:20


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Karolína Ďatková (16)

Najviac čistých kont: Sabína Rabčanová (7)

Najviac odohratých minút: Karolína Ďatková (1379)


wu15 | ochota pracovať a zlepšovať sa

Pán tréner Kuľha, ako hodnotíte výkony tímu počas jari, ale aj celej sezóny?

"V rýchlosti si v hlave premietam nielen jarnú časť, ale aj celú sezónu. Ak si to celé zhrniem, tak som veľmi rád za to, akým spôsobom sme sa na ihrisku prezentovali. V každom zápase a s každým súperom sme chceli hrať, nezbavovať sa lôpt za každú cenu, čo vôbec nie je jednoduché. Tých kvalitných duelov počas sezóny nebolo veľa a v stretnutiach s lepším súperom sme boli mnohokrát za našu aktivitu vytrestaní, čo sa premietlo aj do výsledkov."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, tak čo hovoríte na konečné umiestnenie?

"Finálový turnaj nám, bohužiaľ, vôbec nevyšiel. Tretie miesto v lige je však momentálne pre nás realita, za ktorú sa ale určite nemusíme hanbiť."

Ste spokojný s napredovaním a prácou hráčov v jarnej časti? Ak áno, v čom sa posunuli?

"Dievčatá počas celej sezóny na sebe ochotne pracovali, o čom aj v mnohých prípadoch svedčí výborná dochádzka v tréningovom procese. Každá hráčka napredovala, čo sa premietlo aj do herného výkonu družstva. V jarnej časti sme sa posunuli najmä vo výstavbe hry od vlastnej brány, čo je pre mňa jedna z kľúčových situácii v zápase, pokiaľ chcete mať zápas pod kontrolou a diktovať tempo hry."

"Aj touto cestou chcem dievčatám poďakovať za sezónu, ostanú mi na ňu veľmi pekné spomienky."


štatistiky

tímové štatistiky (nadstavba + finál. turnaj)

6 výhier - 0 remízy - 6 prehier

Konečné umiestnenie: 3. miesto

Počet bodov: 18 bodov

Skóre: 54:39


individuálne štatistiky (celkovo)

Najviac gólov: Veronika Satinová (30)

Najviac čistých kont: Sára Jakubíková (7)

Najviac odohratých minút: Lea Šusteková (1280)


Facebook