Jediný domáci zápas prípravy v stredu proti Košiciam

Po prípravných súbojoch v Česku a Maďarsku nás teraz čaká jediné domáce stretnutie prípravy, v stredu od 17:00 hod. privítame na tréningovom ihrisku v Budatíne FC Košice. Súper, ktorého sme v minulej sezóne Niké ligy dokázali zdolať doma i vonku, bude zároveň naším jediným slovenským protivníkom v príprave i jediným protivníkom na domácom trávniku.

Vstup na ihrisko v Budatíne je pre všetkých zdarma! Priamy prenos zo zápasu nebude k dispozícii.


novinky u súpera

Košičania po záchranárskych prácach zo záveru minulej sezóny, v ktorej sa len "o chlp" vyhli baráži, nenechali už v úvode letného obdobia nič na náhodu. Už dlhšie je známy príchod defenzívneho univerzála a ex-kapitána Ružomberka Mareka Zsigmunda. K nemu sa v posledných dňoch pridal aj obranca Daniel Magda, záložník Szilárd Bokros, brankár Dávid Šipoš a chorvátsky ofenzívny hráč Karlo Miljanić. Posledným prírastkom sa stal "stratený syn" Dalibor Takáč, predtým pôsobiaci v Poľsku a na Slovensku v drese Ružomberka. V metropole východu už poznajú aj svojho kormidelníka na ďalšiu sezónu, po úspešnej záchrane klubu dostal dôveru Gergely Geri. V rámci prípravy pôjde v stredu pre jeho zverencov o rovnako tretí duel. Na úvod prehrali s druholigovým Humenným 0:1 a cez víkend remizovali s maďarskou Kisvardou 1:1.


transfer z tréningu do zápasu

Zahraničných súperov striedame za slovenského a rovnako je to aj pri predzápasovom rozhovore. Hlavného trénera Michala Ščasného v ňom totiž zastúpil jeho asistent Martin Kuciak. Na úvod zhodnotil doterajší priebeh prípravy. 

"Myslím si, že fajn až na tie zranenia, ktoré prišli v rýchlom slede po sebe. Značne to ovplyvnilo priebeh prípravy, organizáciu tréningov aj prípravných zápasov, mali sme to vymyslené trochu inak. Absolútne si však z toho nerobíme ťažkú hlavu, v rámci realizačného tímu sme si s tým dokázali bez problémov poradiť. Mrzí nás, že sme niektorých hráčov (najmä z projektu) nevideli z dôvodu zranení o čosi viac," začal rozprávanie Kuco a pokračoval k aktuálnym dňom: "Náročnosť prípravy bude vrcholiť práve tento týždeň, keďže jeho náplň bude rovnaká ako v minulom týždni. Opäť nás čakajú väčšie objemy a k tomu dve prípravné stretnutia. Samozrejme, už sa zameriavame aj na veci, ktoré chceme, aby sa v našej hre objavovali. Chceme hrať kolmejšie, priamočiarejšie, chceme byť efektívnejší. Dôležité bude, čo nám ukáže liga."

Hlavný tréner spomínal zámer so záťažou pre hráčov v prvých dvoch dueloch. Ako sa to bude meniť v tomto týždni?

"Záťaž sme chceli rozdeliť ešte rovnomernejšie, ale vplyvom spomínaných zranení sa to jednoducho nedalo. V nasledujúcich zápasoch tu, v Olomouci či na sústredení to už chceme rozložiť trochu inak, aby sa nám začala kryštalizovať základná zostava smerom k lige."

Aké sú očakávania od súboja s Košicami?

"Chceme vidieť ďalšie napredovanie, zlepšenie, aby hráči ukázali transfer z tréningu do zápasu. Pripravujeme sa najmä na svoj výkon, nie na súpera. Chceme vidieť prvky našej hry a radi by sme už aj zvíťazili, i keď z predchádzajúcich výsledkov tragédiu nerobíme. Víťazný zápas predsa len chutí oveľa lepšie a dodá viac energie do tréningov."

Na "EURE" skončil so Slovenskom aj Dávid Ďuriš. Ako to s ním vyzerá?

"Dedo teraz dostane primerané voľno a po vzájomnej komunikácii s ním sa k nám následne pripojí. Samozrejme, ak do toho nevstúpia žiadne iné okolnosti. Ak nie, myslíme si, že by bolo dobré, aby s nami cestoval už na sústredenie."


vstup

Vstup na jediný domáci prípravný duel proti Košiciam je na ihrisku v Budatíne pre všetkých zdarma! Začíname v stredu o 17:00 hod. 


priamy prenos

Prípravný zápas proti FC Košice nebudeme na ihrisku v Budatíne vysielať z technických príčin.


Facebook