Timotej Jambor sa sťahuje do Rumunska

Rodák zo Svitu a odchovanec Akadémie MŠK Žilina prestupuje do rumunského tímu Rapid Bukurešť. S účastníkom tamojšej najvyššej súťaže, ktorý v poslednej sezóne skončil na 6. mieste, sa dohodol na zmluve na 3 roky s následnou opciou.

Timo Jambor bol aj s mládežníckymi kategóriami u Šošonov dokopy 6 rokov. Od sezóny 2020/2021 bol súčasťou "A"-tímu, v ktorom nastúpil na 87 majstrovských zápasov s bilanciou 19 gólov a 8 asistencií.

Jambi, vďaka a veľa šťastia v ďalšej futbalovej kariére.


zaujímavá ponuka pre klub i hráča

Vedenie MŠK Žilina napriek zraneniam, ktoré sprevádzali mladého útočníka v uplynulej sezóne, zaregistrovalo záujem o svojho šesťgólového strelca. Viac prezrádza športový manažér MŠK Karol Belaník.
“Z Rumunska prišla na Tima ponuka, ktorá bola zaujímavá pre klub i samotného hráča. Rokovania boli preto rýchle. “Jambo” už má niečo odohrané v lige, je v ňom gólový potenciál a zároveň patrí do základnej zostavy slovenskej “21”-tky. Momentálne je rumunský futbal na vzostupe, čomu nasvedčuje aj postup národnému tímu do osemfinále na EURO. Aj preto sa Timo rozhodol spraviť tento krok. Rapid má najvyššie ambície a ciele, pričom v začiatkoch mu môže pomôcť aj prítomnosť krajana Jakuba Hromadu. Timovi prajeme veľa šťastia, úspechov i gólov. Nech je tento prestup ďalším krokom k potenciálnemu posunu do atraktívnejšej ligy."


zážitky do konca života

Timotej Jambor prišiel k Šošonom v roku 2018 do kategórie U16. V nej sa stal nielen dorasteneckým majstrom, ale aj najlepším strelcom, keď zaznamenal 33 gólov. Svoj "čuch na góly" potvrdzoval aj v starších kategóriách, kde patril tradične ku kanonierom žltozelených. Reprezentačný útočník Slovenska do 21 rokov teraz odchádza Rumunska.

"Po šiestich rokoch nadišiel koniec môjho pôsobenia v Žiline. Chcel by som poďakovať každému, s kým som mal možnosť v klube pracovať od kategórie U16 až po Áčko. Všetkým ľuďom, ktorí sa o mňa starali, trénerom a najmä spoluhráčom, s ktorými budem mať najviac zážitkov do konca života. Prišla ponuka, ktorú som sa rozhodol prijať a posunúť sa v kariére iným smerom. Na Žilinu však nikdy nezabudnem a stále ju budem sledovať a chalanom držať palce."

Facebook