Dávid Ďuriš s novou zmluvou, Taofiq Jibril našim kmeňovým hráčom
Ešte pred odvetným zápasom 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy si vedenie MŠK Žilina poistilo služby odchovanca Dávida Ďuriša, ktorý predĺžil zmluvu so svojím rodným klubom o dva roky.

Zároveň si Šošoni uplatnili opciu na útočníka Taofiqa Jibrila, ktorý je tak od júla naším kmeňovým hráčom. Pod Dubňom podpísal zmluvu do 30. júna 2023.


spolu napredujeme

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Dávid Ďuriš, ktorý sa vo svojich 22 rokoch stáva čoraz výraznejšou postavou "A"-tímu Šošonov, čo potvrdil hneď dvomi gólmi do siete gruzínskeho Gori, podpísal so žltozelenými nový kontrakt s platnosťou do 30. júna 2024.

"Veľmi ma potešilo, že som mohol predĺžiť zmluvu s klubom, v ktorom som od začiatku vyrastal a môžem tu ďalej napredovať a splácať dôveru vedenia. Nad podpisom zmluvy som nemusel rozmýšľať dlho, bolo jasné, že ju chcem podpísať a ostať tu aj naďalej," hovorí futbalista, ktorý zažil výborný štart do sezóny s dvomi spomínanými presnými zásahmi do siete Gruzíncov. "Určite sa ale necítim ako jeden z nosných hráčov. Tu všetci ťaháme za jeden koniec povrazu a spolu napredujeme. Doprajeme si, preto sme vždy len radi, keď sa niekomu z nás darí. Takže ťaháme dopredu jeden druhého, a za to som veľmi rád," ozrejmuje "Dedo", ako znie prezývka nášho krídelníka, ktorý má na svojom konte doteraz 66 štartov za "Áčko" s bilanciou 19 gólov a 6 asistencií. 

Najbližšie ambície a pozornosť krídelníka sa logicky zameriava na Európu. "Áno, máme to dobre rozbehnuté a verím, že v odvete v Gruzínsku pôjdeme opäť svedomito za svojím cieľom a budeme sa radovať z postupu. Európske zápasy sú extra motivácia, dúfam, že to zúročím aj v novom ročníku Fortuna ligy," dodáva odchovanec Akadémie MŠK Žilina.


hrdosť nazývať sa Šošonom

Vedenie Šošonov si po skončení hosťovania 23-ročného nigérijskeho útočníka Taofiqa Jibrila uplatnilo opciu, a tak sa stal Afričan od novej sezóny naším kmeňovým hráčom. 

"Som veľmi šťastný, že som sa stal jedným zo Šošonov. Kvôli tomu som sem prichádzal na hosťovanie, veril som v to. Znamená to pre mňa veľa, že môžem byť súčasťou tejto rodiny a nazývať sa hráčom MŠK. Ďakujem všetkým v klube a Bohu za túto šancu," prezrádza Tao, ktorý prišiel pod Dubeň v septembri minulého roka. Odvtedy pripísal okrúhlych 20 štartov, v ktorých sa päťkrát úspešne presadil. Víťazný gól zaznamenal pri strhujúcom obrate v playoff o konferenčnú ligu proti Zlatým Moravciam a gólové zakončenie predviedol aj proti Dila Gori. 

"Pre mňa je to vždy o tvrdej práci, ktorú sa snažím odviesť pre tím. Platilo to, keď som tu bol ako hosťujúci hráč a teraz budem chcieť splatiť dôveru ešte viac. Rovnako aj ja sa chcem posúvať ako hráč," hovorí žilinská "osmička", ktorú v rodnej zemi prirovnávajú ku Francúzovi Karimovi Benzemovi. Po odchode Kurmina by sa chcel ešte výraznejšie udomácniť v zostave MŠK. "Dawid odišiel, spravil výbornú prácu pre klub aj seba. Verím, že by som sa teraz mohol ešte viac presadiť do zostavy a pokračovať v načatej práci."

Facebook