”B” | Druhú časť ligy odštartovať proti Kubínu tak ako prvú – víťazne

Súťaž sa láme, začínajú odvety. Dve z nich odohráme ešte v jesennej časti a tú najbližšiu v nedeľu pod Dubňom proti Dolnému Kubínu. Ten má za sebou náročnú jeseň, keď sa nachádza v zostupovej časti tabuľky, získal doposiaľ iba desať bodov a v týždni odvolal aj trénera. Nič to ale nemení na tom, že chceme napodobniť víťazný vstup do ligy, kedy sme Dynamo zdolali 2:1 na ich pôde. 

Duel 16. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Matej Choreň. Priamy prenos môžete sledovať tradične na Niké TV.


o súperovi

MFK Dynamo Dolný Kubín

Rok založenia: 1920

Klubové farby: čierna a modrá

Štadión: Štadión MUDr. Ivana Chodáka (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 13. miesto
  • aktuálna sezóna: 15. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 3:0 (v), 1:0 (d)
  • aktuálna sezóna: 2:1 (v)

body už doma strácať nechceme

Pán tréner, čo nás stálo body v poslednom súboji proti Petržalke?

"Najmä prvý polčas, v ktorom sme boli trochu nervózni či nepresní. Petržalka využívala naše chyby v rozohrávke a dostávala sa potom do šancí. Paradoxne, keď začal opadávať ich tlak a začali sme hroziť my, tak sme dostali po rohu gól do šatne. To nás vyviedlo z koncentrácie."

Tentokrát nám nepomohla ani červená karta pre súpera. Zatiahol sa a bránil výsledok na rozdiel od Púchova, alebo čím to bolo?

"Po zmene strán sme dominovali, hrali sme rýchlejšie, súpera sme zatlačili ešte aj, keď bol v plnom počte. Stále tomu však niečo chýbalo, napríklad doplnenie šestnástky. Tým pádom sme sa nedostávali do zakončení."

Bude o to dôležitejšie bodovať v nedeľu s Kubínom naplno?

"Samozrejme, sezóna sa otáča na odvetné zápasy a bodov sme už doma postrácali príliš veľa. Chceme to zastaviť a bodovať naplno."

Dolný Kubín počas týždňa odvolal svojho trénera. Aký vplyv to môže mať na zápas?

"Uvidíme. Vieme, čo nás čaká. Bude to súper, ktorý sa spolieha na štandardné situácie a rýchle brejky. Toto si musíme postrážiť a byť efektívni. Najmä ale musíme byť trpezliví, pretože budeme mať pravdepodobne hru pod kontrolou. "Len" si treba počkať na šancu. Musíme aj viac strieľať, predovšetkým zo strednej vzdialenosti, to nám chýba."

Dokážeme tentokrát streliť viac gólov? Bude obrana súpera trochu priechodnejšia ako proti Petržalke?

"To si nemyslím, Kubín má v obrane skúsených hráčov, ktorí majú niečo odohraté a sú dobre stavaní. Určite to bude náročné, ale verím, že nájdeme víťazný recept a kľúč na to, ako sa dostať za ich chrbát a dávať góly."

Ako hodnotíte stredajší duel mládežníckej Ligy majstrov v Prahe? Je remíza dobrou pozíciou do odvety?

"Pred stretnutím by sme remízu brali. Výsledok je odzrkadlením duelu, v ktorom ho oba tímy mohli strhnúť na svoju stranu. Bol to ale veľmi dobrý mládežnícky zápas. Keby boli takéto súboje aj v našej lige, tak by to bolo iba na prospech slovenského futbalu. Malo to naozaj vysoké tempo a kvalitu."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook