MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:1)
Fortuna Liga,
sobota 2. 3. 2019 od 15:30
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:1)
MŠK Žilina - ViON Zlaté Moravce
Góly: 8. Sluka, 82. Balaj - 43. Švec
ŽK: 56. Kopas - 40. Richtárech, 70. Ľupták
Diváci: 1663
Rozhodca: Marhefka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Majdan, Kaša, Králik, Sluka - Diaz, Kopas (76. Balaj), Myslovič (62. Bernát) - Mihalík, Boženík, Tomič (86. Pečovský)

FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Chovan – Čögley, Asanović, Brašeň – Kwin – Ľupták (72. Karlík), Richtárech (88. Duga), Válovčan – Švec (83. Tkáč), Ďubek (C), Dočekal
Zápasové menu
Aj v treťom kole po zimnej prestávke pokračoval tréner Jaroslav Kentoš v jarnom trende premiérového nasadzovania odchovancov. Tentokrát si proti ViOn-u svoju ligovú premiéru od začiatku odkrútil na poste defenzívneho záložníka Adam Kopas. Popri ňom dostal šancu v zálohe aj Patrik Myslovič, ktorý debutoval počas minulého víkendu.

Hneď v úvodnej minúte mali hostia dobrú príležitosť po priamom kope ich kapitána Ďubeka spred šestnástky, Dominik Holec istým zákrokom udržal bezgólový stav. Šošonov viedol premiérovo v lige od začiatku s kapitánskou páskou stopér Martin Králik, ktorý sa už v 8. minúte aj so spoluhráčmi tešil z gólu. Po prvom rohovom kope sa lopta odrazila na hranicu šestnástky k Branislavovi Slukovi, ktorý neváhal a ľavačkou to pomedzi húštinu tiel poslal prízemnou strelou k tyči - 1:0. O niekoľko minút ho mohol znova po odrazenej lopte napodobniť Michal Tomič, jeho ľavačka však tesne minula cieľ. Aj po štvrťhodine hry to skúšal náš krídelník, ani jeho pravačka sa však nevošla medzi tri žrde. Žltozelených vystrašil v 19. minúte osamotený Švec na zadnej tyčke, preváhal, našťastie, moment na zakončenie a obrancovia dokázali následne jeho pokus zblokovať. Po chvíli hluchej pasáže zápasu prišla po tridsiatich minútach naša šanca, priamy kop Sluku ale skončil iba na múre. Napriek futbalu bez výraznejších šancí prišlo v 43. minúte trochu nečakané vyrovnanie. Švec dostal dlhú loptu na ľavu stranu, zbavil sa nášho obrancu a prudkou strelou aj s prispením tyče vyrovnal. Do kabín sa tak išlo za vyrovnaného stavu.

Druhý polčas odštartovala najskôr zblokovaná strela Mysloviča a niekoľko sekúnd po tom aj technický pokus Ivana Diaza, ktorý skončil iba v rukaviciach Chovana. Po hodine hry prišlo na rad naše prvé striedanie, premiéry sa dočkal aj ďalší hráč našej akadémie Ján Bernát, ktorý vystriedal rovesníka Mysloviča. Znova však absentovali šance na oboch stranách podobne ako v prvom dejstve, niekoľko centrov vážnejší vzruch neprinieslo. Nezmenila to ani odvážna hlavička striedajúceho Bernáta, ktorá mierila nad. V 80. minúte vystrašil žltozelených Kaša, ktorého však dobrým zákrokom zastúpil Holec. Fanúšikov nadvihol zo sedačiek až moment z 82. minúty, ktorý mal prívlastok gólový. Nenápadný center Mihalíka si našiel hlavu striedajúceho Filipa Balaj, ktorý potvrdil, že v hlavičkových súbojoch je naozaj silný. Jeho hlava zapadla od tyče za chrbát Chovana - 2:1. Moravce pohrozili v posledných minútach hneď niekoľkokrát, Dočekal neprestrelil Holeca iba zásluhou obetavej práce žilinských obrancov.

Bojovný výkon nám tak priniesol ďalšie tri body do tabuľky. Ďakujeme za podporu.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Mali sme dobrý vstup do zápasu, no nenadviazali sme na neho po strelenom góle. Potom prišiel zlý úsek, hrali sme v kŕči, hlavne stred poľa nám dnes nefungoval, čo ovplyvnilo všetky zložky a odzrkadlilo sa aj v celkovom výkone. Aj preto herný prejav v prvých jarných zápasoch nie je, resp. nebol ideálny. Sme radi za víťazstvá a body, no musíme sa zlepšiť. Na druhej strane je treba pozerať na mladých hráčov, ktorí dostali šancu. Nebolo ľahké skladať jedenástku kvôli rôznym absenciám a hlavne zraneniam. Pre niektorých mladíkov je na ligový súboj možno ešte priskoro, no inak ako nasadením do hry by sme to nezistili. Striedaním Filipa Balaja sme sa snažili zmeniť priebeh hry, čo sa podarilo a po veľmi peknej štandardnej situácii sme napokon strelili víťazný gól. Celkovo sme však dnes mali problémy s agresivitou, dostupovaním súpera. Hrali sme veľmi dozadu, súper nás donútil k chybám. Objektívne treba povedať, že zápasu by viac svedčila remíza."

Adam Kopas, ligový debutant MŠK Žilina

"V prvom rade ďakujem trénerovi, že som dostal šancu za tím, v ktorom hrám od malého chlapca. Som veľmi rád, že sme to napokon dotiahli do víťazného konca. Zo začiatku sme boli lepší na lopte, prišlo trochu nečakané vyrovnanie, no našou mentalitou a bojovnosťou sme to opäť strhli na svoju stranu. Osobne som s mojím výkonom ako tak spokojný, dá sa však ešte o dosť pridať. Oproti druhej lige to bolo ešte o level vyššie, pre nás mladých je to veľká škola."

Ján Bernát, ligový debutant MŠK Žilina

"Je to úplne iné tempo, celkovo iný zápas, ako som zvyknutý z mládežníckych duelov. Som však veľmi štastný, že mi tréner veril a dal mi šancu. Po vstupe na trávnik som sa cítil dobre, snažil som sa byť sebavedomý a veriť svojim schopnostiam. Tréner mi hlavne prizvukoval, aby som to rozhýbal, pôsobili sme v strede staticky. Veľmi ma potešilo, že sme v závere skórovali a premiéra tak bola víťazná. Víťazný pokrik s fanúšikmi i v šatni sú pre mňa neopísateľné pocity."

Karol Praženica, tréner FC ViOn Zlaté Moravce

"Na začiatku stretnutia dominovali domáci, dostali sme rýchly gól, no potom sme sa zlepšili a boli sme aktívnejší. Druhý polčas sme chceli strhnúť duel na našu stranu, pretože v našej situácii nemôžeme čakať, že sa nejaký súper porazí sám. Mali sme šance na vyrovnanie, celkovo by stretnutiu pristala viac deľba bodov. Domáci boli trošku šťastnejší, gratulujem im k víťazstvu."

Fortuna Liga,
sobota 2. 3. 2019 od 15:30
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:1)
MŠK Žilina - ViON Zlaté Moravce
Góly: 8. Sluka, 82. Balaj - 43. Švec
ŽK: 56. Kopas - 40. Richtárech, 70. Ľupták
Diváci: 1663
Rozhodca: Marhefka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Majdan, Kaša, Králik, Sluka - Diaz, Kopas (76. Balaj), Myslovič (62. Bernát) - Mihalík, Boženík, Tomič (86. Pečovský)

FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Chovan – Čögley, Asanović, Brašeň – Kwin – Ľupták (72. Karlík), Richtárech (88. Duga), Válovčan – Švec (83. Tkáč), Ďubek (C), Dočekal
SÚVISIACE ČLÁNKY
28.02.2019Pred zápasom MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce
19.02.2019Domáci zápas so Zlatými Moravcami s neskorším výkopom

Facebook