Pred zápasom MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce
Posledným domácim súperom pred rozdelením súťaže na dve šestky bude pod Dubňom pre futbalistov MŠK Žilina súper zo Zlatých Moraviec.

Mužstvo od rieky Žitavy už nemá šancu pred poslednou dvojicou vystúpení na postup do skupiny o titul, a tak ich čakajú záchranárske práce. Hoci sú zverenci trénera Karola Praženicu aktuálne poslední v tabuľke, papierové prognózy zmazali posledný víkend proti Trenčínu, ktorý doma nečakane porazili 3:1, čím ukázali svoju kvalitu i chuť pobiť sa o záchranu.

Počas zimy nastal aj v kádri nášho tretieho jarného protivníka väčší pohyb. Konkrétne zmeny si priblížime v Bulletine MŠK, stačí však spomenúť, že ViOn sa posilnil o bývalých hráčov Dunajskej Stredy a ďalšie mená lovil aj v nižších slovenských ligách. Základ tímu s bohatými ligovými skúsenosťami ostal, a tak napriek 24-bodovému rozdielu v tabuľke nebude sobotný "majstrák" jasnou záležitosťou.

výkonom za výhrou

Zo Senice sa vrátila kabína Jaroslava Kentoša domov s tromi bodmi, ktoré chce potvrdiť so Zlatými Moravcami.

"Nebude to o nič ľahšie než na Záhorí. Tabuľkové postavenie nehrá žiadnu úlohu, bolo to vidieť aj v Senici. Liga je vyrovnaná a v každom dueli musíme siahnuť na dno síl." Na tlačovej konferencii kormidelník MŠK napriek prvej jarnej výhre nepôsobil spokojne. Hnevali ho najmä ľahké straty lôpt, no pri najnižšom vekovom priemere v sezóne to akceptuje. "Hráči musia skúsenosti postupne nadobúdať, neprídu samé. Niekedy si musia prejsť aj slabšími chvíľkami v zápase. Na niektorých napriek tomu vidno veľký posun od leta," myslí si tréner, ktorý sa teší na ďalší domáci zápas. "Mladí chlapci potrebujú podporu, možno práve ešte viac, keď nie sú výkony najideálnejšie. A to podporu nielen od ultras, ale od všetkých tribún."

Po Senici sa očakáva "úlovok" všetkých bodov aj proti Zlatým Moravciam. „Sústrediť sa iba na výhru by znamenalo, že by sme sa sami dostali pod tlak. Videli sme to aj v Senici. Mladé mužstvo je na to veľmi citlivé. Skôr sa koncentrujeme na cestu, ako dôjsť k víťazstvu."

Okrem zranených hráčov nebude môcť hlavný tréner počítať ani s kapitánom Miroslavom Káčerom. "Kačka je vykartovaný, bude náročné ho nahradiť, no viacerí hráči sa zdravo bijú o jeho miesto. Zostava sa bude odvíjať aj od zdravotného stavu, pochopiteľne. Pozitívom však je, že hneď niekoľkí hráči sa zapojili do tréningového procesu a ich štart v sobotu je otvorený," prezrádza hlavný tréner Jaroslav Kentoš. Viac sa dozviete v dialógu so šéfom lavičky v Bulletine MŠK.

po ďalšie body

Jasne najskúsenejším obrancom v Senici bol stále len 23-ročný Martin Králik, ktorý si defenzívnu líniu usmernil k čistému kontu. Budú Zlaté Moravce náročnejšie než Senica?

gólovo sa prebudiť

V prvých dvoch dueloch nastúpil v záverečných minútach na trávnik útočník Filip Balaj. V Senici však mal v závere viac práce pred našou šestnástkou než pred bránou súpera.

"V zostave nastalo viacero zmien, možno aj preto nebol výkon ideálny, navyše niektorí debutovali. Na takýchto jarných terénoch to vždy býva viac boj a my sme radi, že sme boj v Senici zvládli za tri body. Výkon môže byť vždy lepší, ale dá sa to postaviť aj na bojovnosti. Máme mladý tím a skúsenosti čerpáme aj z takýchto duelov, za tie body sme teda radi. Doma však chceme ukázať lepší futbal," hovorí k predošlému duelu vysoký zakončovateľ. Uplynulý víkend zvládol úspešne aj náš sobotný súper. "Moravce budú nabudené po výhre nad Trenčínom, preto to nebude jednoduché. My by sme však rovnako chceli potvrdiť body zo Senice."

Bude to na jar aj do tretice defenzívny súper? "Ťažko povedať. Tréneri pre nás pripravili video, kde sme si ich detailne pozreli. Rovnako však majú nového trénera a niekoľko hráčov sa vymenilo. Aj oni potrebujú body do tabuľky, preto nebudú len brániť. Pre diváka to tak môže byť dobrý zápas," myslí si Bali, ktorý verí, že sa prebudíme najmä vpredu. "Vo finálnej fáze nám to v doterajších dueloch škrípalo, ale pracujeme na tom tréning čo tréning. Na jeseň sme dokazovali, že góly dávať vieme, znova to len treba prebudiť. Treba sa chytiť aj šťastnejším gólom a verím, že sa následne rozbehneme. Pre divákov je vždy lepšie, keď padá veľa gólov."

Pre Filipa ide zároveň o súboj proti rodnému kraju, mestu. Proti Moravciam sa presadil strelecky ešte v drese Nitry. "Pochádzam odtiaľ a v mužstve ViOn-u poznám dosť chalanov. Bolo by super, keby sa mi podarilo skórovať opäť. Hlavné sú teraz ďalšie tri body do tabuľky, aby sme sa mohli tešiť s fanúšikmi na tribúnach a aj následne v šatni," dodáva 192-centimetrov vysoký zakončovateľ.

pre fanúšikov

Tradičná fanzóna a veríme, že aj príjemné počasie ako proti Trnave, bude čakať na všetkých fanúšikov MŠK. K tomu otvorený Fanshop MŠK.

Istotou je rozhovormi a informáciami nabitý Bulletin MŠK, ktorý si nezabudnite vziať pri každom vstupe na Štadión MŠK. S trénerom Jaroslavom Kentošom sa porozprávame o najnižšom vekovom priemere v sezóne, ktorý nastúpil v Senici. Pozrieme sa aj na štart dorasteneckých súťaží. Slovo dostane v rozhovore odchovanec Vlado Majdan, ktorý s ním však šetrí. Nezabudnite aj na ďalšie dôležité info, ktoré už pravidelne prináša bulletin.

Počas polčasu odovzdáme dres jednej vernej fanúšičke, ktorá ho vyhrala v súťaži s Fortuna ligou.

Stretnutie 21. kola Fortuna ligy, ktoré má výkop posunutý na 15:30 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Boris Marhefka, na čiarach asistujú Milan Štrbo a Andrej Hrmo.

Facebook