Odchovanec Roland Gerebenits s novou zmluvou do konca sezóny 2023
Tesne pred sviatkami a koncom kalendárneho roka 2019 sa vedenie MŠK Žilina dohodlo na predĺžení spolupráce s odchovancom Rolandom Gerebenitsom, ktorý si prešiel v Akadémii MŠK Žilina všetkými vekovými kategóriami.

Talentovaný útočník, ktorý okúsil vôňu prvej šatne už ako 16-ročný a vo svojej zbierke má už majstrovský titul z roku 2017, bol počas jesennej časti súčasťou B-tímu. Roland Gerebenits je aktuálne šťastný, že môže pokračovať vo svojom rodnom klube. S vedením sa dohodol na novom kontrakte s platnosťou do 30. júna 2023.

"Už je to moje tretie predlžovanie zmluvy s MŠK. Som veľmi rád, že sme sa opäť dohodli na novom kontrakte. Cítim sa motivovane a hlavne som šťastný, že aj napriek tomu môjmu pôsobeniu v "Béčku", vedenie so mnou stále ráta a verí vo mňa. Verím, že svoj talent budem naďalej rozvíjať, chcem ho naplno využiť pre klub. Potom dúfam, že budeme všetci spokojní," hovorí "Gere", ktorý začínal v klube pod Dubňom v roku 2006 v kategórii U6.

Napriek skorému veku, kedy vstúpil do seniorského futbalu, vypadol v poslednom období z povedomia fanúšikov. "Nechcem sa vyhovárať, ale prešiel som si zložitejšími zraneniami. Odkedy som sa dal do poriadku zdravotne, je to so mnou iba lepšie a lepšie. Predtým som cítil celkovo veľkú únavu z mužského futbalu, teraz robím na sebe navyše a už som sa naň adaptoval," priznáva 184-centimetrov vysoký útočník.

Aké sú teda najbližšie ambície? "Jednoznačne prvý tím a následne sa presadiť do základnej zostavy. Žilina je moja srdcovka, hrávam tu odmalička, chcem pred klub odovzdať maximum. Určite som odtiaľto nechcel odísť s tým, že by som v MŠK nezanechal stopu. Bol to môj sen a stále je, aby som nastúpil v základnej zostave a strieľať tú góly," hovorí 19-ročný zakončovateľ.

Facebook