Rekonštrukcia Štadióna MŠK Žilina

Štadión MŠK Žilina i jeho okolie začalo prechádzať rekonštrukčnými prácami, ktoré sa aktuálne dotýkajú predovšetkým parkoviska P1 a parkovacieho domu P2 za západnou tribúnou. 


nevyhnutná dotácia

Futbalový klub MŠK Žilina plánuje výmenu umelého trávnika na hlavnej ploche štadióna. Nakoľko však ide o vyvolanú investíciu a futbalový klub MŠK Žilina nedisponuje vlastnými zdrojmi v požadovanej výške, sme nútení čakať na posúdenie z hľadiska štátnej pomoci ohľadom schválenej dotácie z Fondu na podporu športu (FNPŠ). Dovtedy sa z plochy odstráni umelý trávnik, ktorý by sme chceli v rámci ekológie a vzájomnej podpory darovať okolitým klubom z regiónu.

Až po definitívnom posúdení sa začnú vykonávať všetky potrebné úkony k výmene trávnika tak, aby sme dodržali časový harmonogram prác.

Rovnako počítame s tým, že v blízkej budúcnosti sa začne s chystanou výstavbou novej tréningovej plochy za západnou tribúnou. Aktuálne stavebné úpravy súvisia s renováciou okolia a rozšírením parkovacích plôch, keďže nové ihrisko by do značnej miery zabralo podstatnú časť doterajších parkovacích miest.


Preto je aktuálne parkovisko P1 (od Holiday Inn) sprístupnené iba pre návštevníkov Treska baru (pondelok až piatok 6-16 hod.) podľa orientačného plánu.

Rekonštrukčné práce potrvajú na štadióne i v jeho bezprostrednom okolí niekoľko mesiacov, preto odporúčame aj smerom k novej sezóne cestovať na zápasy vlakom, autobusom či MHD a následne sa presunúť na štadión pešo popod železničnú stanicu podchodom.


fanshop i pokladňa späť na južnú tribúnu

Zároveň by sme radi informovali aj o ďalších zmenách, ktoré nastanú vzhľadom na rekonštrukčné práce:

  • POKLADŇA i FANSHOP MŠK sa presunú čoskoro, resp. od novej sezóny späť na južnú tribúnu k Sieni slávy MŠK. O presných termínoch budeme čoskoro informovať.

Okrem duelu 10. kola nadstavby proti Dunajskej Strede, ktorý sa odohrá 18. mája na štadióne v Trenčíne, by sa prípadne aj ďalšie play-off zápasy o Európsku konferenčnú ligu UEFA odohrali mimo Štadióna MŠK.


Facebook