Nech sa už výkon stretne s výsledkom - v tomto prípade s postupom
Po štvormesačnej "prestávke" od Slovnaft Cupu pokračuje pohárová súťaž pre futbalistov MŠK Žilina súbojom proti Komárnu. Dohrávka osemfinále Slovenského pohára zároveň rozlúšti tajničku štvrťfinalistov a rovnako tak súpera pre trnavský Spartak.

Cieľ je jasný, ako sa k nemu dopracovať? To prezradil v rozhovore tréner Peter Černák.

Stredajší osemfinálový duel s výkopom o 15:00 hod. povedie ako hlavný rozhodca Pavel Ochotnický.


novinky u súpera

Šťuka druhej ligy. Takéto prirovnanie si vyslúžil tím z južných hraníc na základe až prekvapivo úspešnej jesene v II. lige, čo len podčiarkol jazdou v pohári. Však z aktuálnej edície Slovnaft Cupu vyradilo Komárno na domácom trávniku už Dunajskú Stredu i Michalovce, a tak sa stalo akýmsi čiernym koňom súťaže a veľmi nepríjemným protivníkom. Aj preto sme radi, že v osemfinále môžeme nastúpiť pod Dubňom, kde budeme chcieť jednoznačne potvrdiť úlohu favorita a ako minuloročný finalista nazrieť aj tento rok minimálne medzi osmičku najlepších.

Dôležitosť stredajšieho pohárového zápasu umocňuje fakt, že Šošonom sa v prvej šestke vzďaľujú pohárové miestenky, a preto treba makať dvojnásobne v Slovnaft Cupe, kadiaľ rovnako vedie cesta k zážitkom a zápasom, aké sme si prežili počas krásneho minulého leta v rámci predkôl Európskej konferenčnej ligy. Naše výkony postupne gradujú, body však do tabuľky neprichádzajú. V stredu ani nemusia, bohato totiž postačí postup.

A tak ako hovorí samotný nadpis - nech sa už konečne stretne výkon aj s dobrým výsledkom - v dnešnom prípade s postupom. To si želáme všetci. K tomu vždy len dopomôžu vaše hlasivky, podpora, jednoducho zžitie sa s chalanmi na trávniku a ťahanie za jeden koniec povrazu. Navyše, v štvrťfinále by nás v prípade postupu čakal doma trnavský Spartak (predbežný termín výkopu už o týždeň). Motivácia pre nás všetkých, čo poviete?


pohár pre nás v aktuálnej situácii veľmi dôležitý

Posledné výkony zverencov trénera Petra Černáka si vyslúžili pochvalu, no boli bez želaného - bodového - efektu. V Stredu je najvyšší a najdôležitejší čas to zlomiť.

"Naozaj tie výkony idú hore, ale v niektorých fázach stretnutí stratíme koncentráciu, neplníme úlohy a prídeme o dobrý výsledok. Dvojnásobne si uvedomujeme, aký je pre nás pohár dôležitý. Chceme sa preto krok po kroku zamerať na to, aby sme boli úspešní v Slovnaft Cupe. Streda je prvý, dôležitý krok. Vieme, ako sa môžeme dostať do Európy. Chceme po tejto pohárovej ceste kráčať a uspieť."

Po troch súperoch z III. ligy nás čaká konečne domáci pohárový zápas, a tentokrát druholigista. Žiadny doterajší duel však nebol jednoznačný. "Každý si myslí, že zápasy u súperov z nižších súťaží sú jednoduché. Vôbec to tak nie je, pretože tímy sa proti vám vyhecujú, majú motiváciu navyše. V stredu sa môžeme oprieť o náš štadión, čo je dôležité nielen kvôli fanúšikom, ale môžeme hrať aj rýchlo a dostať súpera pod tlak. Verím, že budeme dobre nastavení a podáme taký výkon, ktorý nám naozaj zaručí aj dobrý výsledok. Že sa to konečne stretne a budeme úspešní, budeme sa po dobrom výkone aj tešiť."

Komárno hralo pod Dubňom v novembri, tréneri si ho nielen v tomto druholigovovom súboji dobre zmapovali. "Súpera sme si pozreli, vieme, do čoho ideme a ako sa Komárno prezentuje. Verím, že chalani naše poznatky zužitkujú a pretavia do gólov a postupu."

Cieľ je pred stredou jasný, ako sa k nemu dopracovať? "Som presvedčený, že od Ružomberka až po Slovan sme podali solídne výkony. V Ružomberku sme vybuchli na 30 minút, v Dunajskej Strede nás chvíľkové zaváhanie stálo zápas. Namiesto toho, aby sa to zlomilo na našu stranu, išiel do vedenia súper. So Slovanom to bol vynikajúci zápas, ktorý musel po ofenzívnej stránke baviť každého. Všetko to však negujú výsledky. Chýba nám výsledok, ktorý potrebujeme pre to, aby sme išli hore sebavedomím. Aj kvôli tomu je streda pre nás veľmi dôležitá," dodáva kormidelník MŠK pred svojím druhým pohárovým vystúpením na lavičke Šošonov.


otvorená západná tribúna

Na pohárový duel bude otvorená iba západná tribúna, držitelia permanentiek majú vstup zdarma, ostatní 1€.

Aktuálne si môžu kúpiť domáci priaznivci vstupenku iba na západnú tribúnu.


bulletin pred zápasom

Aj pred týmto zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • pohľade trénera Petra Černáka na dôležitosť pohára i potvrdenia našej cesty úspešným výsledkom.
  • Adamovi Kopasovi a kapitánskej páske, ktorá mu dodáva sebavedomie.

režim základ

  • Zápas bude prebiehať v režime základ, na štadión teda bude môcť prísť každý bez preukázania sa očkovaním, testom alebo prekonaním choroby COVID-19.

rozhodcovia

Stredajšie pohárové stretnutie osemfinále, ktoré má na Štadióne MŠK výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Pavel Ochotnický, na čiarach asistujú Ján Pozor a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Komárnu budete môcť sledovať naživo na JOJ Šport alebo portáli nike.tv.

Facebook