Mládež v akcii (6.5. - 12.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 19. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 7.5.

U13: MŠK Kysucké Nové Mesto U14 - MŠK Žilina 8:7 (3:4) Góly MŠK: Boháč 4, Blaščík 3 | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sa útoky počas celého zápasu striedali na oboch stranách a tímy sa dostávali do množstva gólových príležitostí. Ku kvalite stretnutia prispel výrazne aj domáci tím, ktorý chcel hrať, bol ochotný chodiť do osobných súbojov a mal túžbu duel dotiahnuť do víťazného konca. Hráči predviedli viacero technických prvkov a kreatívnych riešení herných situácií. V úvode zápasu, ale aj v jeho priebehu, sme v medzihre mali veľa nepresností. Je dôležité, aby hráči mali väčší pohyb bez lopty a vytvárali príležitosť na spoluprácu. Po strate lopty je potrebné hneď prepínať, najmä mať ochotu a dôraz v osobnom súboji. Tu väčšine hráčov dnes chýbalo chcenie a nasadenie. Viacerí hráči sa presadzovali v hre 1 na 1 až 1 na 2 a dokázali realizovať rýchle či jednoduché herné kombinácie. V obrannej fáze je dôležitá dôslednosť, komunikácia, ochota dostupovať hráčov súpera, dôraz a zdravá agresivita v osobných súbojoch. Tu ma postoj viacerých hráčov dnes sklamal. V tréningovom procesu budeme dôslednejší pri obranných herných činnostiach, najmä vyžadovať prístup a túžbu sa zlepšovať u každého hráča. Je potrebné, aby každý hráč mal snahu, pokúšal sa v tréningovom/zápasovom procese zlepšovať 3 oblasti: seba, spoluhráča a hru tímu."


streda 8.5.

WU19: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Šupolíková | 2. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Kvalitný duel, ku ktorému prispeli obaja súperi. Snažili sme sa o rozohrávku, ktorá bola dobrá, vyšli sme aj z ťažkých situácií. Súper nás dobre pressoval, vytváral na nás tlak a nútil nás k chybám. Chýbalo nám väčšie nebezpečie vo finálnej fáze, najmä nájazdy na brankárku musíme premieňať. Pochvala patrí hráčkam za vôľu vyrovnať, nasadenie a bojovnosť. Vďaka patrí aj domácim, ktorí nám umožnili hrať na Tehelnom poli. Bol to pre dievčatá obrovský zážitok."

WU15: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 (1:0) Gól MŠK: Bieliková | 2. kolo nadstavby I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Mládežnícky zápas na Národnom futbalovom štadióne nehráte každý deň. O to viac dnes mrzí prehra po solídnom výkone. Poučiť sa musíme najmä zo zbrklých riešení v strede ihriska, z čoho mal súper veľa protiútokov. V druhom polčase sme boli lepším družstvom, no na výhru sme neboli dostatočne efektívni."


piatok 10.5.

"B": MŠK Žilina - Slavoj Trebišov 0:1 (0:1) | 28. kolo II. futbalovej ligy (hrané v Považskej Bystrici)


sobota 11.5.

Ženy: MŠK Žilina - FC Petržalka 3:0 (1:0) | 6. kolo nadstavby Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V ťažkom zápase proti dobre organizovanému súperovi sme boli efektívni a v defenzíve sme nerobili chyby, čo sa prejavilo na výsledku. Som hrdý na baby za dnešný výkon. Ďakujeme nášmu skvelému fanklubu za podporu."

U19: DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 2:0 (1:0) | 23. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas mal veľmi podobný charakter ako dva predchádzajúce. V poli územná prevaha, ale väčšinou iba po pokutové územie. Vytvorili sme si aj gólové príležitosti, ktoré sme však nepremenili. Súper vyrážal do rýchlych protiútokov, po ktorých si vypracoval penaltu a v druhom polčase zvyšoval na 2:0. Mrzí nás, že sa nám stále opakujú rovnaké chyby a v nasledujúcom zápase nie je vidieť, že by sa nám ich darilo odstraňovať."


U13: MŠK Žilina - FK Slovan Levice 13:0 (4:0, 4:1) Góly MŠK: Blaščík 3, Juhaniak 2, Boháč 2, Dumitriu, Herkeľ, Húževka, Pšenica, Hutira, Caltík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme hrali aktívne, z hráčov bolo cítiť energiu a radosť z hry. Hostia chceli hrať, zakladali útoky, snažili sa o postupný útok, prípadne sa dostať za chrbát našej obrany dlhou prihrávkou. Pre hráčov to bola výborná príležitosť využívať pressing už na súperovej polovici, zároveň vzadu hrať 1 na 1 a riešiť náročné herné situácie pod časovým aj priestorovým tlakom súpera. Pri zakladaní útokov sme dokázali realizovať vyvedenie lopty, kolmé prihrávky, jednoduché a rýchle herné kombinácie, prípadne rozohrávku na vyššie postaveného hráča. V medzihre je dôležitá v niektorých úsekoch hry väčšia trpezlivosť a presnosť prihrávok. Hráči sa dokázali presadiť v hre 1 na 1 až 1 na 3 a vytvárať prečíslenia. V obrannej fáze sme dnes dobre dostupovali hráčov súpera a dokázali často získať konštruktívne loptu. Je potrebné v niektorých situáciách správne vyhodnotiť postavenie a dôraz v súboji. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Vyzdvihujeme časté zakončenie nielen zvnútra, ale aj spoza pokutového územia. Hráči predviedli viacero technických prvkov a kreatívnych riešení v herných situáciách."


nedeľa 12.5.

U12: FK Železiarne Podbrezová U13 - MŠK Žilina 2:8 (0:5) Góly MŠK: Macho 3, Šimun 2, Kučera, Zajac, Elmusrati | 22. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Duel s húževnatým súperom, ktorý chcel hrať futbal počas celého zápasu. Skóre mohlo byť vyššie na našej strane, ale aj u súpera. Domáci nám robili problémy dôrazom v medzihre, ale aj tak sme si vypracovali pekne gólové priležitosti, ktoré sme zakončili gólom. Celkovo sme si za výkon a priebeh stretnutia zaslúžili zvíťaziť."

U11: FK Železiarne Podbrezová U12 - MŠK Žilina 3:26 (2:12) | 22. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V prvom polčase bol súper veľmi nepríjemný, mal viacero sľubných protiútokov, keď sme prepadli v obrane. V druhom polčase sme si dali na to väčší pozor, v útočnej fáze sme sa presadzovali v hre 1 proti 1 a vytvorili sme si veľa dobrých situácií. Dnes chcem chlapcov pochváliť za kolektívny výkon."


WU19: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 2:0 (2:0) Góly MŠK: Ďatková 2 | 3. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas dobrý, obidva tímy chceli hrať futbal. Rozohrávka z našej strany bola dobrá, v hre sa vyskytli situácie 1 na 1, v ktorých sme predviedli odvahu aj kvalitu. Hrali sme dobre kolmo s dobrými nábehmi útočníčok a takisto sme predviedli viacero pekných akcií. V obrannej fáze hry sme boli zodpovední a organizovaní s konštruktívnym odoberaním lopty. Zlepšiť treba rozhodovanie hráčok v niektorých herných situáciách a vyvarovať sa nepresným prihrávkam a driblingu do hráčok súpera."

WU15: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:7 (0:4) Gól MŠK: vlastný | 3. kolo nadstavby I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvých desať minút sme pôsobili veľmi neisto, nervózne a ustráchane. Darovali sme súperovi tri lacné góly a veľmi ťažko sa nám dostávalo do zápasu. V druhom polčase sme začali lepšie, iskierku nádeje na lepší výsledok nám vykresal vlastný gól hostí, ktorý však pramenil z našej aktivity. Bohužiaľ, bolo to veľmi málo vzhľadom k tomu, že sme hrali proti ašpirantovi na titul."


Facebook