Mládež v akcii (13.5. - 19.5.)
MŠK Žilina

PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 20. KALENDÁRNOM TÝŽDNI

Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii zápasy.

streda 15.5.

U19: MŠK Žilina - Nitra 2:1 (0:0) Góly MŠK: Barbora, Hundák / predohrávka 30. kola I. LSD

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: "Proti dobre organizovanému súperovi sa nerodilo víťazstvo ľahko. I keď sme mali hernú prevahu a slušne sme kombinovali, nedostávali sme sa príliš do predfinálnej a finálnej fázy. V kabíne sme nabádali hráčov k tomu, aby ostali trpezliví a dodržovali naše taktické pokyny. Nakoniec to víťazstvo prišlo, za čo sme vďační. Ďakujeme hráčom za výkon."


U17: Prešov - MŠK Žilina 1:3 (0:2) Góly MŠK: Javorček, Capko, Bombík / 28. kolo I. LMD

Peter Černák, tréner MŠK Žilina U17: "Nemali sme úplne ideálny vstup do zápasu, z našej strany tam bolo až príliš veľa nepresností. Zlepšenou hrou v druhej polovici prvého polčasu sme si dokázali vypracovať dvojgólový náskok. Po zmene strán sa súper dostal kontaktným gólom späť do zápasu, no následným tretím gólom sme domácim opäť odskočili na rozdiel dvoch gólov a definitívne zlomili zápas na našu stranu. Chalanom gratulujeme, za prístup a nasadenie si zaslúžia pochvalu. Ďakujeme im za predvedený výkon."


U16: Prešov - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Oravec, Jambor / 28. kolo I. LMD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Dnes sme podali veľmi dobrý, koncentrovaný výkon. Hrali sme u súpera, ktorý sa zameriava na pozornú defenzívu a po zisku lopty sa snaží o protiútok. V prvom polčase sme sa nedostávali tak často k bráne domácich ako v tom druhom, ale mali sme tam nejaké príležitosti. V spomínanom druhom dejstve sme už viac otvárali obranu súpera, vytvárali si šance, z ktorých sme strelili dva góly po pekných akciách. Naopak, domácich sme dnes nepustili do žiadnej gólovej šance. V celom zápase sme boli futbalovejší a zaslúžene sme zvíťazili. Chalanom patrí gratulácia a pochvala za predvedený výkon."


U15: Ružomberok - MŠK Žilina 1:2 (1:0) Góly MŠK: Hroza, Bortoli / 9. kolo I. LSŽ nadstavbovej časti stred+východ

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase o prvé miesto sme boli lepším mužstvom, dobre sme kombinovali, vytvorili sme si viac gólových príležitostí a zaslúžene sme vyhrali. Chlapcov chválime za výborný prístup k stretnutiu.


U14: Ružomberok - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Zemko, Vaľko / 9. kolo I. LSŽ nadstavbovej časti stred+východ

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina: "V dobrom zápase sme pohybovo aj futbalovo dominovali a podali výborný výkon, ktorý bol napokon korunovaný aj víťazstvom."


U13: Minirepublika

MŠK Žilina - Vítkovice 3:0 Góly MŠK: Bukovčan, Morgoš, Horvát

MŠK Žilina - Baník Ostrava 0:3

MŠK Žilina - Pardubice 1:2 Gól MŠK: Dikoš

MŠK Žilina - Slovácko 3:0 Góly MŠK: Horvát, Dikoš, Morgoš

štvrtok 16.5.

U11: Liga prípraviek (Závodie, 18:00)

U10/9: Liga prípraviek (Kysucké Nové Mesto, 18:00)

sobota 18.5.

U17: MŠK Žilina - Michalovce 2:0 (0:0) Góly MŠK: Váľovčin, Gomola / 29. kolo I. LMD

Peter Černák, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes sme dosiahli zaslúžené víťazstvo, hoci bol po väčšine zápasu stav vyrovnaný. Výhra sa nerodila ľahko, prvý polčas sme hrali pomaly, stredom ihriska, kde nás čakal dobre organizovaný súper. Po zmene strán sme to skúšali viac cez krídelné priestory, vytvorili sme si veľkú územnú prevahu a v závere to konečne padlo. Strelili sme hneď dva góly a strhli sme to na svoju stranu. Chalanom gratulujem výhre, ktorá pečatí náš majstrovský titul."


U16: MŠK Žilina - Michalovce 6:0 (4:0) Góly MŠK: Rusko 2, Kaňuch, Urgela, Jambor, Dubec / 29. kolo I. LMD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Dnes sme mali dobrý vstup do zápasu, keď sme už do 5. minúty dvakrát skórovali. Boli sme dominantní v držaní lopty a snažili sme sa presadzovať po krídlach. Do prestávky sme pridali ďalšie dva góly. V druhom polčase tempo hry upadlo, aj keď sa hralo prakticky iba na súperovej polovici, už sme neboli až natoľko efektívni ako v prvom dejstve. Chalanom patrí pochvala za prístup k zápasu a predvedený výkon."


U14: Turnaj (Brno)

MŠK Žilina - Zenit Petrohrad 1:1 Gól MŠK: Vaľko

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U14: "Najlepší zápas v tejto kategórii, úžasné nasadenie a aj tempo a kvalita. My sme boli lepším mužstvom, no napriek deľbe bodov perfektné stretnutie."


MŠK Žilina - Ustecká Fotbalová Akadémie 2:0 Góly MŠK: Vaľko 2

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U14: "V tomto zápase bol prvý polčas pri hre proti vetru technicky a kombinačne vcelku vyrovnaný, v druhom sme už jednoznačne dominovali."


MŠK Žilina - Olomouc 2:0 Góly MŠK: Nguyen, Šimun

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U14: "Podobný priebeh zápasu, v druhom polčase sme súpera prehrali vo všetkých činnostiach."


Trenčín - MŠK Žilina 0:1 (0:0) Gól MŠK: Šimun

RB Lipsko - MŠK Žilina 0:3 (0:0) Góly MŠK: Jančiga 2, Šimun

Plzenský kraj - MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól MŠK: Hranica

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme vo veľkej únave odohrali a ubojovali turnaj tak, že sme vo všetkých zápasoch išli na dno a neinkasovali gól. V útočnej fáze sme sa dostávali do šancí a v každom zápase vsietili minimálne jeden gól."


ŠOŠONI NAPOKON OBSADILI 5. MIESTO. Jakub Badžgoň bol vyhlásený z najlepšieho brankára turnaja.



U11: Turnaj (Břeclav)


WU19: MŠK Žilina - Dubnica 3:0 (1:0) Góly MŠK: Ukropová 2, Kubašková / 19. kolo I. ligy dorasteniek

WU15: MŠK Žilina - Dubnica 6:1 (4:1) Góly MŠK: Uríková 3, Gancárová, Kavecká, Košútová / 19. kolo I. ligy žiačok

nedeľa 19.5.

"B": Trebišov - MŠK Žilina 1:3 (1:1) Góly MŠK: Kurminowski 2, Kopas / 29. kolo II. ligy

U12: Rimavská Sobota U13 - MŠK Žilina 3:3 (1:2) Góly MŠK: Kubala, Bujný, Adamica / 18. kolo I. LMŽ skupina stred

U11: Rimavská Sobota U12 - MŠK Žilina 16:18 (10:9) Góly MŠK: Okál 4, Mikunda 3, Hoferica 2, Hosmaj 2, Šedivý, Žilinský, Michalík, Surán, Koštiaľ, Pavlus, Hrobárik / 18. kolo I. LMŽ skupina stred


ŽENY: MŠK Žilina - Lokomotíva Košice 4:2 (2:2) Góly MŠK: Valová 2, Kucharčíková, Kubašková / 17. kolo I. ligy žien

Facebook