”B” | Stret rezerv s Malženicami pred večerným vyvrcholením

Tri zápasy bez čo i len bodu naznačujú, že treba zabrať. Poctivý futbal v defenzíve a väčšie tlačenie sa do gólu by malo byť tým správnym receptom. Predviesť to budeme môcť proti nováčikovi súťaže – OFK Malženice. Mladý a bojovný tím však nebude ľahkým orieškom, veríme však vo výhru ako dopoludnia, tak aj podvečer v súboji "Áčiek" v Trnave.

Duel 22. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Tadeáš Vaňo. Priamy prenos môžete sledovať na televízii JOJ Šport.


o súperovi

OFK Dynamo Malženice

Rok založenia: 1931

Klubové farby: zelená, biela, čierna

Štadión: Štadión Malženice

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: – (postup z III. ligy skupina Západ)
  • aktuálna sezóna: 14. miesto

Vzájomné zápasy: 

  • aktuálna sezóna: 2:1 (v)

začať od poctivej defenzívy

Séria bez bodov, sklamanie z výkonov niektorých hráčov proti Komárnu, zameranie na detaily, prácu vo vlastnej šestnástke či premieňanie šancí. Viac o tom prezrádza tréner Vladimír Veselý.

Pán tréner, v lige sme zaknihovali tri prehry po sebe. Čo je hlavným dôvodom podľa vás?

"Nepremieňanie šancí. Vo všetkých troch stretnutiach sme si ich vytvorili dostatok. Bohužiaľ, efektivita, ktorá nás predtým zdobila, nás teraz trochu zrádza. Chýba nám pokoj v pokutovom území, niekedy sme tam príliš skoro, niekedy zase vôbec. V tom vidím jednu z hlavných príčin, prečo sa nám výsledkovo nedarí. Pracujeme na tom, aby sa to čo najskôr zmenilo."

V Komárne to zo strany niektorých hráčov neboli dobré individuálne výkony. Sklamali vás niektorí? Ako ste to s nimi riešili?

"Od niektorých čakáme viac, predsa len už majú niečo odohraté. Potrebujeme, aby boli väčšími lídrami a potiahli tých menej skúsených. To sa nedialo a aj to bola jedna z príčin prehry v Komárne."

Mohla byť problém zohratosť? Keďže v základnej zostave nastúpili viacerí hráči z "A"-tímu.

"Nemyslím si, že zohratosť bola problém, hráči ako Essomba a Adang boli v našom tréningovom procese, keď prichádzali. Jediný novic bol Nsona. Samozrejme, sú to ale hráči prvého tímu a na tých je iný pohľad aj iné očakávania. Essomba síce patril k tým lepším v zápase, ale od ostatných som čakal viac."

Pod Dubňom nás v nedeľu čakajú Malženice. Čo bude potrebné urobiť tentokrát inak, aby sme získali body?

"Musíme byť predovšetkým dôslední vo vlastnej šestnástke, kde zlyhávame. Tam rozhodujú detaily, no a my v týchto momentoch často prehrávame osobné súboje, tým pádom sa súper dostáva do gólových šancí. Potrestali nás z toho Komárno aj Prešov. Toto musíme jednoznačne zlepšiť. V ofenzíve sa zase musíme tlačiť do zakončenia vo väčšom počte. Príležitosti určite budeme mať, no musíme ísť viac za gólmi."

Je to rovnako mladý tím, no vonku sme sa proti nim trápili (výhra 2:1). Aký zápas očakávate tentokrát?

"Malženice bojujú o záchranu, ale my jednoznačne chceme vyhrať. To znamená, že čakám podobný duel ako na ich trávniku s veľa osobnými súbojmi. Je to mladé, tvrdé, behavé a veľmi nepríjemné družstvo. Musíme tak byť dôslední vo všetkých detailoch, či už v ofenzíve alebo v defenzíve. Najmä v obrane nemôžeme robiť také chyby, aké sme robili. Akonáhle pustíme Malženice do vedenia, tak už si to dokážu postrážiť, čo dokázali aj v zápase s Komárnom."

Malženice sú "farmou" Trnavy, proti ktorej nastúpi v rovnaký deň aj náš prvý tím. Veríte, že to bude šesťbodová nedeľa pre naše farby?

"Vždy si ideme po tri body, či už my alebo prvý tím. Pripravíme hráčov na to, že nás nečaká nič jednoduché, aby nič nepodcenili. I keď v ich mladom veku by nemali podceňovať nič. Chceme sa vrátiť k poctivej hre najmä v spomínanej defenzíve a vo vlastnej šestnástke. Keď toto nezlepšíme, body nám budú utekať. Potom verím, že si nejaké šance vytvoríme a budeme v nich efektívni."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom televízie JOJ Šport alebo internetovej platformy Niké TV.


Facebook