Futbalista roka 2021: Odchovanec Šošonov Milan Škriniar po tretíkrát v rade najlepší
Každoročná anketa Futbalista roka spoznala po roku opäť svojich víťazov. V jej 29. ročníku sa stal už tretí rok po sebe slovenským futbalovým kráľom odchovanec Akadémie MŠK Žilina Milan Škriniar. Po roku sa opakuje aj umiestnenie už bývalého trénera Šošonov Pavla Staňa, ktorý v kategórii tréner roka skončil znova na 3. mieste. Vahan Bichakhchyan skončil v rebríčku hráčov Fortuna ligy na 4. mieste.


obhajca triumfu opäť z akadémie MŠK Žilina

Náš odchovanec Milan Škriniar získal tretí rok po sebe Cenu Jána Popluhára. Obranca Interu Milano je spolu s Vladimírom Labantom a Markom Mintálom ďalší hráč, ktorý vyrastal pod Dubňom a tešil sa z výhry v ankete Futbalista roka.

"Chcel by som sa poďakovať rodine, spoluhráčom v reprezentácii i v klube," hovorí Škrinka, ktorý po dvoch strieborných miestach a dvoch víťazstvach získal už svoj tretí triumf v tejto ankete.

Druhé miesto si pripísal Marek Hamšík a prvú trojku doplnil Juraj Kucka. V desiatke najlepších sme mali ešte trojnásobné zastúpenie odchovancov žilinského futbalu. Dávid Hancko obsadil 5. miesto, Martin Dúbravka sa umiestnil na 7. priečke a Peťo Pekarík na 9. mieste.


náš bývalý tréner opäť na 3. mieste

Vo finálovej trojici trénerov za rok 2021 sa nachádzal aj už bývalý kormidelník žltozelených Pavol Staňo. Ten obsadil znova tretie miesto. Po roku sa stal víťazom opäť Vladimír Weiss starší. 


vahan na 4. mieste, kurmin na 8. a Kapo na 10. priečke

Oceňovalo sa aj vo Fortuna lige, kde sme mali v prvej desiatke troch futbalistov. Vahan Bichakhchyan sa umiestnil tesne pod pódiovým umiestnením za Weissom ml., Schäferom a Škrteľom na 4. mieste. Do prvej desiatky sa vošiel ešte najlepší strelec minulého ročníka Dawid Kurminowski - na 8. mieste a Adrián Kaprálik sa umiestnil na 10. priečke.


Škrinka aj s cenou fanúšikov

Hlasovanie futbalovej verejnosti a fanúšikov o najlepšieho futbalistu v roku 2021 ovládol po roku, rovnako ako hlavnú kategóriu, odchovanec MŠK Žilina, opora Interu Miláno a slovenskej reprezentácie Milan Škriniar.


Zdroj a kompletné poradie na futbalsfz.sk, zdroj foto: TASR

Facebook