Ďalší prestup šošona do Talianska - Samuel Mráz odchádza k nováčikovi Serie A
MŠK Žilina

Po odchode Dávida Hancka do Serie A si ďalší klub z Apeninského polostrova vyhliadol nášho hráča, 21-ročného Samuela Mráza, o ktorého mal už dlhšiu dobu veľký záujem. Napokon z toho vzišla definitívna dohoda a vedenie MŠK Žilina sa dohodlo na prestupe najlepšieho strelca minulého ročníka so zástupcami nováčika z Empoli FC, s ktorým podpísal mládežnícky reprezentant Slovenska zmluvu do 30.6. 2022.

Žilina mi otvorila oči

Ešte pred odchodom už bývalého šošona Samuela Mráza do Talianska sme najlepšieho strelca uplynulého ročníka Fortuna ligy vyspovedali. Ako hodnotí jeden a pol ročné pôsobenie v MŠK?

Odchovanec senickej futbalovej akadémie, ktorý prišiel pod Dubeň počas zimnej prípravy v roku 2017, zaznamenal pod vedením trénera Adriána Guľu v Žiline obrovský progres. Spolu nastúpil v našom drese na 52 stretnutí, v ktorých strelil 25 gólov. So šošonmi oslavovala opora reprezentačnej 21-tky titul v sezóne 2016/2017, no výraznejšie prehovoril do zostavy až v tej nedávno skončenej, kedy nechýbal ani v jedinom dueli a s 21-gólmi nedal konkurentom šancu v boji o streleckú korunu.

Samo tak zväčší žilinskú stopu v Taliansku, kde sa pred pár týždňami presunul aj jeho kamarát a bývalý šošon Dávid Hancko. Výborné meno robia u Talianov Milan Škriniar i Nikolas Špalek, ktorí iba potvrdzujú dobrú prácu v MŠK Žilina.

Naplnil potenciál, s ktorým prichádzal

V Žiline Samuel naplno potvrdil svoj potenciál z mládežníckych čias a z priemerného hráča sa vyšvihol na Objav Fortuna ligy 2017/2018 a zároveň zaklopal na dvere reprezentačného „Áčka".

Slová športového manažéra Karola Belaníka potvrdzujú, že Empoli sa zaujímalo o Sama dlhšie než len posledný mesiac.

„Kluby sa po vzájomných rozhovoroch dohodli na prestupe Samuela Mráza k nováčikovi Serie A. Empoli, ktoré má históriu a v minulosti pôsobilo v najvyššej súťaži, ho skautovalo už dlhšie. Už ako hráč Senice tam bol na mládežníckej skúške. Samo spravil výrazný progres, stal sa najlepším strelcom Fortuna ligy, dostal konkrétne ponuky. Samotný hráč prejavil záujem posunúť sa ďalej, napredovať, preto sme sa spoločne rozhodli ho uvoľniť. Načasovanie bolo optimálne, Samo sa posunie do jednej z najkvalitnejších líg a ďalej môže rozvíjať svoj potenciál. Má veľké predpoklady, záleží iba na ňom, ako sa popasuje s konkurenciou," dodáva k odchodu najlepšieho kanoniera uplynulej sezóny športový manažér Karol Belaník.

„Stále to bol mladý hráč, ktorý stabilizoval svoju výkonnosť a naznačil svoj potenciál, s ktorým sme ho zo Senice brali. Veľmi rýchlo si to uvedomil a tento prestup je výsledkom jeho práce. Ďakujeme mu v menej celého klubu za služby, ktoré odvádzal v našom drese. Prajeme mu, nech sa presadí a ukáže svoj potenciál aj v Serii A," doplnil a poďakoval Karol Belaník.

Facebook