Béčku v Dubaji nepraje počasie - zápas s Káhirou zrušený
MŠK Žilina

Futbalisti MŠK Žilina B sa od minulého týždňa nachádzajú na svojom hernom sústredení v Dubaji, kde ich čaká dvanásť dní plných tréningov pod taktovkou trénerskej dvojice Jaroslav Kentoš, Tibor Goljan. Rezerva si tak po roku zopakuje svoj pobyt v SAE, ktorým sa chce kvalitne pripraviť na zostávajúcu štvoricu duelov v základnej skupine II. ligy západ.

Popri dvojfázových tréningových jednotkách si už kentošovci zmerali sily s mužstvom Spartaka Moskva, v ktorom nabrali množstvo skúseností, hoci prehrali po výsledku 1:5. V utorok sa mali predstaviť proti domácemu výberu Al Shabab, no pre zdravotné problémy domácich sa duel oficiálne zrušil.

Už vo štvrtok si mali zmerať sily s doteraz neporazeným lídrom egyptskej najvyššej súťaže, celkom Al Ahly Káhira, no duel sa po dohode prehodil na piatkové poobedie. To sa však opäť neodohralo, keď do Dubaja prišla púštna búrka a tímom nedovolila odohrať prípravné stretnutie. Duel sa tak už nestihne odohrať, nakoľko naša rezerva v sobotu odlieta domov.


VÝSLEDOK PREDOŠLÉHO ZÁPASU:

MŠK Žilina - Spartak Moskva 1:5 (1:3) Gól MŠK: Sluka

Zostava MŠK: Petráš - Majdán, Dybala, Minárik, Ďuratný (C) - Michlík, Chríbik (70. Kopas), Václavik (78. Lacko) - Sluka (78. Staník), Majštiník (55. Boženík), Martinček (55. Myslovič)

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "So Spartakom Moskva sa nehrá každý deň. Sme vďační klubu, že sme mohli hrať tento zápas na krásnom štadióne. Hráči museli siahnuť na dno svojich síl. Súper bol dynamický, rýchly, technický. Vysoká škola pre našich mladých chalanov. Chceli sme hrať napriek tomu otvorený, kombinačný futbal s vysokým pressingom. Spartak potrestal každú našu chybu. Duel ukázal aj pozitívne veci, ale aj chyby, ktoré musíme odstrániť. Postupnými krokmi musíme zvyšovať kvalitu hráčov, aby boli čo najlepšie pripravení na prechod do seniorského futbalu."

ZOSTRIH DUELU:


ZOZNAM HRÁČOV NA SÚSTREDENÍ:

BRANKÁRI: Maroš Špánik, Samuel Petráš, Martin Leško

OBRANCOVIA: Vladimír Majdán, Matej Dybala, Ján Minárik, Adam Kopas, Stanislav Lacko, Libor Ďuratný, Matej Moško

STREDOPOLIARI: Jakub Michlík, Rastislav Václavik, Peter Chríbik, Patrik Myslovič, Branislav Sluka, Tomáš Staník

ÚTOČNÍCI: Juraj Martinček, Róbert Boženík, Andrej Majštiník, Bernard Petrák

Facebook