”B”: Po stratách treba doma získať dôležité body proti zachraňujúcemu sa Bardejovu
Reprezentačná pauza neznamená prestávku pre našu rezervu, ktorá v rámci 22. kola II. ligy nastúpi v sobotu popoludní na domácom štadióne proti ďalšiemu súperovi zo zóny zostupu - Partizánu Bardejov. Šošoni chcú určite čo najskôr zabudnúť na posledné dve straty bodov z ihrísk súpera a doma proti Bardejovu potvrdiť rolu tabuľkového favorita i pozitívnu bilanciu s protivníkom zo Šariša.

Domáci duel "B"- tímu MŠK so začiatkom o 14:30 rozhoduje ako hlavný arbiter Tomáš Batiz.


o súperovi

Partizán Bardejov

Rok založenia: 1922

Klubové farby: červená a biela

Štadión: Mestský futbalový štadión Bardejov (kapacita 3435 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 13. miesto
  • aktuálna sezóna: 14. miesto – 17 bodov (po 21. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 4:1 (vonku) a 3:0 (doma)
  • aktuálna sezóna: 1:0 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Adam Brenkus a Michal Dopater (hosťovanie | MFK Ružomberok), Nikola Ristovski (voľný hráč | FK Backa/Srbsko), Sebastián Jurčišin (hosťovanie | FK Poprad), Mihailo Cmiljanović (voľný hráč | FK Příbram/Česko), Dominik Lukáč (voľný hráč | Cigand SE/Maďarsko), Juraj Kuc (voľný hráč | FK Humenné), Dávid Kuhajdík (hosťovanie | FK Želaziarne Podbrezová), Bankole Adekuoroye (voľný hráč | MFK Zemplín Michalovce), Mateo Panadić (voľný hráč | NK Rudar/Slovinsko), Marko Lukáč (návrat z hosťovania | B. Nová Ves)
  • odchody: Timotej Lenárt (hosťovanie | FK Pohronie), Roman Zemko (voľný hráč | FC Rohožník), Stefan Velicković (voľný hráč | FK Humenné)

svojou hrou za bodmi

Za sebou máme dva náročné a nie celkom úspešné duely na ihriskách súperov, ktorí nám v boji o záchranu pobrali viacero bodov. Získať ich späť môžeme už v sobotu na domácom štadióne, na ktorom sa predstavíme po troch týždňoch. Hlavného kormidelníka "B"- tímu Vladimíra Veselého sme sa okrem iného spýtali aj, či nám domáci zápas po tak dlhej dobe padne vhod.

"Samozrejme, tešíme sa, že budeme hrať doma na výbornom ihrisku. Z tohto pohľadu sme tomu veľmi radi a verím, že tomu bude zodpovedať aj náš výkon."

Do tretice sa stretneme so súperom, ktorý sa aktuálne nachádza v zóne zostupu. Tretíkrát by sme už ale nemali zaváhať, ak chceme byť v závere sezóny v bezpečných vodách tabuľky. Je to tak?

"Body chceme získavať stále a dvojnásobne to platí na domácom štadióne. Po dvoch stratách potrebujeme výhru ako soľ. Obe stretnutia nám bodovo nevyšli podľa predstáv, ale teraz to už chceme a musíme zlomiť. Urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili."

Minulé kolo sme odohrali ešte v piatok. Padla vám i hráčom vhod trochu dlhšia pauza a príprava na ďalšie kolo?

"Chalani si cez víkend oddýchli a dobre zregenerovali. Od pondelka sa už klasicky pripravujeme na víkendový súboj. Navyše, tento proti Bardejovu je pre nás veľmi dôležitý."

Bardejov tvrdo bojuje o záchranu a na jar ešte neprehral. Ako im môžeme práve my pripraviť prvú jarnú prehru?

"Predovšetkým musíme byť aktívni a hrať svoju hru. Bardejov v zime značne obmenil káder a teraz je to úplne iné družstvo ako v jesennej časti. Disponujú väčšou kvalitou, čo sľubuje náročný duel. Stále sa však sústredíme na seba a na naše parametre hry, ktoré chceme spĺňať. Musíme si pomôcť aj tímovosťou, a získať tak tri body."

Celkovo sa zatiaľ na jar darí viacerým zachraňujúcim sa tímom, čo ukázalo aj posledné kolo. Aj my preto musíme byť neustále ostražití, získavať dôležité body a nedovoliť im dotiahnuť sa. Súhlasíte?

"Určite áno. Dopomáha k tomu ale aj to, že tieto družstvá hrajú teraz často proti sebe navzájom. V tejto časti tabuľky to môže byť ešte veľmi zaujímavé. Nám nezostáva nič iné iba pravidelne bodovať, a zabezpečiť si tak čo najvyššie postavenie v tabuľke."

Viacero hráčov, ktorí v jarnej časti nastupovali za rezervu, odišlo do reprezentačných výberov, no naopak, k dispozícii je niekoľko hráčov "Áčka". Bude to teda opäť vcelku odlišná zostava oproti prvým kolám?

"Všetko tomu nasvedčuje, ale záležať bude aj na zdravotnom stave hráčov v prvom tíme. Táto pauza im padla vhod aj na doliečenie menších i väčších zranení. Ešte nie je isté, ako to vyskladáme, ale myslím si, že by sme mohli mať k dispozícii veľmi slušný káder."

Proti Bardejovu sa nám darí, nakoľko sme ho zdolali štyrikrát za sebou. Bude ťažšie vychádzať z týchto duelov, keďže, ako ste aj spomínali, často menia káder a posledné zimné prestupové obdobie nebolo výnimkou?

"Svoj herný štýl veľmi nemenia, no momentálne majú väčšiu kvalitu v porovnaní s jeseňou. Prišli noví hráči, ktorí vhodne doplnili káder a aktuálne majú veľmi slušný "manšaft". Bude to úplne iný zápas ako tie predošlé, a i keď nás nečaká nič ľahké, tak chceme tri body, pretože doma nám povinnosť velí získavať ich."


priamy prenos

Prenos si môžete naživo pozrieť opäť cez internetovú stránku Niké TV.


rozhodcovia

Sobotný duel II. futbalovej ligy s výkopom o 14:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Tomáš Batiz. Na čiarach mu asistujú Denis Poruban a Anton Hrenák.


Facebook