Sériu prehier sme nepretrhli ani proti Spartaku
Fortuna liga,
sobota 22. 10. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 48. Ďuriš - 21. Savvidis, 67. Bukata
ŽK: 33. Leitner, 71. Ďuriš - 24. Čurma, 32. Procházka, 45. Bukata
Diváci: 2255
Rozhodca: Marhefka - Poláček, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 12:12 / 4:2

Úspešnosť prihrávok: 88% - 77%

Priame kopy: 3:6

Rohy: 3:3

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 17:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Anang (61. Rusnák), Leitner, Nemčík (C), Bari - Myslovič, Kopas, Gidi (82. Sauer) - Kaprálik (72. Galčík), Jambor (72. Jibril), Ďuriš

FC Spartak Trnava
Takáč - Koštrna, Štetina, Čurma - Štefánik (17. Azevedo), Procházka, Savvidis (48. Kóša), Bukata, Soliu - Mikovič, Taiwo (79. Boateng)
Zápasové menu
Návšteva jesene sledovala pod Dubňom súboj rivalov - zápas našich Šošonov proti trnavskému spartaku. Už 15. kolo prinieslo vzruch najmä na tribúnach, na trávniku sme museli doťahovať náskok súpera. Prvýkrát sa nám to ešte podarilo, na druhý presný zásah súpera ale už odpoveď neprišla. Šošoni tak už štvrtý zápas v rade ťahali za kratší koniec, čo znamená prepad do druhej šestky.

ZOSTRIH ZÁPASU


V súboji, ktorý predznamenával boj nielen na trávniku, ale aj na tribúnach, vyrukoval tréner Jaroslav Hynek s overenou základnou jedenástkou. Do nej sa vrátil po zranení aj v lige brankár Ľubomír Belko. Naopak, ľahšie zraneného Matúša Rusnáka nahradil na kraji obrany uzdravený Benson Anang. Ani tento duel však pre opätovné zranenie nedohral. Poďme však postupne.

Ešte pred stretnutím sme ocenili Dávida Ďuriša, vyprevádzanie mali na starosti naše Šošonky v rámci iniciatívy #ruzovyoktober s podporou Aliancie Nie rakovine.

Búrlivá atmosféra podporila dobré tempo zápasu. Na prvý väčší vzruch pred jednou z brán sme ale čakali až do 11. minúty. Čerstvý Hráč mesiaca september aj autor Gólu mesiaca Dávid Ďuriš sa ocitol pred Takáčom u uhla, no loptu za jeho chrbát nepretlačil. Dedo bol jednoznačne pri chuti, tentokrát sa prezentoval strelou spoza vápna. Lopta však smerovala iba do náručia pripraveného gólmana. Z vedenia sme sa aj napriek aktivite ale netešili. Naopak, z úvodného závaru hostí pred našou bránou po rohovom kope dokázal napokon dotlačiť loptu do siete Savvidis. Spartak tak viedol od 21. minúty a my sme museli doťahovať. A o chvíľu to mohlo byť pre Šošonov ešte horšie. Taiwo napriahol z diaľky a tvrdou ranou opečiatkoval brvno Belkovej brány. Následná hlavičková dorážka Azeveda už nemala dostatočnú razanciu ani kvalitu a hlavne presnosť. Po vzruchu na ihrisku zaujal v závere polčasu skôr vzruch na tribúnach. Viac sa riešili nefutbalové veci a ošetrovania trnavských hráčov ako samotná hra. Náš sa pokúšali prebudiť strelami z diaľky Kaprálik aj Ďuriš, obaja ale neúspešne. 

Po zmene strán sa nám to už ale podarilo. Kto iný ako Dedo Ďuriš sa dostal k lopte po priťuknutí od Jambora a svoju strelu skryl za obrancu tak, že prekvapila aj Takáča - 1:1. Šošoni vybehli do druhého polčasu ako vymenení. Netradične hlavou takmer utíšil hosťujúcich fanúšikov Kaprálik. Takáč nemal nárok, no hlavička putovala tesne vedľa. Prvá zmena na našej strane bola z kategórie vynútených, očividne zraneného Ananga nahradil Matúš Rusnák. Spartak bol v ofenzíve bezzubý, no ako je to pre neho zvykom, aj z ničoho dokázal vyťažiť presný zásah. Po druhýkrát v stretnutí sa ujali vedenia hostia v 67. minúte zásluhou Bukatu, ktorý aj so šťastím prestrelil Belka prudkým projektilom na bližšiu žrď. Očakávali sme tlak žltozelených, no videli sme iba hluchšiu časť duelu bez nebezpečia na oboch stranách. Ako sa zápas chýlil ku koncu a schyľovalo sa k záverečnému tlaku Šošonov, tak hlavný rozhodca musel duel v 85. minúte prerušiť dianie na trávniku. Po pár minútach sa pokračoval ďalej, snažili sme sa, obliehali súperovu šestnástku, ale nič vážne sme si okrem územného tlaku nevytvorili. Hostia pod loptou s deviatkou hráčov ukopali všetko vážnejšie a nepustili nás ani do náznaku šance.

Bohužiaľ, ani dnes nám to v domácom prostredí nevyšlo a na konte tak máme v rade už tretiu prehru v lige a štvrtú celkovo. Možnosť nápravy máme o týždeň už v piatkovom televíznom stretnutí v Zlatých Moravciach. Duel má výkop o 17:30 hod.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Dnes sme z dvoch vyložených šancí premenili iba jednu. Nemali sme ich veľa, no to sa proti Trnave ani veľmi nedá. Dobre bránili, v defenzíve boli precízni a my sme sa cez ňu nevedeli dostať. Rovnako to ale bolo aj o odvahe, ktorá nám chýbala. Po polčase sme nastúpili aktívne a hrali to, čo sme si aj povedali. Škoda, že sme v tom tlaku nepridali aj druhý gól. Chceli sme to zlomiť na našu stranu, ale mali sme čoraz viac problém s presnosťou. Trnava si v druhom polčase vytvorila prakticky jednu nebezpečnú situáciu, no dokázala ju premeniť, a to rozhodlo o osude stretnutia. Celkovo to bol podľa mňa zaujímavý zápas. Boli sme aktívni a v defenzíve aj dostatočne tvrdí, čo je pre mladý tím dôležité. Pre všetkých je však najlepšie povzbudenie výsledok, ktorý dnes, žiaľ, neprišiel. Verím ale, že práve tie vydarené veci nám pomôžu, naďalej budeme poctivo pracovať a všetko ďalšie postupne príde. Chcem poďakovať fanúšikom za skvelú kulisu, pretože to futbal potrebuje a sme radi, že sme takú dnes mali."
Michal Gašparík, tréner FC Spartak Trnava
"Pre nás to bol veľmi ťažký zápas, vedeli sme, že Žilina má výsledkovú minikrízu a bude ju chcieť zlomiť. Žilina hrala výborne ofenzívne, my sme však išli do vedenia 1:0, potom nastal zlom, kedy sme nepremenili šancu po strele do brvna a Azevedovej hlavičke vedľa. Následne sme prišli o troch zranených hráčov a Žilina roztočila ofenzívnu hru, vyrovnala na 1:1. Dôležité bolo, že sme v druhom polčase strhli víťazstvo na svoju stranu. Bol to však ťažký zápas, prišli sme o zranených Štefánika, Savvidisa a Taiwa, ktorý od 55. minúty nemohol behať."
Benson Anang, obranca MŠK Žilina

"Z oboch strán to bol slušný zápas. Snažili sme sa hrať svoju hru, no Trnava hrala rozumne. V polčasovej prestávke sme sa museli trochu zobudiť a zdvihnúť hlavy. Stalo sa, ale vyťažili sme z toho iba vyrovnávajúci gól. V našej lepšej pasáži sme inkasovali a v závere sme nevedeli preniknúť do hlbokému defenzívneho bloku súpera. Momentálne sa trápime v koncovke, súperi nás naopak trestajú aj z pološancí. Potrebujeme a musíme sa z toho dostať. Som rád za šancu, prešlo veľa času, odkedy som znova nastúpil v základe. Môj výkon ešte potrebuje zlepšiť, aby som viac pomohol tímu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 22. 10. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 48. Ďuriš - 21. Savvidis, 67. Bukata
ŽK: 33. Leitner, 71. Ďuriš - 24. Čurma, 32. Procházka, 45. Bukata
Diváci: 2255
Rozhodca: Marhefka - Poláček, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 12:12 / 4:2

Úspešnosť prihrávok: 88% - 77%

Priame kopy: 3:6

Rohy: 3:3

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 17:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Anang (61. Rusnák), Leitner, Nemčík (C), Bari - Myslovič, Kopas, Gidi (82. Sauer) - Kaprálik (72. Galčík), Jambor (72. Jibril), Ďuriš

FC Spartak Trnava
Takáč - Koštrna, Štetina, Čurma - Štefánik (17. Azevedo), Procházka, Savvidis (48. Kóša), Bukata, Soliu - Mikovič, Taiwo (79. Boateng)
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.10.2022Dražba dresov "Ružový október" už len do nedele
24.10.2022"Škoda výsledku skrz atmosféru," priznáva Patrik Leitner
21.10.2022Súboj proti Trnave? Poďme si to spoločne užiť
18.10.2022AKTUALIZOVANÉ: Na sobotný súboj proti Trnave predaj vstupeniek v pokladniach iba v piatok

Facebook