Súboj proti Trnave? Poďme si to spoločne užiť
Po dvoch ligových nezdaroch a pohárovom vypadnutí prichádzame späť pod Dubeň. Na trávnik, kde to dokonale poznáme. Na trávnik, kde nás v 15. kole bude hnať za dôležitými bodmi výborná kulisa.

Minulosť Šošoni neovplyvnia, budúcnosť - a to duel proti rivalovi z Trnavy - aj s vašou podporou áno.

Sobotný súboj s výkopom o 15:00, ktorý bude okrem futbalu plný akcií, súťaží či dražieb, povedie ako hlavný arbiter Boris Marhefka.


novinky u súpera

Už po 138-krát v histórii proti Trnave. Spartak začal aktuálnu sezónu mierne rozpačito, no poslednými výsledkami sa vrátil späť na najvyššie poschodia tabuľky. Tri výhry s Trenčínom, Zlatými Moravcami a Banskou Bystricou, no a k tomu ešte bezgólová remíza so Slovanom svedčia o dobrej forme Spartaka. Tú uťala naposledy Podbrezová, ktorá predčila zverencov trénera Michala Gašparíka a zdolala ich 3:1. Ako sme dlhé roky ťahali proti spartakovcom za dlhší koniec povrazu, momentálne čakáme na víťazstvo proti Trnave už rok a pol. Teraz je najvyšší čas to preseknúť, pretože tabuľka sa neúprosne vyrovnáva a my sa potrebujeme po troch prehrách jednoznačne chytiť a nakopnúť.

Viac o súperovi prezradíme v Bulletine MŠK.


bezchybná defenzíva a akýkoľvek gól

Zverenci trénera Jaroslava Hynka nás počas týždňa nepotešili. Slabá efektivita nám zobrala možnosť hrať ďalej pohárovú súťaž. Kde sú hlavné príčiny okrem trápenia sa v koncovke?

"Ako jednotlivý priebeh stretnutia plynie a vy niečo musíte naháňať, tak pribúdajú chyby. V tomto musíme pracovať a byť trpezlivejší. Dostať loptu tam, kam chceme. Upokojiť sa. Toto sú veci, ktoré nám momentálne zápasy berú... Viď naposledy Šamorín.“

Napriek tomu, že výkonnostne žltozelení rastú, neprejavilo sa to v posledných zápasoch bodovo.

"Stále si hovoríme – áno, posúvame sa ďalej – ale je to o kľúčových momentoch, ktoré je dôležité zvládnuť. Takže v niečom sme určite ďalej ako v auguste, kedy sme sa s Trnavou stretli prvýkrát. Potrebujeme však podať bezchybný výkon v defenzíve, aby sme sa chytili a boli radi za akýkoľvek gól, ktorým by sme to mohli zvládnuť. Hráme s Trnavou a pôjdeme za víťazstvom. Bude to ťažký duel, o tom nie je pochýb. Súper má skúsenosti, no má aj slabiny. Keďže Spartak hrá pohár až budúci týždeň, naposledy proti Podbrezovej odohrali neúspešné stretnutie, určite budú rovnako poučení ako my.“

Čo teda jednoznačne potrebujeme v sobotu ukázať, aby sme to mohli zlomiť? "

"Musí tam byť aktivita, komunikácia, vnútorná chémia. Posledné výsledky nás nesmú položiť, chalanov to musí štartovať a posúvať. Len sa tlačiť do tej brány. Dedo Ďuriš v stredu ukázal, že góly dávať vieme. Šance sme si dokázali vytvoriť proti každému. My tie góly dáme a rozbehne sa to, príde väčšie sebavedomie a budeme si v tom viac veriť.“

Kabína chce o to viac, že na štadión sa chystá početná kulisa, množstvo fanúšikov.

"Neurobili sme im radosť ani v stredu, no bol by som rád, aby mali trpezlivosť a aby nás v sobotu podporili. Budú proti sebe stáť dvaja rivali na trávniku, dva fanúšikovské tábory na tribúnach. Verím, že našich fanúšikov bude počuť viac, nebudeme sa už babrať v nevydarenej strede a odrazíme sa spolu znova vyššie."


organizačné pokyny pred rizikovým duelom

Pre bezpečnosť a čo najlepší futbalový zážitok s najmenej komplikáciami bude tento duel v mimoriadnom režime s nasledujúcimi zmenami:

  • PARKOVANIE - pre domácich fanúšikov bude vyhradené iba parkovisko P1 pri západnej tribúne (popri Holiday Inn). Parkovisko za východnou tribúnou bude vyhradené pre hostí. Po zápase bude autám umožnený výjazd iba smerom do mesta. Preto odporúčame a žiadame v záujme plynulosti premávky prísť fanúšikom pešo, resp. využiť MHD. Zároveň upozorňujeme, že Uhoľná ulica bude pre autá i peších úplne uzatvorená od 12:00 hod.
  • ŠTADIÓN sa otvorí už dve hodiny pred výkopom, tj. o 13:00 hod. Nakoľko bol zápas vyhlásený za rizikový, vstupenky sa predávajú na meno a pri vstupoch na štadión bude prebiehať kontrolu dokladov totožnosti. Preto žiadame fanúšikov o príchod v dostatočnom predstihu. Na štadióne je úplný zákaz predaja alkoholu. Zároveň na štadión nebude vpustená osoba pod vplyvom alkoholu.

pokladňa v sobotu zatvorená, vstupenky online iba do 13:00

  • POKLADNE (pri Holiday Inn) - budú otvorené len v piatok 21. októbra (13:00 - 17:00)
  • Vstupenky sa budú následne predávať cez Ticketportal (ONLINE) do soboty 13:00 hod.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna, v prípade zvýšeného záujmu sa otvorí aj južná tribúna.

Východná tribúna je na tento rizikový zápas uzatvorená z dôvodu rozhodnutia Policajného zboru SR.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 13:00 - 15:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


ružový október & dražba dresov


súťaž v polčasovom kvíze

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentokrát im cenu odovzdá samotný Attila Végh.


bulletin pred zápasom

Aj proti Trnave sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete prelistovať priamo na tribúne. Rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • efektivite, trpezlivosti, posune či tímovej chémii očami Jaroslava Hynka.
  • Opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • Detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • Štatistikách Rolanda Galčíka proti Banskej Bystrici.
  • Krokovej výzve od Aliancie Nie rakovine.

rozhodcovia

Sobotný duel 15. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka, na čiarach asistujú Daniel Poláček a Jakub Košecký.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo iba na portáli VOYO.

Facebook