Pred zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Ďalší týždeň Fortuna ligy vyvrcholí pod Dubňom ozajstným futbalovým sviatkom, keďže sa na Štadióne MŠK Žilina stretnú dva najúspešnejšie kluby novodobej histórie slovenského futbalu v Zápase mesiaca. Futbalisti MŠK Žilina v 4. kole nadstavbovej časti privítajú lídra zo Slovana Bratislava, a tak bude o náboj jednoznačne postarané.

Vedúci celok tabuľky, ktorý má pred nami a Dunajskou Stredou pohodlný 19-bodový náskok, potvrdzuje svoju tohto-sezónnu dominanciu, v ktorej ešte neokúsil trpkosť prehry. Aktuálne ťahá šnúru deviatich zápasov v rade bez prehry, no šošoni to doma na belasých vedia, keď triumfovali aj v minuloročnej skupine o titul a z posledných štyroch dueloch pod Dubňom sme sa tešili trikrát z výhry.

našou motiváciou európa

Šlágrom 4. kola nadstavby žije aj kabína Jaroslava Kentoša, na ktorú sa zameriava pozornosť všetkých Žilinčanov.

"Hráme o pohárovú Európu, pozeráme sa na naše ciele a za nimi ideme. Máme pred sebou Slovan, je to veľká výzva. Určite sa na nedeľu tešíme," hovorí kormidelník MŠK, ktorý môže hľadať recept na úspech aj v prvom vzájomnom meraní síl zo septembra, kde sme mali blízko k bodom. "Receptom bude komplexnosť. Budeme si musieť počkať na svoju šancu, treba byť precízni. Nemôžeme hrať predovšetkým naivne, robiť chyby v prechodovej fáze ako naposledy na Pasienkoch, kedy sme súperovi doslova ponúkali šance."

Nadstavbová časť ukazuje fanúšikom ofenzívne predstavenia, s čím súhlasí tréner žltozelených. "Áno, duely majú dobrú kvalitu. I v nedeľu to môže byť otvorené, s množstvom útokov na oboch stranách." Najsilnejšia zbraň šošonov je známa od začiatku sezóny a nebude sa meniť ani pred jedným z vrcholov jari. "Partia, tímová chémia. Vzájomna podpora hráčov je našou najväčšou zbraňou. S ňou vybehneme na trávnik aj v nedeľu. Veríme si, máme svoje silné stránky a na nich to postavíme."

Chalanom tento týždeň tréningy naozaj chutili. "Čo sa týka prístupu k tréningovým povinnostiam, chalani k nim pristupujú veľmi dobre. Všetci sú zdravo nabudení." Čím lepšia atmosféra, tým lepšie predstavenie od kentošovcov. V tejto sezóne to platí a tréner verí, že sa to potvrdí i v nedeľu. „Každému trénerovi i hráčovi sa páči, keď je plné hľadisko a fanúšikovia povzbudzujú. Kvôli tomu hráme futbal, preto verím, že plné tribúny prídu aj v nedeľu a prispejú k výbornému zápasu."

Motivačných faktorov je pred šlágrom niekoľko. "Všetko je dané. Našou motiváciou je náš dlhodobý cieľ. Pohárová Európa na nás vytvára primeraný tlak." Zdravotný stav ostáva nezmenený, v piatok sa pripojili k tímu aj reprezentanti do 18 rokov. "Zranený je naďalej Vahan Bichakhchyan a Enis Fazlagić. Reprezentanti mali ešte vo štvrtok zápas, navyše aj "B"-tím hrá v nedeľu, takže sa rozhodneme, kam ich nasadíme."

vyhrať iba tímovosťou a chcením

Vo výbornej forme hrá naša stredová formácia, v ktorej nesmie chýbať Miroslav Káčer. Čo môže na Slovan platiť a ako vníma zápasy proti veľkému rivalovi náš odchovanec?

sebavedomí na slovan

Pred ostro sledovaným nedeľným zápasom sme oslovili aj jedného z najskúsenejších v kabíne. Miloš Volešák stál v bráne v aktuálnej sezóne v ôsmich dueloch. V kabíne to už správne vrie, čo len potvrdzujú slová skúseného brankára.

"Každý je nabudený a teší sa, že môže nastúpiť v takom zápase, aký nás čaká v nedeľu," hovorí za kabínu Žilinčan s číslom "1" na chrbte. Odrazovým mostíkom sú pred Slovanom naše predošlé výkony. "Posledné výsledky môžno nie sú až také, ako by si všetci predstavovali, ale taký býva futbal. Niekedy nehráme najlepšie, no príde výsledok. Inokedy máme šance a hráme dobre, len to nepretavíme do výhry. Tak je to aj teraz. Našou hrou sme však dostatočne sebavedomí na to, že sa Slovana nebojíme," hovorí rodák z Trenčína, ktorý verí, že gólovo prehovoríme. "Všetky tie nepremenené šance z posledných zápasov sa nám po poctivej práci na tréningoch vrátia v jednom zápase a môže to byť gólová explózia. Prečo nie práve so Slovanom?"

V prvom vzájomnom stretnutí v septembri rozhodol jediný gól, ktorý musel zo svojej siete loviť práve "Volo". "Musíme byť vzadu nápomocní, potrebujeme súpera zdvojovať. Potom sa hráči belasých, ktorí majú veľkú kvalitu, nepresadia." Tlak podľa Miloša určite nie je na našich pleciach. "Príde sem veľký Slovan, darí sa im, no môžeme ich zaskočiť tým, že môžeme hrať uvoľnene. Hráme s jasným favoritom, čo môže byť naša výhoda. Po mentálnej stránke sme v miernej výhode."

Miloš stál pod Dubňom medzi tromi žrďami proti Bratislavčanom už v deviatich dueloch.

"Každý domáci zápas so Slovanom bol kvalitou výborný a vždy sme boli proti nim doma silní. Pamätám si takmer len výhry. Nehovorím tým, že to príde samo, ale určite to bude z našej strany výborné stretnutie," dodáva Miloš Volešák, ktorý v aktuálnom ročníku hlavne kryje chrbát v zápasoch odchovancovi Dominikovi Holecovi.

pre fanúšikov

Bohatý program čaká aj všetkých fanúšikov žltozelených pred samotným výkopom Zápasu mesiaca. Vo Fanzóne MŠK už od 14:00 hod. okrem tradične dobrého jedla a pitia aj muzika v podobe žilinských MUSEUM PartyBand.

Pred vstupom na štadión nezabudnite na Bulletin MŠK, kde sa aj teraz dozviete tie najpodrobnejšie informácie pred samotným duelom. V dialógu s trénerom Kentošom o súperovi, motivačných faktoroch či komplexnom výkone. Porozprávali sme sa aj s kapitánom Michalom Škvarkom, ktorému sa blíži ligový miľník. Prezradil nám aj svoj pohľad na mladých spoluhráčov či súbojoch so Slovanom. V štatistickom rozbore z predošlého zápasu sme si posvietili na Miroslava Káčera, prečítať si môžete aj rozhovor s trénerom "B"-tímu Slavom Konečným.

Cez prestávku nás navštívi Mr. Zero a vy, strelci, ktorí veríme, že ho prekonáte a s Fortunou si aj slušne zarobíte.

Nedeľný šláger, ktorý má výkop o 15:00 hod., bude mať na starosti rozhodcovská trojica, ako hlavný Peter Kráľovič, na čiarach Miroslav Benko a Milan Štrbo.

Facebook