Pred zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Ostro sledovaný zápas majú v sobotu pred sebou futbalisti MŠK Žilina, ktorí na svojom trávniku privítajú doposiaľ neporazeného lídra tabuľky a nášho veľkého rivala zo Slovana Bratislava.

Už historicky 124. vzájomné meranie síl dvoch najúspešnejších mužstiev novodobej histórie bude v 7. kole šlágrom sobotného programu. Slovan v doterajších šiestich kolách nenašiel premožiteľa. Naposledy viedol v nedeľu doma nad Trenčínom už 3:0, no v posledných minútach prehajdákal dvojgólový náskok a napokon z toho bola iba deľba bodov. Napriek tomu mu štart do ligy vyšiel, keď disponuje najlepšou ofenzívou (15 gólov) i najlepším strelcom (Šporar – 6 gólov). Slovan si v lige zo začiatku poradil so Zlatými Moravcami (4:1), doma zdolal pohodlne Podbrezovú (3:0), tri body vyťažil aj z Michaloviec (2:1). Následne iba remizoval doma s Nitrou 1:1, v zápase s červenými kartami vyhral v Ružomberku 2:0 a naposledy v spomenutom zápase s Trenčínom si body podelil. Európske leto sa pre belasých skončilo v 3. predkole. Po vyradení moldavského Milsami a Balzanu z Malty im stopku vystavil rakúsky Rapid Viedeň a ukončil ich letnú púť európskym pohárom číslo dva.

VSTUPENKY ONLINE

Počas týždňa si Slovan stihol dohrať zápas 2. kola Slovnaft Cupu v Horných Orešanoch, kde podľa očakávania vyhral. Postup sa však napokon nekonal, keď za neoprávnený štart novej posily belasých Marina Ljubičiča (predtým nastúpil v rovnakom kole za svoj predošlý tím z Dunajskej Stredy) skontumoval Slovenský futbalový zväz pohárové stretnutie v prospech domáceho družstva 3:0, a tak sa nečakane končí púť obhajcu trofeje v jubilejnom 50. ročníku Slovenského pohára už v druhom kole.

súdržnosťou a podporou za úspechom

Na zverencov trénera Jaroslava Kentoša čaká po Dunajskej Strede ďalší náročný zápas, výhodou však určite bude domáci trávnik.

"Slovan má celkovo veľkú silu, vysokú kvalitu na každom poste. My budeme svojou súdržnosťou a podporou robiť všetko pre úspech," načal preview pred prestížnym duelom šéf žilinskej lavičky. Žltozelení si zmerajú sily s najofenzívnejším tímom doterajšej sezóny. "Vieme o silných i slabých stránkach Slovana. Budeme sa snažiť využiť slabiny a zvíťaziť. Samozrejme, Slovan je gólový, kto strelí gólov viac, bude úspešnejší. Určite sa s ním však nechceme bezhlavo pretekať. Znova sa musíme koncentrovať na náš výkon a nadviazať na ten z druhého polčasu proti Dunajskej Strede."

Práve minulý týždeň bol úspešný najmä z bodového hľadiska. "V Dunajskej sme boli blízko víťazstva. Stále však produkujeme nevynútené chyby, kde súperovi doslova ponúkame gólové príležitosti. Tohto sa musíme proti tak kvalitnému súperovi, ako nás čaká v sobotu, jednoznačne vyvarovať. S výsledkami môžeme vysloviť spokojnosť, no hlavne v zápasoch so Sereďou a Michalovcami náš herný prejav nebol taký, ako si predstavujeme a kam smerujeme. Nastúpilo veľa nových a mladých chalanov, ktorí sa chytajú schopne svojej šance, čo je prísľubom."

Zdravotný stav šošonov pred šlágrom nie je stopercentný. "Chýbať bude určite Lukáš Jánošík, ktorý absolvoval operáciu meniskusu. Na tréningu sa v stredu zranil Martin Gamboš. Situácia okolo Jaroslava Mihalíka, ktorého stav sa zlepšuje, je otvorená," dopĺňa zdravotný stav kabíny šošonov jej lodivod. Viac prezradí v Bulletine MŠK už v sobotu, ktorý dostanete zdarma pri vstupe.

výsledky budú vždy najdôležitejšie, preto je nálada výborná

V bránke sa šošoni môžu na začiatku ročníka spoľahnúť na oboch ochrancov svätýň. Miloš Volešák chytal zatiaľ iba proti Michalovciam, no nulou potvrdil svoje kvality. V sobotu by to bol pre neho 27. duel proti belasým, z toho v ôsmich stretnutiach si udržal čistý štít.

nájsť medzery v defenzíve

Slovo si pred jedným z najprestížnejších duelov ligy zobral skúsený stredopoliar Viktor Pečovský, ktorý proti belasým odohral v lige už 32 stretnutí.

"Zápasy so Slovanom majú svoj náboj, tam naozaj futbalista motiváciu hľadať nemusí. Doma by sme ich mohli zvládnuť a udržať si naďalej víťaznú šnúru. Bude to náročné, no návod na to sme si dali v Dunajskej Strede po zmene strán."

Šošoni nie sú zatiaľ takí góloví, ako by sa čakalo, no jeden z najskúsenejších to berie reálne. "Je tu veľa mladých chalanov a v zápasoch tak nedominujeme, viac sa nadrieme na výhry i góly. Verím, že každým stretnutím sa to zlepší, šance máme, len koncovka je zatiaľ vychýlená."

Motiváciu teda hráči nemusia proti Slovanu hľadať, Viktor má jednu navyše. "V počte štartov mi chýba jeden zápas na dotiahnutie rekordu Martina Poljovku, takže uvidíme, či dostanem šancu. Samozrejme, rád by som mužstvu pomohol, no hlavné je, aby sme zvíťazili," hovorí "Peči" o rekordnom zápise bývalého hráča Banskej Bystrice, ktorý odohral v slovenskej lige 404 duelov. Viktor ich má momentálne na svojom konte 403. "V prvom rade som rád, že som sa na takéto číslo dostal. Tým pádom som dostával dôveru od trénerov a asi som ju aj tým číslom splatil. To ma teší najviac."

Ako teda pokoriť vedúci Slovan? "Slovan má vysokú kvalitu, no najmä vpredu. Vzadu sa nájdu medzery, ktoré by sme mohli pred domácimi fanúšikmi využiť. Verím, že budeme efektívni a úspešní," myslí si 35-ročný stredopoliar.

pre fanúšikov

Pre žltozelených fanúšikov je v sobotu pripravená bohatá FANZÓNA MŠK už od 14:30 hod.

Okrem FANSHOPU MŠK a občerstvenia je pripravený koncert kapely All-Stars Band a pre prvých 300 fanúšikov pivo zdarma.

Pre fanúšikov máme pripravený aj žltozelený SWAP (SWAP je vzájomná výmena oblečenia. SWAP je miesto pre každého, kto sa chce zbaviť oblečenia - ktoré mu už neprináša radosť. Za odmenu si odniesť niečo „nové", čo sa mu páči, čo potrebuje. SWAP je ekologické riešenie získavania „nových" vecí). Dones preto nejakú žilinskú futbalovú vec (tričko, dres, šiltovka, kopačky) a zober si za ňu niečo, čo ťa zaujme.

Ako na každom domácom zápase nemôže chýbať BULLETIN MŠK, v ktorom sa tentokrát porozprávame s hlavným trénerom Jaroslavom Kentošom aj o dominancii v zápasoch i špeciálnej príchuti sobotného duelu.

Róbert Boženík prezradí svoje útočné vzory z MŠK a zaspomína aj na mládežnícke časy, kedy podával lopty práve proti Slovanu.

Nášho súpera s nami spája meno nášho mládežníckeho trénera Michala Haneka, ktorý v Slovane pôsobil tri roky. Čo podľa neho môže v sobotu rozhodnúť? Rezervu šošonov čaká v nedeľu Poprad, natiahne domácu stopercentnú bilanciu?

Sobotný šláger 7. kola, ktorý má výkop už o 16:45 hod., bude mať na starosti ako hlavný rozhodca Peter Ziemba, na čiarach asistujú Peter Kováč a Radoslav Bobko.

Facebook