Pred zápasom FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina
Futbalová Fortuna liga pokračuje počas najbližšieho víkendu svojím 3. nadstavbovým kolom. Po pohárových Michalovciach a naposledy Ružomberku čaká futbalistov MŠK Žilina ďalší ligový zápas na ihriskách súpera. Tentoraz cestujeme na horúcu pôdu Dunajskej Stredy, s ktorou sa v televíznom zápase stretneme po tretíkrát v sezóne.

S mužstvom zo Žitného ostrova máme v aktuálnej sezóne bilanciu vzácne vyrovnaná, ešte v lete sme sa na ich novom štadióne rozišli bez gólov, doma sme zas pri "oslave 110. narodenín klubu" vybojovali remízu 2:2 v posledných sekundách zápasu.

Zverenci Petra Hyballu s nami súperia o druhé miesto, ktoré napokon o lepšie skóre patrilo po základnej časti šošonom. To si držíme aj v aktuálnej skupine o titul vďaka našej jarnej bodovej sérii. Dunajská Streda už počas jari zakopla, keď ešte v základnej časti podľahla Slovanu Bratislava i Trnave. Rovnako prišli zaváhania pre Dunajskostredčanov aj v skupine o titul, najskôr remíza s Ružomberkom a minulý víkend i druhá jarná porážka proti Slovanu.

Práve v poslednom zápase sa vykartoval súperovi v Bratislave stredopoliar Christián Herc, na našej strane bude chýbať s istotou jeho spoluhráč z reprezentačnej "21"-tky Branislav Sluka i Ivan Diaz, ktorí majú stopky za kartové tresty z Ružomberka.

aj do tretice kvalitný súboj

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša pokračujú po týždňovom pohári opäť ligovým stretnutím. Po smolnej remíze v Ružomberku prišla ďalšia v semifinále.

"Z pohľadu výsledku sme očakávali priaznivejšie skóre, ale hlavne výkon v druhom polčase bol veľmi dobrý. Minulé stretnutia nám vyšli lepšie prvé polčasy, teraz to bolo paradoxne kvalitnejšie po zmene strán. Z hľadiska štatistík sme boli lepším mužstvom, ale Michalovce zahrali takticky veľmi slušne, nám sa ťažšie prekonával ich obranný blok. Napokon sa naskytlo veľa šancí, ktoré neskončili gólom. Nezúfame, je za nami len semifinálový polčas," vrátil sa k utorku Jaroslav Kentoš. Práve prvý polčas nebol z našej strany ideálny, čoho si je vedomý aj kormidelník MŠK. "Bolo to pretaktizované z oboch strán. Hrali sme však pomaly, boli sme pasívni. Neberieme to ako smolný zápas, ideme ďalej, je to fakt, taký je futbal."

Ďalším súperom v skupine o titul bude Dunajská Streda. "Stojí pred nami ďalší náročný súper s vysokými cieľmi. Tie svoje máme však aj my a nemenia sa. Pohárovú Európu chceme uhrať cez Slovnaft Cup či ligu. Urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," prezrádza 44-ročný rodák z Vranova nad Topľou. Šošoni majú aktuálne naozaj nahustený program."Je podstatné si uvedomiť, že bojujeme na troch frontoch. Okrem ligy a pohára aj v druhej lige. Druhú najvyššiu súťaž chceme jednoznačne udržať aj pre ďalšiu sezónu. Je to náročné, no hráči sa s tým pasujú celkom fajn," dodáva k náročnému rozpisu šošonov lodivod prvého tímu, ktorý je dennodenne v kontakte s trénermi projektu.

S Dunajskou Stredou máme v tejto sezóne za sebou dva nerozhodné výsledky. "Predpokladám, že aj tretí vzájomný zápas bude vyrovnaný ako prvé dva a hlavne s veľmi dobrou úrovňou. Oba duely spĺňali najprísnejšie kritériá, boli divácky atraktívne. Myslím si, že sa to potvrdí aj v sobotu," hovorí šéf žltozelenej lavičky, ktorý sa však na duel nepozerá ako na boj o striebornú priečku. "Až na konci sa budeme baviť o tom, kto bude druhý. Dunajská Streda mala náročnejší program na jar než my. Využili sme to, urobili sme si mierny náskok, ale nič to nerieši."

Na oboch stranách budú chýbať potrestaní hráči, ako nahradí tréner Diaza a Sluku? "Sme variabilní aj systémovo, hráči sa zlepšili vo viacerých rozostaveniach. Nie sme tak ľahko čitateľní. Dlhodobá súťaž prináša aj kartové tresty, máme ale dostatočnú kvalitu na to, aby sme chalanov nahradili. Verím, že hráči, ktorí dostanú šancu, ju uchopia." Zdravotný stav kabíny ostáva nezmenený. "Všetci chalani, okrem vyššie spomenutých vykartovaných hráčov, sú pripravení nastúpiť. Dlhodobo zranený je Enis Fazlagić a Vahan Bichakhchyan."

každý zamakať na 100%

Pri absencii Ivana Diaza i Enisa Fazlagića môže byť defenzívna zodpovednosť na pleciach Viktora Pečovského. Čo hovorí pred súbojom na Žitnom ostrove?

s čistou hlavou za výhrou

Výborný vstup do semifinále duelu zaznamenal počas týždňa Michal Tomič, ktorý má zásluhu na tom, že šošoni remizovali a mohli uhrať i lepší výsledok v úvodnom semifinále Slovenského pohára.

"Hlavne v druhom polčase sa odohrávalo stretnutie v našej réžii. Mali sme naozaj dostatok gólových šancí, aby sme to prelomili na našu stranu. Každopádne chceme zvládnuť odvetu v Michalovciach a postúpiť. Som rád, že som sa chytil po nástupe do stretnutia, dobre sme sa dopĺňali s Majdym a neskôr Bensonom," vracia sa k utorku rýchly krídelník.

Po dvoch remízach chcú šošoni bodovať naplno aj u nepríjemného súpera. "Dve remízy neberieme ako smolu. Stále ťaháme bodovú šnúru. Hoci posledné dva zápasy neboli víťazné, máme za sebou kvalitný tréningový proces a s čistou hlavou ideme do Dunajskej za kvalitným výkonom a víťazstvom."

Narodeninový darček si Mišo nedal pred týždňom v Ružomberku, snažil sa to vynahradiť v utorok a rovnako tak aj teraz v sobotu. "Šanca v Ružomberku ma po zápase mrzela, navyše na narodeniny. V utorok bol hneď pohár, a aj preto som to chcel odčiniť. Vždy keď príde šanca, chcem byť pripravený. Nemyslím si však, že je dôležité iba streliť gól, niekedy je dôležitejšia práve prihrávka naň."

V Dunajskej Strede si odkrútil Michal v lete ligovú premiéru. "Bude to špecifické aj tým, že je to súboj o 2. miesto. Určite majú svoju kvalitu, u nich som nastúpil prvýkrát v lige, takže sa tam znova teším. Veľmi rád by som nastúpil aj v sobotu. Odohrali sme s nimi dva slušné zápasy, máme sa na čo tešiť, určite si to chceme rozdať aj do tretice. Duel bude "vyšperkovaný", rovnako ako v predošlých dvoch stretnutiach," dodáva žilinská "24".

Sobotný televízny duel, ktorý má skorší výkop od 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák, na čiarach asistujú Tomáš Somoláni a František Ferenc.

Facebook