Pred súbojom so Sereďou
Po úspešnom týždňovom vystúpení v Slovnaft Cupe, ktorý znamenal náš postup do finále po šiestich rokoch, čaká futbalistov MŠK Žilina 5. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy. Po týždni sa opäť predstavíme doma, keď budeme ako poslednému súperovi v skupine o titul čeliť nováčikovi zo Serede.

ŠKF poznajú dobre nielen futbalisti, ale aj fanúšikovia šošonov, ktorí mali možnosť vidieť Seredčanov pod Dubňom už dvakrát v aktuálnej sezóne. V základnej časti ligy sme zvíťazili 2:1 a ešte v osemfinále Slovenského pohára sa nám podarilo postúpiť po výsledku 3:1. V treťom vzájomnom stretnutí na jeseň sme v Nitre so Sereďou remizovali 1:1.

Odvtedy prišlo v zimnom prestupovom období u nováčika k niekoľkým zmenám. Útok Serede posilnil šošonom známy Miloš Lačný, ktorý sa na Slovensko vrátil z pôsobenia v Gruzínsku. Skúsenosti zamierili do Serede aj príchodom Mareka Kuzmu z Poľska. Okrem nich prišli do kádra trénera Karela Stromšíka ďalší futbalisti: Alex Ivan (Dunajská Streda), Kristián Lukáčik (hosťovanie z Podbrezovej), Kathon St. Hillaire, reprezentant Trinidadu a Tobaga a Chorvát Dino Špehar.

totožný recept ako v michalovciach

V priebehu šiestich dní čaká na družinu Jaroslava Kentoša už tretí súťažný duel. V takomto rýchlom slede je najdôležitejší pre hráčov správny oddych.

"Samozrejme, treba čo najlepšie zregenerovať sily. To bude najdôležitejšie," prezrádza tréner MŠK, ktorý však vie, že po postupe do finále to pôjde o čosi lepšie. "Po psychickej stránke sa regeneruje oveľa lepšie a hlavne rýchlejšie, keď tím zvíťazí." Ako správne uchopiť stredajšiu emóciu? "To je to správne slovo - dobre ju uchopiť. Reakcia bola už po Slovane dobrá, zvládli sme dôležitý pohárový súboj. Máme pred sebou naozaj v nahustenom programe ďalší ligový zápas, ktorý je rovnako dôležitý. Verím, že to zvládneme a nadviažeme na víťazný výkon z Michaloviec."

Potešiteľný je pre rodáka z Vranova nad Topľou fakt, že to hráči zvládajú aj po zdravotnej stránke. K tomu ešte aj dominujú v zápasoch svojou fyzičkou. "Ukazuje sa naša fyzická pripravenosť, ktorá je na dobrej úrovni. Chalani to zvládajú naozaj dobre." Môžu napriek tomu nastať v zostave zmeny? "Uvidíme. Verím, že vyberieme na Sereď tých správnych hráčov," neprezradil mená šéf lavičky.

Proti Slovanu sme sa po dlhom čase nepresadili strelecky na domácom trávniku. Dva postupové góly by sme radi preniesli aj do ligovej tabuľky gólových zásahov. "Nerád by som sa koncentroval iba na góly. Komplexný výkon nám zabezpečil postup. Neočakávaný výsledok 1:1, ktorý pasoval do roly favorita Michalovce, nám poslúžil na to, že sme boli aktívni. Tlačilo nás to do aktivita, a tá nám priniesla postup. Recept je preto totožný aj pred sobotou."

Sereď poznáme dobre z ligy aj pohára. Očakávame otvorenú hru ako naposledy proti Bratislave? "Aj Slovan hral zo zabezpečenej obrany na protiútoky. Sereď sa vyznačuje dobrou organizáciou hry v obrane a fyzickým futbalom. Budeme sa s tým musieť vyrovnať. Verím, že podáme dobrý výkon, ktorý nám zabezpečí body do tabuľky."

hrať našu hru a výsledok sa dostaví

Krídelník Michal Tomič sa spolu s tímom počas týždňa naladil na ligu najlepším možným súperom. Ako to preniesť v sobotu na trávnik proti Seredi?

potešiť fanúšikov

Víťazný gól strelil v Michalovciach náš najlepší ligový strelec Róbert Boženík, pre ktorého to bol druhý jarný gól. Nadviazať nielen streleckou potenciou, ale najmä víťazstvom budú chcieť šošoni aj proti nováčikovi súťaže.

"Pokračujeme naozaj v rýchlom slede, iba chvíľu sme sa potešili z postupu a už sa koncentrujeme na Sereď," hovorí naša "32". "Vieme, aká je situácia v tabuľke a po dvoch prehrách v lige by sme chceli víťazstvom doma potešiť fanúšikov. Verím, že sa nám to podarí."

Po postupovej emócii sa bude vchádzať na trávnik oveľa príjemnejšie. "Verím, že áno. Určite nám to pomôže v regenerácii, dodá nám to sily. Upierame však našu myseľ už iba na Sereď."

Sereď bude nastupovať pod Dubňom v pozícii, že môže len prekvapiť. V nadstavbe zatiaľ prehrala všetky duely. "Nebude to zápas ako so Slovanom, to si uvedomujeme. Budeme hrať do plnej, konsolidovanej obrany. Súper bude vyčkávať, našou hlavou úlohou bude rýchla kombinácia. Verím, že ich otvoríme a doma si po mesiaci pripíšeme plný počet bodov," dodáva rodák z Terchovej.

pre fanúšikov

Aj tentoraz bude pre vás otvorená Fanzóna MŠK, kde si môžete popri dobrom jedle a pití zadovážiť žltozelený suvenír z Fanshopu MŠK. Nesmie chýbať ani maskot Šošon a Bulletin MŠK pri každom vchode zdarma.

V predzápasovom bulletine si tentoraz prečítate rozhovor s trénerom Jaroslavom Kentošom o prinavrátení pohody na kopačky či uvoľnení tlaku po Michalovciach. V dialógu sme sa porozprávali s odchovancom Jánom Minárikom aj o spomienkach na majstrovskú sezónu, nepríjemnom zranení či výpomoci pri góloch. Štatistikami sme sa bližšie pozreli na brankára Dominika Holeca, tréner rezervy Slavomír Konečný prezradí viac k súbežne hranému zápasu "B"-tímu v Lipanoch.

Sobotný duel, ktorý má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Pavel Ochotnický, na čiarach asistujú Adam Jekkel a Anton Perát.

Facebook