Po prvom týždni prípravy čaká Šošonov duel v Považskej

Hovorí sa, že prvý týždeň prípravy zvykne byť ten najhorší. Platí to aj v prípade Šošonov? To prezradí asistent trénera Martin Kuciak, s ktorým sme sa pozreli na náplň tréningov prvých dní i sobotnú zápasovú premiéru ročníka 2023/2024. 

Ako prišli hráči kondične pripravení po dovolenkách?

Sobotný prípravný súboj proti Považskej Bystrici s výkopom od 11:00 hod. budete môcť sledovať naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.


príjemne prekvapení

Posilňovňa, behy navyše, kondičné testovanie a k tomu všetkému futbalové tréningy. To všetko patrí k prípravnému obdobiu a žltozelených to neobišlo ani tentokrát. Aké boli prvé dni prípravy, prezradil asistent trénera Martin Kuciak.

"Prvý týždeň sa nelíši od iných, čo sa týka prípravného obdobia. Vstúpili sme do toho kontinuálne, pochopiteľne vo väčšom objeme. Prešli sme si systémové veci a ich budovanie. Okrem toho sme absolvovali v utorok fyzické testy, po ktorých sme ostali prekvapení. Samozrejme, v tom pozitívnom slova zmysle, keďže chalani prišli naozaj výborne pripravení a ich hodnoty, čo sa týka vytrvalosti, boli fakt na vysokej úrovni. Behalo sa v extrémnom teple a aj napriek tomu sa s tým popasovali výborne."

Rozbehli sme sa teda správnym smerom, čo k sobote?

"Pripravujeme sa v širšom meradle, preto neberieme sobotu a prípravný duel proti Považskej Bystrici ako akýsi vrchol. Tá úvodná fáza do sústredenia slúži na to, aby sme nabrali fyzičku, posunuli sa v tomto parametri. Posunuli aj prvky v hernom systéme. Máme teraz viac záťaže, no to k úvodu patrí. Proti Považskej by sme chceli zaťaženie rozložiť na všetkých hráčov podobne. Teraz pre nás nie je priorita detailne sa zaoberať v zápase systémom, i keď nám určite niečo ukáže a dá. V priebehu prvých 10 dní chceme do chalanov dostať najmä kondíciu, to je teraz prvoradé."

Ako ste si s hráčmi rozobrali výsledok utorkového žrebu?

"Samozrejme, pri všetkej úcte a rešpekte sme interne tipovali meno možného súpera. Vieme, ako na tom je Levadia v prebiehajúcom ročníku estónskej ligy. Sú tam dominantní, takže už máme prvotné informácie, po ktorých máme určite rešpekt. Každopádne by sme chceli postúpiť ďalej, to bol lajtmotív pred žrebom a aj po ňom."
Ako sú na tom hráči zdravotne po návrate do tréningu?

"Sú tam odreniny, otlaky z kopačiek. Po voľne je to normálne, nohy si znova zvykajú na kopačky. Všetko je inak v poriadku, nič vážne," dodáva asistent trénera a náš odchovanec Martin Kuciak.


priamy prenos


Facebook