Nová zmluva pre našu jednotku

Odchovanec Akadémie MŠK, jednoznačná gólmanska jednotka Šošonov, opora v bráne a jeden z najlepších brankárov ligy. V superlatívoch môžeme pokračovať a pokračovať bude aj naša spolupráca s rodákom zo Strečna. Ľubomír Belko sa totiž dohodol na predĺžení zmluvy so svojím rodným klubom. Tá nová má platnosť do 30. júna 2026.


túžim po tímovom úspechu

V aktuálnej sezóne nechýbal na trávniku ani v jednom ligovom dueli. Dokopy 79 majstrovských stretnutí a 19 čistých kont. V skratke doterajšia bilancia Ľuba Belka v žltozelenom, ktorý ju môže po podpise novej zmluvy zveľaďovať.

"Dohodli sme sa veľmi rýchlo, boli to korektné debaty a som rád, že tu môžem naďalej rásť, chytávať pravidelne, potvrdzovať rolu jednotky svojou výkonnosťou na ihrisku a postupne sa pripraviť na domáce EURO U21. K tomu všetkému stále chcem so Žilinou dosiahnuť tímový úspech, po ktorom veľmi túžim."

Svojimi zákrokmi i názormi odborníkov sa často skloňuje fráza, že prerástol ligu. Aký má na to názor Belo? "Ešte nie. Cítim to v súbojoch proti najlepším, kedy niekedy možno ešte spravím chybičky. Toto ma motivuje do ďalšej práce, aby som aj v tých najťažších dueloch ukázal svoju kvalitu. Chcem to potvrdzovať a urobiť z toho nemenné pravidlo."

S predĺžením zmluvy si fanúšikovia niekedy mylne automaticky a okamžite spájajú odchod.  "V zime nikam nepôjdem. Som nastavený, že chcem ostať, nič momentálne neriešim. Túžim po tom tímovom úspechu, ako som už povedal vyššie."

Tento ročník máme teda slušne rozohratý nielen tabuľkovo, ale aj z pohľadu defenzívy, ktorá najviac zaujíma práve brankárov. "Vždy si dávam osobné ciele už pred sezónou. Minulú sezónu sa mi to nepodarilo splniť, čo sa týka čistých kont. Je to pre mňa taký bonus. Túto sezónu to máme my ako tím a aj ja v rámci osobných cieľov slušne rozbehnuté. Je to výsledok dobrého kolektívu a obrany na ihrisku. K dosiahnutiu spomínaných osobných cieľov mi v rámci tohto ročníka chýba už iba málo. Verím, že sa to podarí na jar."


Facebook