Mládež v akcii (24.7. - 30.7.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 30. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 28.7.

Ženy: AS Trenčín - MŠK Žilina (Trenčín, 16:00) | prípravný zápas - ZRUŠENÉ


WU19: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:7 (0:3) Góly: Huléni, Ďatková | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Prvý prípravný zápas, bolo vidieť nezohratosť nového kolektívu. Góly padli po individuálnych chybách aj po chybách vo formáciách. Mali sme problémy s dlhými nakopnutými loptami, či už zlým postavením, alebo spomínaným individuálnym nezvládnutím situácie. Pozitíva boli snaha o rozohrávku pod tlakom (veľmi často úspešná), viacero kolmých prienikových lôpt aj dobré časované prihrávky so správnym nabehnutím. Taktiež sme však v zápase mali lepšie pracovať so šírkou, ale aj hĺbkou ihriska. Z môjho pohľadu máme na čom pracovať, ale je aj na čom stavať."

WU15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 1:1 (1:1) Gól MŠK: Bieliková | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvý prípravný zápas v letnej príprave predstavoval veľkú neznámu. Napriek tomu hráčky ukázali veľké odhodlanie a potenciál. V zápase bolo veľa individuálnych technických, ale aj taktických nedostatkov, ktoré pramenili z nerozohratosti družstva. Gól sme inkasovali po smolnom nedovolenom zákroku vo vnútri pokutového územia, z ktorého nasledovala premenená penalta hostí. Dievčatá však tento moment nezlomil a snažili sa pokračovať vo svojej hre. Vypracovali sme si množstvo pološancí aj stopercentných šancí. Po jednej takejto sme sa dočkali vyrovnávacieho gólu. Druhý polčas sme začali opäť aktívne a napriek veľkým a početným zmenám na hráčskych funkciách sme súpera k ničomu vážnemu nepustili. Naopak, na našej strane sa kopilo veľa zahodených šancí, a tak sa stav zápasu nezmenil. Určite sa máme kam posúvať, no máme na čom stavať."


sobota 29.7.

"B": MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina 1:2 (1:0) Góly MŠK: Bile, Šnajder (oba z PK) | 1. kolo II. futbalovej ligy

U19: SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | prípravný zápas

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Stretli sme sa s kvalitným súperom, ktorý hral agresívne, ale aj futbalovo kvalitne. My sme sa s tým ale dobre vysporiadali a zápas sme mali dotiahnuť minimálne do remízového stavu. Šance boli na oboch stranách, ale dnes bol súper o jeden gól efektívnejší. Chalanom nemáme čo vyčítať, odmakali zápas, no musíme lepšie zvládnuť situácie v poslednej tretine ihriska."


U17: MŠK Žilina - Górnik Zabrze 7:3 (4:1) Góly MŠK: Tichý 3, M. Bortoli, Kmeť, Pališčák, Pavlík | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Do dnešného zápasu sme vstúpili herne dobre, mali sme prevahu, avšak inkasovali sme hneď v úvode z rýchleho útoku. Do polčasu sme však dokázali streliť štyri góly a mali sme ešte ďalšie možnosti. Druhý polčas bol potrhanejší s útokmi na obe strany. Inkasovali sme po nedôslednosti, ale strelili sme ďalšie tri góly a zaslúžene zvíťazili. Smerom dopredu sme boli dnes výborní, avšak potrebujeme zlepšiť defenzívu celého tímu. Za prístup a výkon, s ktorým prišlo naše víťazstvo, si chalani zaslúžia pochvalu."

U16: MŠK Žilina - Górnik Zabrze 1:1 (1:1) Gól MŠK: Koribský | prípravný zápas

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Inkasovali sme hneď na začiatku po chybnej rozohrávke, no v ďalšom priebehu sme boli lepším a futbalovejším tímom. V prvom polčase sme však hrali pomaly, veľmi do šírky, chýbala nám priamočiarosť a moment prekvapenia. Proti zhustenému bloku sme sa tak presadzovali veľmi ťažko, zlomili sme ho len vyrovnávajúcim gólom. Horšie z našej strany, napriek prevahe, vyznel druhý polčas, v ktorom sme stratili potrebnú organizáciu a často boli nepresní a zbrklí. Nedarilo sa nám ani vo finálnej fáze, takže sa nám už nepodarilo ani skórovať. Do ďalšieho zápasu musíme byť rozhodne lepšie nastavení."


U15: Triangel (Trenčín)

  • AS Trenčín - MŠK Žilina 4:0 (1:0)
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme dnes boli slabším mužstvom, mali sme slabý pohyb bez lopty. Schovávali sme sa za súpera a báli sme sa kombinovať. Kopili sme veľa individuálnych chýb. Obrovský problém nám robila agresivita a dravosť hráčov súpera, ktorí nás prehrávali v osobných súbojoch. Som sklamaní, že hráči nerobia maximum pre družstvo pri potenciále, ktorý majú."
  • 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 0:0 
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase bol opäť súper lepší a boli sme pre neho dobrý sparingpartner na nacvičenie ofenzívnych herných kombinácii."

U14: AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Michalovič, Dikoš | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším tímom, mali sme hru pod kontrolou, ale s hrou v poslednej tretine ihriská nie sme spokojní. Na tom budeme pracovať v tréningovom procese."


U13: Triangel (Bánová)

  • MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 1:3 (1:2) Gól MŠK: Blaščík
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Začali sme od úvodu aktívne a dokázali sme dobre držať loptu. Pred pokutovým územím súpera je dôležité viac využívať hernú inteligenciu a mať väčšiu trpezlivosť. V obrannej fáze súper efektívne využil a trestal naše individuálne chyby. V druhom polčase sme si vytvorili veľkú hernú prevahu, súper hrozil len z rýchlych protiútokov, pri ktorých sme nesprávne riešili herné situácie v obrane. Z množstva vypracovaných gólových príležitostí sme, žiaľ, nedokázali žiadnu premeniť na strelenie gólu. V pokutovom území súpera je potrebné mať pokoj, rozvahu a strelu viac umiestniť. Zápas nám ukázal, kde máme priestor na zlepšenie v riešení rýchlych protiútokov súpera. Hráčov chválim za úsilie, hernú kvalitu a snahu riešiť aj náročné herné situácie futbalovo. Dôležité je zlepšiť zakončenie - premieňať gólové príležitosti a v obrannej fáze dôslednosť a výber riešenia pri bránení."
  • MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 6:2 (4:2) Góly MŠK: Blaščík 2, Juhaniak, Pinčík, Boháč, Hutira
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sme hrali veľmi aktívne, herne dominovali a veľmi dobre napádali už na súperovej polovici. Dokázali sme si vypracovať viacero gólových príležitosti, ktoré sme dokázali aj premeniť. Súper hrozil viac-menej po rýchlom protiútoku, prípadne štandardnej situácií. Pri nich je dôležité správne bránenie, komunikácia a dôraz. V druhom polčase sme pokračovali v našej aktivite a hernej kvalite. Hráči ukázali viacero technických prvkov a kreatívnych riešení v útočnej fáze. Opäť sme veľmi dobre napádali a získali často konštruktívne lopty v osobnom súboji. Dokázali sme si vypracovať dostatok gólových príležitostí. Je dôležité ich premieňať vo väčšom počte, zachovať pokoj, rozvahu a najmä viac umiestňovať zakončenie."

U11: Triangel (Závodie)

  • MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 3:6 (1:1) Góly MŠK: Minárik 2, Majer
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: " V dobrom zápase sa hralo vo vysokom tempe. Prvý polčas bol vyrovnaný a šance sa striedali na oboch stranách. V druhom polčase sme mali veľmi zlý úvod a inkasovali sme ľahké góly, ktoré rozhodli zápas. Zápas nám ukázal veci, na ktorých musíme zapracovať."
  • MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 12:1 (7:0) Góly MŠK: Jaroš 5, Buček 2, Oravec, Minárik, Maťko, Capanda, Sedliaček
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli lepším družstvom a zaslúžene sme vyhrali."

U12: Mintal Cup (Štadión MŠK Žilina)

  • Resovia Rzeszów - MŠK Žilina 0:0
  • MŠK Žilina - Diósgyőri VTK 1:2 Gól MŠK: Fiflík
  • MTK Budapešť - MŠK Žilina 3:0
  • MŠK Žilina - Górnik Zabrze 1:0 Gól MŠK: Kučera
  • FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 5:1 Gól MŠK: Dubovec
  • MŠK Žilina - AS Trenčín 3:2 Góly MŠK: Neslušan, Kučera, Guľa
  • FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 2:1 Gól MŠK: Macho

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Na kvalitnom turnaji sme sa stretli s veľmi dobrou konfrontáciu, ktorá hráčom ukázala ich slabiny, ale aj pozitívne veci v ich hre. Herne to bolo z našej strany ako na hojdačke. Veľa situácií sme riešili zlou cestou, ale objavili sa aj veľmi dobre vyriešené situácie, hoci tých bolo dnes menej. Turnaj nám ukázal, že máme ešte na čom pracovať."


Facebook