Mládež v akcii (10.7. - 16.7.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 28. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 14.7.

U19: Memoriál Stanislava Štrunce (Plzeň/Česko)

NK Domžale - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

  • Zostava: Jokl - Jančiga (Košťál), Rehák, A. Oravec - Bartoš (Fiflík), Šamaj, Šarudi (Chlepko), Bassuri - Kóša (Pekelský), Klaučo (Atanasijević), Šimun

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom zápase na turnaji sme neboli horším družstvom. Vytvorili sme si viac gólových príležitostí ako súper, čo bolo pozitívne. Naopak, negatívom dnes bola naša efektivita spoločne so štandardnými situáciami, po ktorých sme dvakrát inkasovali. Samozrejme, v zápase nám ešte chýbali princípy a mechanizmy, čo sa dá pochopiť pri novom zložení družstva. Chalanom patrí dnes pochvala najmä za to, že sme si príležitosti vytvárali, ale v ďalšom zápase musíme byť efektívnejší."


sobota 15.7.

"B": SK Sigma Olomouc "B" - MŠK Žilina 3:3 (3:1) | prípravný zápas


U19: Memoriál Stanislava Štrunce (Plzeň/Česko)

Aston Villa FC - MŠK Žilina 3:3 (2:1) 6:5 po PK)) Góly MŠK: Šamaj, Atanasijević, Staník

  • Zostava: Hostačný - Dovičák (Rehák), A. Oravec (Klaučo), Košťál (Šarudi) - Fiflík (Bassuri), Šamaj, Chlepko (Filo), Staník - Kóša, Atanasijević, Pekelský

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V úvode zápasu sme mali dve príležitosti, ktoré sme nepremenili a následne sme dvakrát inkasovali. Do polčasu sme znížili a po zmene strán vyrovnali. Tlačili sme, aby sme duel otočili, ale pred záverom sme znovu prehrávali. Chalani išli až do konca v úmornej horúčave a zaslúžene sme vyrovnali. Patrí im pochvala za výkon, ale opäť sme mali byť efektívnejší, lebo viac gólových šancí bolo na našej strane."


U17: FC Bayern Mníchov - MŠK Žilina 5:1 (1:1) Gól MŠK: Pavlík | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase proti top európskemu tímu sme dokázali držať krok v prvom polčase. Strelili sme gól a okrem toho sme mali ešte dve vyložené šance, ktoré sme nedokázali premeniť. Inkasovali sme však do šatne po chybe. V druhom polčase sme sa nevyhli individuálnym chybám, ktoré super trestal a dostali sme sa pod tlak. Z protiútoku sme si vytvorili ešte jednu možnosť, ale nestrelili sme gól. Teší ma náš výkon v prvom polčase, v ktorom sme sa dokázali presadiť a vyrovnali sme sa im, či už v určitých parametroch hry, ako aj individuálnymi výkonmi. Súper zvíťazil vzhľadom na priebeh zápasu zaslúžene, avšak myslím si, že rozdiel v skóre je pre nás krutý. Verím, že to, čo naši hráči zažili v dnešnom zápase, bola pre všetkých fantastická škola a impulz do ešte väčšej pracovitosti v tréningovom procese."


U16: MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 3:2 (3:1) Góly MŠK: Michalík 2, Lábo | prípravný zápas

  • Zostava: Balík (41. Groma) - Mikunda, Okál, Šemuda (61. Možješ) - Hoferica (41. Skaličan), Barčík (61. Marček), Belák (41. Kúdelka), Targoš (61. Žilinčík) - Koribský (61. Lábo), Michalík (41. Rýs (71. Michalík)), Lábo (41. Linhart)

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Dobrý a zaujímavý mládežnícky zápas, ktorý bol vďaka viacerým faktorom aj náročný. Napriek veľmi teplému počasiu sa hralo v slušnom tempe a s veľkým množstvom šancí na jednej aj druhej strane, pretože svoje kvality potvrdili aj hostia. Keďže to pre chlapcov bol prvý dorastenecký zápas a pod naším vedením, navyše, v novom rozostavení, je prirodzené, že sa v ňom vyskytli aj nedostatky. Chcem ich však pochváliť, pretože to poctivo odmakali a ukázali aj veľa pozitívneho. Práve aktivita a individuálne výkony boli pre nás najdôležitejšie, aby sme čo najlepšie naštartovali dlhodobejší tréningový proces. Chalani si zaslúžia pochvalu."


nedeľa 16.7.

U19: Memoriál Stanislava Štrunce (Plzeň/Česko)

FC Viktória Plzeň - MŠK Žilina 1:0 (1:0)

  • Zostava: Jokl (Hostačný) - Jančiga (Dovičák), Rehák, A. Oravec (Košťál) - Bartoš (Staník), Šarudi, Filo (Šamaj), Bassuri (Fiflík) - Chlepko (Kóša), Klaučo, Pekelský (Atanasijević)

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V poslednom zápase sme sa stretli s domácim družstvom, ktoré sa už predtým stalo víťazom turnaja. V prvom polčase sme podali veľmi slabý výkon, na ihrisku sme pôsobili chaoticky a súper mohol viesť o 3-4 góly. Po prestriedaní sme v druhom polčase pôsobili ďaleko lepším dojmom, mali sme aj viac zakončení a súpera sme už do šancí nepúšťali. Nepodarilo sa nám však vyrovnať. Z pohľadu celého duelu boli domáci lepším družstvom a zaslúžene vyhrali. Turnaj a medzinárodná konfrontácia nám odkryla veľa, na čom budeme pracovať v tréningovom procese. Chalani herne podávali dobré výkony až na dnešné úvodné dejstvo."

Konečné umiestnenie: 4. miesto

Viac o turnaji: fcviktoria.cz


Facebook