Memoriál Antona Mühelyiho 2018 už v nedeľu na Štadióne MŠK
MŠK Žilina

V nedeľu bude patriť Štadión MŠK Žilina tradičnému turnaju pre najmenších šošonov - už 4. ročníku Memoriálu Antona Mühelyiho, pomenovaného podľa niekdajšieho oddaného mládežníckeho trénera MŠK Žilina.

V spolupráci s ObFZ Žilina si to o prvenstvo na celodennom turnaji rozdá až 20 tímov z okolitých miest a obcí. Minulý rok sa z triumfu tešili hráči z FK Polom Raková, tentoraz si znova zahrajú v štyroch skupinách pätice tímov. Futbalisti (ročník narodenia 2008 a mladší) sa predstavia na štyroch ihriskách, kde sa bude hrať systémom 5+1.

Žreb turnaja

skupina a

FK Rudina, Šebešťanová, OŠK Rosina, TJ Zbyňov, MŠK Žilina


skupina b

OFK Teplička, 1. KSK Žilina, TJ R. Teplice, FA United, ŠK Cementáreň L. Lúčka


skupina C

FK Predmier, FK Podhorie, TJ Bánová, Akadémia Juventus Žilina, ŠK Dolný Hričov


skupina d

MFK Bytča, FK Strečno, TJ Bytčica, FC Juventus Žilina, OŠK Stráňavy


Pre podrobnejšie informácie kontaktujte Jaroslava Bačíka - Jaroslav.Bacik@mskzilina.sk.

kto bol anton Mühelyi?

Dlhoročný mládežnícky tréner žltozelených, ktorý sa venoval predovšetkým najmenším šošonov v prípravkách, strávil v žilinskom futbale 42 rokov.

Anton Mühelyi väčšinu svojho života prežil na žilinských trávnikoch pri výchove nespočetného množstva nádejných futbalistov. Rodák zo Sečoviec začínal s "brúsením" mladých diamantov v Budatíne na škvare. Za všetkých spomenieme najznámejšie mená, ktoré prešli jeho tréningami - Vladimír Leitner, Vladimír Labant, Stanislav Griga, Miroslav Hýll či Martin Dúbravka. Oddaný žilinskému futbalu bol aj na sklonku svojho života, keď pracoval v klube aj ako funkcionár či hlásateľ.

Tono pre futbal žil, častokrát sa okrem trénerských povinností staral o deti ako otec, keď im robieval desiaty a zabezpečoval pitný režim či pral chlapcom dresy. Aj preto si každoročne pripomíname celoživotnú lásku trénera k futbalu, ktorý nás opustil 5. novembra 2006, jeho memoriálom.

Tréner Anton Mühelyi so svojimi zverencami



Anton Mühelyi (druhý zľava) so svojím tímom. V strede mladý Stanislav Griga, za ním brankár Jozef Michálek.


Anton Mühelyi (úplne naľavo), s kapitánskou páskou tomáš Ďurica


Anton Mühelyi (úplne naľavo)


Jeden z posledných ročníkov ktoré Anton Mühelyi (vľavo hore) trénoval.



Takto to vyzeralo pred rokom na Memoriáli Antona Mühelyiho 2017.

Facebook