Štvorročné čakanie ukončené po štyroch góloch Kaprálika
Fortuna liga,
nedeľa 6. 11. 2022 od 17:30
Štadión MŠK Žilina
4:1(3:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 6.,21., 35. a 81. Kaprálik - 88. Čavrić
ŽK: 45. Nemčík - 23. Pauschek, 35. Lovat, 37. Kankava, 67. Ramiréz
Diváci: 3116
Rozhodca: Ziemba - Poláček, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 18:13 / 9:5

Úspešnosť prihrávok: 84% - 82%

Priame kopy: 9:11

Rohy: 6:8

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 13:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Rusnák, Myslovič (82. Gidi), Iľko (82. Sauer), Bari - Kaprálik (88. Galčík), Jambor (88. Jibril), Ďuriš

ŠK Slovan Bratislava
Chovan – Pauschek, Kašia, De Marco, Lovat (46. Čavrić) – Kankava, Kucka (76. Hrnčár) – Zmrhal, Mustafič (46. Ramiréz), Weiss (C) (81. Šaponjić) – Green (46. Chakvetadze)
Zápasové menu
Rozlúčka s jeseňou dopadla pod Dubňom veľkolepo. Výsledkom i atmosférou. Od roku 2018 sme čakali na výhru nad Slovanom, a čakanie dnes stálo za to. Galakoncert Kaprálika (vôbec prvý hráč v histórii samostatnej SR lige, ktorý strelil Slovanu 4 góly), ale aj celkový výkon Šošonov od prvej minúty bol jednoznačne najlepší v sezóne. Návšteva jesene sa prizerala vysokej výhre 4:1 nad lídrom a majstrovským Slovanom.

ZOSTRIH ZÁPASU


V šlágri proti Slovanu sa rozhodli tréneri na čele s Jaroslavom Hynkom pre zmenu systému, pri rozostavení 3-4-3 sa tak do zostavy prebojoval Andrej Stojchevski na stopérsku pozíciu, do stredu poľa naskočil Patrik Iľko. A zmena belasých viditeľne zaskočila.

Pod umelým osvetlením sme začali aktívne, v 3. minúte už aj s prvým ohrozením brány. A nemuselo ostať iba pri ohrození. Nacvičený signál sa dostal k Dávidovi Ďurišovi, ktorý z ideálnej palebnej pozície prestrelil. Aktívny úvod z našej strany pokračoval a po ďalšej biliardovej akcii vyvrcholil už aj do úvodného gólu. Aďo Kaprálik svoju strelu spoza šestnástky ideálne skryl na namieril od tyče za Chovanov chrbát - 1:0. Na chvíľu to utíchlo, no v 17. minúte mohlo byť znova veselo. Chovan loptu neudržal, dorážka Ďuriša z tesnej blízky ale preletela až ponad brvno. Tribúny žili a s nimi aj Šošoni na trávniku, ďalšie prečíslenie na seba vzal Timotej Jambor. Jeho prízemnú strelu slovanistický gólman nohou vyrazil na roh. No a žltozelení sa im odvďačili druhým gólom. Rýchla a nedostihnuteľná akcia dvojice Kaprálik - Rusnák prišla z pravej strany. Chalani si vymenili loptu, Rusky to nabil Kapovi a ten zvnútra šestnástky zakrútil loptu presne k žrdi - 2:0. Pri takomto vedení nám to šlo o čosi ľahšie, k ďalšiemu zákroku prinútil Chovana svojím priamym kopom Jambor. A aby to nebolo iba o chválení ofenzívy, dozadu rovnako šľapali všetci hynkovci vzorne, čím Ľubovi Belkovi podstatne uľahčovali prácu. Ten si v 33. minúte pripísal svoj prvý zákrok po málo razantnej strele Zmrhala. No a 35 minút stačilo Adriánovi Kaprálikovi na hetrik, na zadok posadil Lovata, prenikol do šestnástky a nekompromisne to tam uložil pomedzi nohy obrancu po tretíkrát - 3:0. Zjavne zaskočený Slovan ukazoval svoju kvalitu, Belko skryl 40. minúte nepríjemnú strelu Weissa. Rovnako sa vyznamenal aj v nadstavenom čase po hlavičke Kucku, ktorú vytlačil na roh a ktorou ukončil takmer dokonalé prvé dejstvo.

Na nepriaznivý stav reagovali hostia počas prestávky hneď trojitým striedaním, my sme reagovali znova útočným výpadom. Po brejku z 53. minúty sme už už dvíhali ruky, Myslovičovu strelu vyškrabal Chovan na roh. Hostia nás následne zovreli, kompaktnosťou a obetavosťou sme však odolávali kľučkám Weissa mladšieho i strelám Kucku. Na opačnej strane sa preštrikoval k zakončeniu Ďuriš, mieril iba do stredu brány. Chovana neprekvapil ani Jambor po ďalšom priamom kope, svoju stranu si belasý brankár postrážil. Čas plynul, a to bolo pri našom trojgólovom vedení najdôležitejšie. Vzadu sme nešpekulovali a hneď to posielali čo najďalej od brány. Pri jedovke Ramiréza sme si vydýchli, jeho strela prešla skrz päťku aj vďaka nášmu teču iba na roh. Teč nám pomohol aj v 79. minúte, keď unikol Weiss, no Belo ľavou rukou vyrazil jeho gólovú strelu mimo. Fyzicky to bolo veľmi náročné, Slovan preberal jasne iniciatívu, rýchlo sme strácali loptu, ale mali sme Kaprálika. Ten svoj galakoncert korunoval v 81. minúte štvrtým gólom. Znova dostal príliš veľa priestoru a bombou na prvú tyč rozjasal tribúny po štvrtý raz - 4:0. Čisté konto pokazil Belovi v 88. minúte Čavrić, ktorému však nešťastne pomohol Andrej Stojchevski. Radosť nám to však nepokazilo, záver sme si už postrážili a po čiernej sérii zaknihovali veľmi dôležitú výhru, ktorá nás vrátila späť do prvej šestky. 

Krásna rozlúčka s jeseňou, ku ktorej ste prispeli atmosférou jednoznačne aj vy. Posledný duel jesene čaká hynkovcov v ďalekých Michalovciach, na Zemplíne sa predstavíme v sobotu o 15:00 hod. 


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Chalani dali do toho naozaj všetko. Nielen dnes, ale aj počas celého týždňa pracovali skvelo. Pracovali sme na viacerých nových veciach, čo sa mohlo prejaviť pozitívne aj negatívne. Myslím si, že chalani cítili, že by sme Slovan mohli prekvapiť, čo sa nakoniec aj podarilo. Dali sme do toho veľa energie, ktorá sa vyplatila. Každý jeden z hráčov zahral na svojom poste veľmi dobre, hoci to nebolo úplne bez chýb. Súper ich ale nevyužil, čo nám tiež dnes pomohlo. Podľa mňa rozhodli premenené šance hneď v úvode, ktoré celý tím naštartovali. Stále sme boli nebezpeční, súpera sme takmer do ničoho nepustili a chalani hrali v obrane ukážkovo. Najviac bolo vidno Kaprálika, no pri jeho góloch výborne zapracoval celý tím. Nehrali sme naňho cielene, jednoducho to tak vyšlo a rovnako aj jemu v jednotlivých situáciách všetko padlo. V druhom polčase ho to už trochu vtiahlo a niektoré veci riešil zbytočne na seba. Pri góloch bol ale odvážny a presný, čo ho odmenilo. Sme za to veľmi radi a verím, že odteraz môže byť produktívnejší. To platí aj pri ostatných chalanoch, ak dá každý útočník aspoň z jednej šance v zápase gól, tak naše výsledky môžu vyzerať úplne inak. Dnes to bolo krásne aj vďaka diváckej kulise a teší ma, že sme ľudí odmenili výhrou aj gólmi. Takéto zápasy musia všetkých ľudí baviť. Keď k tomu ešte aj vyhráte, tak verím, že ich to na štadión dotiahne ešte častejšie. Určite dnešné tri body berieme ako niečo navyše. Sme za ne radi, ale najmä sa nám potvrdilo viacero vecí, na ktorých pracujeme, a ktoré sa ukázali ako správne. Všetko sa dnes spojilo k tomu, aby sme vyhrali, dostali ďalšiu energiu pracovať a veriť veciam, čo je zásadné pre ďalšie kroky. Negatívnu sériu sme touto výhrou nezmazali, no musíme si uvedomiť, čo všetko za tým je. Dnešok musíme zobrať ako motiváciu do ďalšej práce.“
Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava
"Žilina vyhrala zaslúžene, my sme asi neboli dobre pripravení na zápas, nezvládli sme úvod a dostali sme rýchle góly. Dá sa povedať, že občas je takýto zápas po nejakom úspechu, mužstvo môže byť unavené aj mentálne. Jednoducho sme to nezvládli, Žilina hrala dobre, to je všetko. Prakticky nie je čo hodnotiť, nechcem veci riešiť horúcou ihlou. Musíme si zápas dobre zhodnotiť a pripraviť sa na ďalší duel."
Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina

"V zápase sa dnes ukázalo to, na čom sme tvrdo pracovali v tréningovom procese počas týždňa. Chceli sme byť rýchli, kolmí a využívať naše silné stránky. Predviedli sme, že to vieme a konečne sme dokázali premeniť aj šance, i keď stále sme mohli skórovať aj viackrát. Cez polčas sme si povedali v šatni, že chceme pokračovať v hre z prvého dejstva a neuspokojiť sa s výsledkom. To sa aj potvrdilo, keď sme až do konca išli jasne za víťazstvom. Toto je výhra pre celú Žilinu. Bolo skvelé, že toľko ľudí prišlo na futbal, hoci sa nám predtým nedarilo. Dnes bolo vidno, že príslovie "hrdí, keď sa víťazí, verní, keď sa nedarí", stále platí. Podobalo sa to trochu kulise a atmosfére zo zápasu mládežníckej Ligy majstrov proti Salzburgu. Teraz je pred nami posledný súťažný zápas v roku, musíme naďalej poctivo pracovať v tréningovom procese a verím, že sa to opäť v sobotu odzrkadlí."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 6. 11. 2022 od 17:30
Štadión MŠK Žilina
4:1(3:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 6.,21., 35. a 81. Kaprálik - 88. Čavrić
ŽK: 45. Nemčík - 23. Pauschek, 35. Lovat, 37. Kankava, 67. Ramiréz
Diváci: 3116
Rozhodca: Ziemba - Poláček, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 18:13 / 9:5

Úspešnosť prihrávok: 84% - 82%

Priame kopy: 9:11

Rohy: 6:8

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 13:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Rusnák, Myslovič (82. Gidi), Iľko (82. Sauer), Bari - Kaprálik (88. Galčík), Jambor (88. Jibril), Ďuriš

ŠK Slovan Bratislava
Chovan – Pauschek, Kašia, De Marco, Lovat (46. Čavrić) – Kankava, Kucka (76. Hrnčár) – Zmrhal, Mustafič (46. Ramiréz), Weiss (C) (81. Šaponjić) – Green (46. Chakvetadze)
SÚVISIACE ČLÁNKY
07.11.2022Pobozkané obe nohy
04.11.2022Posledný domáci súper Slovan: motivácia pre hráčov i fanúšikov
02.11.2022Informácie pre fanúšikov pred súbojom proti Slovanu

Facebook