Posledný domáci súper Slovan: motivácia pre hráčov i fanúšikov
A keď už sa poslednýkrát v roku 2022 zídeme na Štadióne MŠK Žilina, nech to stojí za to. Slovan je lákadlom, pre momentálny úspech ešte o čosi väčším než obvykle. Súperovi patrí za úspešné reprezentovanie slovenského klubového futbalu naša úprimná gratulácia, v našej situácii to však ide v zápase bokom. My totiž potrebujeme nutne bodovať a nejak prekvapiť favorita.

Nedeľný súboj s výkopom o 17:30 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Peter Ziemba.


novinky u súpera

Slovan to po dlhých rokoch dokázal, slovenský tím si zahrá európsky pohár aj na jar. Belasí spečatili úspešnú jazdu vo štvrtok výhrou v Litve, ktorá znamená postup do jarného osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Weissovci sú tak v eufórii, navyše darí sa im aj v lige, kde prakticky od začiatku sezóny trónia na najvyššom mieste. 

V našom prvom vzájomnom súboji sme ťahali na Tehelnom poli za kratší koniec najmä kvôli nevydarenému úvodu. Potom sme to však rozbalili a toľko šancí sme si nevypracovali azda v žiadnom inom stretnutí. Áno, vždy to býva so Slovanom vyrovnané, za vyrovnanosť sa však body nedávajú a my ich potrebujeme momentálne ako soľ. Proti komu inému ísť za prekvapením než proti favorizovanému Slovanu?


odvďačiť sa fanúšikom za celú jeseň

Kabína Jaroslava Hynka síce nemá momentálne veľa dôvodov na úsmev, o to viac dôvodov sa naskytá na tvrdú robotu. Najmä po Zlatých Moravciach a predvedenom výkone.

"Súperovi sme sa jednoznačne nechceli prispôsobiť, čo sa nám ale podarilo iba čiastočne. Viacero lôpt sme zbytočne hrali po výške a neuhrali to po zemi, neboli sme odvážni v pokutovom území. Inak by sme sa dostali do oveľa viac príležitostí. Pracujeme na veľa veciach, takže potom to spôsobí asi to, že nie sme v istých momentoch úplne presní.“

Kde vidíte priestor na zlepšenie?

„V prístupe, pri ktorom chceme chalanom posúvať hranice. Aj pri možných bolestiach, ktoré niekedy s takýmito výsledkami prichádzajú. Prekonať sa, učiť sa... Toto je zásadné pre športovca a jeho mentálneho nastavenia. Mojou úlohou je teda posúvať  hranice hráčov. To je jedna vec. Druhou je herná stránka, kedy sme skúšali už počas leta viaceré systémové zmeny. Potrebujeme niečo obmeniť, preto verím, že zmena prinesie osoh a pomôže nám. S novými vecami ale prichádzajú aj chyby. V Moravciach sme šli v defenzíve do systému 4-4-2, čo nám pomohlo v súbojovosti, ale vo finále nám to nič neprinieslo a navyše uškodilo v prechode smerom dopredu. Každá zmena si vyžaduje čas. Do niečoho sme teraz kopli, tréning to oživilo. Veríme, že to oživí aj našu hru v ostrých zápasoch.“

Čaká nás posledný domáci zápas jesene. Slovan je lákadlo, no fanúšikovia by nemali chodiť na súpera, ale najmä na Šošonov.

„Treba Slovanu jednoznačne pogratulovať k postupu, ktorý znamená výbornú reklamu pre celý slovenský klubový futbal. Takže fanúšikovia nech prídu aj na meno súpera. Je to o tom vidieť hráčov z európskych pohárov v porovnaní s našimi chalanmi. Nech vidíme, na akej úrovni sme. Konfrontácia je pre nás trénerov zásadná pri ďalšom posune. Fanúšik, ktorý chodí na futbal dlhodobo, sa na to rovnako snaží pozerať odbornejšie, nie iba cez eufóriu. Takže nech príde aj kvôli menu súpera. My tomu v nedeľu chceme dať maximum energie, odvahy a odvďačiť sa fanúšikom za trpezlivosť počas celej jesene. Každý fanúšik chce, aby jeho tím víťazil. To je najväčšia emócia. A my ho chceme uspokojiť. Uvidíme, ako si to divák, aj bez ohľadu na výsledok, vyhodnotí. A to na základe toho, koľko sme do toho dali a či bolo v našich silách vyhrať alebo nie.“

Aj napriek negatívnej sérii si kormidelník MŠK cení fanúšika za trpezlivosť.

"Budem rád, keď fanúšikovia prídu aj na posledný jesenný duel na našom štadióne. Prišli nás podporiť a dať nám najavo, že to s nami potiahnu aj na jar. Spolu pôjdeme za cieľom, ktorým je jasne prvá šestka. Z toho uhýbať nechceme.“


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Predaj vstupeniek na nedeľný zápas proti Slovanu bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal až do výkopu stretnutia (nedeľa, 17:30 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (až do polčasu - to znamená do 18:15 hod.).
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 10€.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná, južná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná, severná a pre zvýšený záujem aj južná tribúna.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v nedeľu otvorený od 15:30 - 18:15 hod.


ružový október & dražba dresov

Do nedele do 22:00 hod. trvá dražba dresov, do ktorej sa stále môžete zapojiť v príspevku nižšie.


súťaž v polčasovom kvíze

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom

Aj proti Slovanu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Dočítate sa v ňom o:

  • "vyčistení vzduchu" v kabíne očami Jaroslava Hynka.
  • Opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu.
  • Detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • Štatistikách Patrika Mysloviča proti Zlatým Moravciam.

rozhodcovia

Nedeľný duel 17. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba, na čiarach asistujú Daniel Poláček a Adam Jekkel.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo na TV DAJTO a na portáli VOYO.

Facebook