Ženy | Zhodnotenie jesene: Výkony Šošoniek prekonali všetky očakávania
Jesennú časť najvyššej slovenskej ligy žien majú viac ako úspešne za sebou aj žilinské Šošonky. Po polovici sezóny totiž okupujú v tabuľke výbornú druhú priečku. Navyše, v rámci slovenského pohára žien sa dostali už do semifinále, kde narazia na Košice.

Na doterajší priebeh sezóny sme sa pozreli s trénerom MŠK Žilina ženy Mariánom Dlóbikom. Rovnako nechýbajú ani štatistiky.


zlom vo fyzickej príprave 

Pomerne veľkým prekvapením boli jesenné výkony a výsledky Šošoniek, ktoré pod vedením trénera Mariána Dlóbika predvádzali výborný ofenzívny futbal podporený kvalitnou defenzívou. Aj vďaka tomu zimujú na zaslúženom druhom mieste celkového poradia I. ligy Žien.

"S prípravou na novú sezónu sme začali už v máji. Realizačný tím sme doplnili o kondičného trénera a jeho práca sa začala naplno prejavovať. V súčasnom kádri je obrovská koncentrácia talentu a v spojení s tréningovým procesom sa to konečne odzrkadlilo aj na kvalite hry a výsledkoch. Zo štrnástich ligových duelov sme vyhrali dvanásť. Výkonnosť bola stabilná a do väčšiny zápasov sme vstupovali z pozície favorita. Nebyť hlúpej prehry v poslednom jesennom kole v Ružomberku, mali by sme zhodný počet bodov ako líder zo Slovana Bratislava." Treba vyzdvihnúť, že baby sa oproti minulej sezóne zdvihli až o päť pozícií, keďže po prerušení minulej sezóny im patrila siedma priečka.

Posun treba hľadať predovšetkým v kondícii. "Obrovským pozitívom našej hry bola zlepšená fyzická pripravenosť. Doposiaľ sme zápasy strácali najmä v druhých polčasoch. Naopak, teraz na jeseň sme práve druhé polčasy mali lepšie, a jednotlivé súboje sme tak dokázali definitívne zlomiť v náš prospech. Dominantným prvkom našej hry bola defenzíva, ktorá je základom úspechu. Popracovať musíme na prechodovej fáze. Problémy nám tak isto robí aj držanie lopty a samotná finalizácia útoku," skonštatoval kormidelník, ktorý pri žilinských ženách pôsobí už siedmu sezónu.

Jedno víťazstvo svieti nad ostatnými. "Vydarených stretnutí bolo na jeseň viacero. Vysoké víťazstvo v prvom kole v Petržalke naznačilo určitý progres, ale domácu výhru nad silnou Myjavou považujeme určite za najcennejšiu v jesennej časti." Svojimi výkonmi si Šošonky vyslúžili aj duel na hlavnom štadióne MŠK, kde zdolali Nové Zámky 4:0.

V jarnej časti sezóny chcú naše ženy pokračovať v nastolenom trende. "Ciele pre jarnú časť sú jasné odohrať čo najviac kvalitných zápasov a pobiť sa minimálne o konečné druhé miesto. Samozrejme, druhý veľký cieľ je postup do finále Slovenského pohára," vyhlásil hlavný tréner MŠK Žilina ženy Marián Dlóbik.


štatistiky počas jesennej ligovej časti

tímové štatistiky

12 výhier - 0 remíz - 2 prehry

Postavenie v tabuľke: 2. miesto

Počet bodov: 36 bodov

Skóre: 37:13


individuálne štatistiky

Najviac minút: Erika Randová (1238 minút)

Najviac gólov: Simona Pružinská (12 gólov) a Dominika Sýkorová (9 gólov)

Najviac asistencií: Dominika Sýkorová (9 asistencií) a Klaudia Tyčiaková (6 asistencií)

Najviac čistých kont: Janka Červíková (7 čistých kont)


Facebook