Ženy | Po sezóne: Narástlo sebavedomie a s tým aj výsledky

Ženský futbal pod Dubňom na pár týždňov stíchol, a to je ideálny čas na bilancovanie uplynulého ročníka. Šošonky síce na jar hrali skupine o udržanie sa v lige, no pravidelne v nej bodovali a do posledný kôl bojovali o čo najlepšie umiestnenie. V porovnaní s minulou sezónou tak spravili značný pokrok v rámci Demišport ligy žien.

Ako vníma túto sezónu tréner Šošoniek Stanislav Ceniga?


hlavný cieľ naplnený aj prekonaný

Pán tréner, ako hodnotíte výkony tímu počas jari, ale aj celej sezóny?

"Výkony tímu boli ako na hojdačke, dokázali sme zahrať super zápas, ale naopak, hrať aj veľmi zle. Celkovo musím povedať, že dobré výkony prevládali nad tými zlými. Na babách bolo vidieť, ako im postupne rastie sebavedomie a herná odvaha. Toto sa sa následne premietalo aj do výsledkov."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, tak čo hovoríte na konečné umiestnenie?

"Hlavným cieľom pred sezónou bola záchrana v súťaži. Tú sa nám podarilo zabezpečiť päť kôl pred koncom, tento cieľ sme teda splnili v dostatočnom predstihu. Z tohto pohľadu som nadmieru spokojný. Pri troche šťastia sme však mohli byť aj šiesty, chýbali nám k tomu štyri body."


štatistiky

tímové štatistiky

8 výhier - 4 remízy - 14 prehier

Postavenie v tabuľke: 9. miesto

Počet bodov: 28 bodov

Skóre: 57:79


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Laura Čelková (14)

Najviac čistých kont: Katarína Smatanová (3)

Najviac odohratých minút: Rebeka Časnochová (2175)


enormné napredovanie

Ste spokojný s napredovaním a prácou hráčok v jarnej časti? Ak áno, v čom sa posunuli?

"Napredovanie tímu bolo oproti minulej sezóne enormné. Získali sme skoro trikrát viac bodov, dali trikrát viac gólov a v defenzíve sme dostali o polovicu gólov menej. Tieto čísla sú však len jeden z ukazovateľov. Pre mňa ako trénera je však najdôležitejší herný prejav. Zlepšili sme sa vo všetkých fázach hry. Dokázali sme súperom vnútiť náš spôsob hry, baby boli odvážne a konštruktívne, nielen v útočnej, ale aj v obrannej zóne. Narástlo im sebavedomie a dokázali sa presadzovať v ťažkých herných situáciách. Niekedy urobili chyby, ale to sú presne tie chyby, ktoré hráčky musia robiť, aby kvalitu hry dokázali dostať ešte na vyšší level výkonnosti. Musím vyzdvihnúť pracovnú morálku hráčok, ktoré v tréningu šli nie na 100 ale na 110 %. Som šťastný, že môžem trénovať tento neskutočný kolektív hráčok."

Na čom budete v lete pracovať? Aké sú ciele do ďalšieho ročníka?

"V lete chcem tím posunúť nielen po fyzickej a taktickej stránke, ale najmä po mentálnej. Aby sme do každého zápasu vstúpili správne nastavené, nakoľko toto nám niekedy nevyšlo. Hlavným cieľom do ďalšieho ročníka je tím opäť posunúť vyššie v tabuľke, ale aj v hernom prejave. Som presvedčený, že ak budú baby v tréningu makať ako počas posledných dvoch sezón, tak sa to postupne prejaví na hernom prejave a následne aj na výsledkoch."


Facebook