UYL: Škriniar vs. Haaland, alebo aj súboj akadémií MŠK a Salzburgu
Vypredané. Futbalový sviatok, súboj dvoch skvelých mládežníckych tímov a ešte lepších akadémií, ktoré dokázali vyprodukovať už viacero hráčov na top úrovni. Odchovanci i ex-hráči by vo svojom bývalom klube poskladali naozaj kvalitné jedenástky. My sme sa o to pokúsili a teraz chceme poznať aj váš názor. Súhlasíte s naším výberom?

A keďže ide v UEFA Youth League o súboj dvoch družstiev s veľkou kvalitou i prestížou, pripravili sme si pre vás v stredu aj tomu zodpovedajúci program.

Dobrou správou je aj fakt, že stretnutie odvysiela TV Dajto. Pozrieť si ho budete môcť aj na VOYO.


top v strednej Európe

Akadémie oboch klubov a stredajších súperov v rámci najprestížnejšej mládežníckej súťaže môžeme zaradiť určite medzi najlepšie v strednej Európe. Rozhodli sme sa teda, že z odchovancov a ex-hráčov zostavíme ideálne jedenástky Šošonov i Salzburgu. Čo na ne hovoríte? Zmenili by ste niečo?

*zostavy sú zložené výhradne z aktívnych hráčov

A ako by ste to vyskladali vy?

Za zmienku stoja určite viacerí aktívni i už neaktívni hráči, ktorí pôsobili v žltozelenom. Mená ako Mintál, Leitner, Labant, Zabavník, Šesták a ďalší by v nej určite figurovali.


najmodernejšie a najkvalitnejšie

V porovnaní oboch akadémií sa predsa niečím vyníma tá rakúska, konkrétne hovoríme o tréningovom zabezpečení, ktoré sa určite radí, rovnako ako samotná akadémia, k najlepším na "starom kontinente". Akadémia Salzburgu, ležiaca v Lieferingu na ploche 12-tisíc metrov štvorcových, sa môže pochváliť nielen najmodernejšími technológiami pre rýchlejšiu rekonvalescenciu hráčov, ale aj víťazstvom v UEFA Youth League v roku 2017 a semifinálovou účasťou v sezóne 2019/20.

V rozhovore pre šport.sk tieto slová potvrdil aj bývalý slovenský reprezentant a súčasný mládežnícky tréner v akadémii Salzburgu Dušan Švento: "Čo sa týka vybavenia, podmienok, hracích plôch a personálu, tak v Salzburgu je to na najvyššej úrovni. K dispozícii máme šesť ihrísk, vnútorné plochy, telocvične, posilňovne, "skill park", najmodernejšie technológie, každý jeden tím má svojich analytikov, trénerov brankárov, asistentov, trénerov, psychológov, dietológov a takto by som mohol pokračovať ďalej."

Okrem výchovy talentov pochádza z tejto akadémie aj viacero úspešných trénerov. Ešte donedávna celému projektu šéfoval nemecký futbalový odborník Ralf Rangnick, ktorý je v súčasnosti hlavným trénerom anglického veľkoklubu Manchester United. V klube pôsobil aj aktuálny tréner Borussie Dortmund Marco Rose.


máte sa na čo tešiť

Pri vypredanej polovičnej kapacite štadióna sme si pre vás pripravili aj bohatý sprievodný program ako odmenu za váš záujem a snáď aj poriadne burcovanie chalanov počas zápasu. 

Na tribúny zavíta po dlhšom čase náš maskot "Šošon", s ktorým sa budete môcť odfotiť, zahrať a celkovo ho vyblázniť. Nebude chýbať rozhovor s jednou z legiend MŠK, ktorá zavíta na tento duel. Počas polčasovej prestávky sme si pre vás pripravili súťažný kvíz o suveníry z Fanshopu MŠK a ďalšie zaujímavé poukážky od partnerov.

Tešíme sa na vás a vašu podporu v stredu na štadióne!


Facebook