UYL | Mladí Šošoni pomohli vďaka Lige majstrov znevýhodneným

Futbal je viac ako len hra, futbal spája a futbal dokáže aj pomáhať. V rámci účinkovania v mládežníckej Lige majstrov sme si dnes splnili aj jednu milú povinnosť, ktorá bola skôr radosťou. Šestica mladých Šošonov z európskeho výberu do 19 rokov potešila zdravotne znevýhodnených ľudí a odovzdala Nadácii Krajina harmónie darčekový šek v hodnote 500 € vďaka projektu UYL Social Project.

Football is more than just a game, football brings people together and football can also help. As part of playing in the UEFA Youth League, we also fulfilled a nice duty today, which was rather a pleasure. Six young players from our European Under-19 squad delighted the underprivileged and presented the Land of Harmony Foundation with a 500 € gift cheque thanks to the UYL Social Project.


Spolupráca žltozelených s Nadáciou Krajina harmónie sa v tomto formáte zrodila po prvýkrát a veríme, že nie naposledy. Keď sme dostali možnosť pomôcť a vyčariť úsmev na tvári osudom skúšaným ľuďom, tak sme neváhali. Nebolo to však iba o odovzdaní finančného šeku či darčekových predmetov. Bolo to najmä o spolupatričnosti, chvíľke zastavenia a spoločnom čase Šošonov so zdravotne znevýhodnenými a dobrovoľníkmi, ktorí sa o nich starajú.

Sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť a zároveň potešiť. Ešte viac nás teší, že nás naši kamaráti z nadácie prídu podporiť aj na samotný zápas UEFA Youth League proti Borussii Dortmund. Veď v ich centre nachádza útočisko aj náš najskalnejší fanúšik Janko. 


vzájomné obohatenie

V centre nadácie na Predmestskej ulici v Žiline nás privítala Soňa Holúbková – zakladateľka Krajiny harmónie a držiteľka ceny Biela vrana za svoju celoživotnú prácu v oblasti pomoci znevýhodneným. Srdečne nám poďakovala a s hráčmi sa vzájomne podelili o svoje skúsenosti. 

"Dnes sme mali v klube "Dlhá cesta" veľmi vzácnu návštevu. Keďže je u nás silný fanclub žilinského futbalu, mladí hráči, ktorí budúci týždeň budú hostiť Dortmund, nám všetkým urobili veľkú radosť. Chceme sa srdečne poďakovať za darčeky aj finančnú podporu. Určite ju použijeme na zlepšenie kondície a cesty po Slovensku."

"Mladí hráči boli veľmi sympatickí, priateľskí a odpovedali na všetky naše zvedavé otázky. Prídeme ich povzbudiť a prajeme im, aby v zápase využili všetky svoje silné stránky, aby nemali žiadne zranenia a mohli osláviť víťazstvo. Ďakujeme za návštevu a držíme palce!"


Facebook