U19 | Zhodnotenie jesene: Zlý štart a lepší finiš s nevydarenou bodkou
Futbalovú jeseň definitívne ukončili majstrovstvá sveta, no mládežnícke výbery MŠK oddychujú už o čosi dlhšie. Vianočné voľno a čakanie na začiatok zimnej prípravy si tak vyplníme zhodnotením prvej časti sezóny z pohľadu každej kategórie.

V prvom sumáre jesene sme si posvietili na najstaršiu chlapčenskú kategóriu do 19 rokov. Viac o doterajšom priebehu ročníka povedal ich tréner Ivan Belák. A k tomu máme pre vás aj zopár štatistík.


zmena systému zohrala rolu

Po krátkej zastávke v "A"-tíme prebral v lete žltozelenú 19-tku opäť tréner Ivan Belák, ktorý ju predtým dotiahol k výhre v lige aj k úspešnému účinkovaniu v mládežníckej Lige majstrov. No a počas tejto sezóny zatiaľ pod jeho vedením zažili starší dorastenci lepšie aj horšie chvíle, ktoré im napokon zabezpečili priebežnú 3. priečku.

Pán tréner, do akej miery ste spokojný s výkonmi tímu aj individualít počas jesene?

"Jeseň by som rozdelil na dve časti. Úvod nám veľmi nevyšiel tak, ako sme si predstavovali po príprave, ktorá nám herne aj výsledkovo vyšla. Druhá polovica jesene bola špecifická, keďže sme počas nej prešli na nový systém a spôsob hry, s čím sme sa museli zoznamovať a osvojiť si určité princípy či automatizmy. Myslím si, že chalani to postupne navnímali a netrvalo im dlho, aby si základy systému osvojili. Čaká nás však ešte veľa práce, lebo tento herný štýl nám ponúka množstvo možností najmä v útočnej fáze. V príprave na tom budeme poctivo pracovať, aby sme na jar podávali optimálne výkony a výsledky."

Panuje po prvej polovici sezóny spokojnosť s umiestnením v tabuľke a výsledkami?

"Čo sa týka umiestnenia, tak po celú jeseň sme sa ani raz nedostali na prvú priečku. To bolo zapríčinené najmä spomínaným slabším rozbehom a zmenou systému. Napokon sme aj tak mohli dostať na prvé miesto v poslednom kole, no žiaľ, nepodarilo sa nám to, pretože sme zápas s Popradom nezvládli. Pre nás výzva je to výzva do ďalšej roboty, aby sme sa ešte zlepšili a na jar sa dostali na čelo tabuľky."

Čo ste videli ako pozitívum jesene a na čom ešte, naopak, treba zapracovať?

"Ako som už spomínal, pozitívum som videl v tom, že chalani sa snažili čo najskôr navnímať nový spôsob hry. Plusom je aj to, že sme dokázali nastrieľať v jesennej časti najviac gólov, v čom chceme pokračovať aj na jar. Pracovať musíme neustále a zlepšovať sa či už v individuálnom hernom prejave, ako aj v prejave celého družstva. V zime nás čakajú kvalitné konfrontácie s rôznymi tímami zo zahraničia, na čo sa naozaj tešíme."

"Za jeseň by som chcel poďakovať všetkým od vedenia, cez realizačný tím až po hráčov za poskytnuté podmienky a pracovitosť. Rovnako by som chcel všetkým chalanom zaželať zaslúžený oddych, aby sme všetci nabrali sily do jarnej časti, ktorá bude určite náročná a zaujímavá. Svedčí o tom aj samotná tabuľka, ktorá je veľmi vyrovnaná."


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

7 výhier - 4 remízy - 3 prehry

Postavenie v tabuľke: 3. miesto

Počet bodov: 25 bodov

Skóre: 39:15


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Leonardo Bortoli (9)

Najviac čistých kont: Jakub Badžgoň (3)

Najviac odohratých minút: Vincent Chyla (1187)


Facebook