SR ”WU19”: Kontrolný zraz aj s kvartetom šošoniek v nominácii
Slovenská ženská futbalová reprezentácia do 19 rokov sa v polovici februára prvýkrát stretla v kalendárnom roku 2021 na kontrolnom zraze v Bánovciach nad Bebravou. Trénerovi Jozefovi Jelšicovi sa hlásila aj štvorica hráčok MŠK Žilina.

Zraz po takmer polroku

Tréningový kemp sa koná v Bánovciach nad Bebravou, kde sa slovenské dorastenky budú pripravovať na aprílový kvalifikačný turnaj na ME. Do 25-člennej nominácie sa dostalo aj kvarteto šošoniek: brankárka Nikola Maťková, obrankyne Patrícia Mudráková, Klára Krajčíová a útočníčka Zora Obertová.

Naposledy sa tím ženskej reprezentácie WU19 stretol na kontrolnom zraze v Bánovciach nad Bebravou v septembri minulého roka. Pandémia zrušila všetky minuloročné kvalifikácie a tréner Jelšic začal na jeseň 2020 budovať už nový tím, ktorý by mal odohrať kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy v apríli 2021.


Kvalifikácia pravdepodobne v apríli

Naša kvalifikačná skupina má dejisko vo Walese, kde sa stretneme s domácim Walesom, Francúzskom a Severným Macedónskom. Tento turnaj už UEFA presunula dvakrát, z jesene na tento február a následne na apríl. Doťahujú sa aj detaily, aby v marci mohla naša reprezentácia WU19 odohrať prípravný dvojzápas s Maďarskom.

Facebook