Osemfinále UEFA Youth League, vypredané hľadisko, poďme na to!
Súboj dvoch top akadémií minimálne v strednej Európe. Súboj klubov, ktoré vychovali viaceré známe mená svetového futbalu ako napríklad Škriniar či Haaland. Súboj o postup do štvrťfinále najprestížnejšej mládežníckej súťaže UEFA Youth League. Súboj medzi „Šošonmi“ a „červenými býkmi“, ktorý sa odohrá pred (polovične) vypredaným hľadiskom pod Dubňom.

Stredajšie stretnutie s výkopom o 16:30 hod. povedie Trustin Farrugia Cann z Malty.


víťaz skupiny G

Salzburg k nám prichádza po odohratí prvého jarné kola svojej dorasteneckej súťaže do 18 rokov, v ktorej jasne vedie tabuľku s náskokom šiestich bodov pred Rapidom Viedeň. Proti rovesníkom z LASK-u Linz uspeli v sobotu s prehľadom 4:0. V minulom ligovom ročníku ovládli hráči zo štvrtého najväčšieho rakúskeho mesta svoju súťaž dokonca s priepastným štrnásťbodovým vedením pred dvojicou Wolfsberger a Austria Viedeň.

V rámci tohtoročnej mládežníckej Ligy majstrov vyhrali skupinu G a vyhli sa tak play-off kolu o účasť v osemfinále. Na rozdiel od nášho predchádzajúceho súpera – Interu Miláno – ovládli svoju skupinu vďaka úspešnému poslednému kolu, v ktorom zdolali na domácom trávniku španielsku Sevillu 2:0 a o bod ju odsunuli na druhé miesto tabuľky. O ďalší bod zaostal francúzsky Lille, a naopak, iba jeden bod zo všetkých zápasov získal posledný účastník skupiny G - nemecký Wolfsburg. 

Bližšie si akadémiu z Rakúska predstavíme v prezápasovom Bulletine.


vypredaná kulisa dodá energiu i adrenalín

Tak ako viacerí dorastenci zažili počas uplynulého víkendu premiéru v II. lige, takým istým spôsobom dostávajú najtalentovanejší mladíci zo Salzburgu šancu v II. lige. Ako to vníma tréner Vladimír Veselý

Sme v tomto ohľade porovnateľne pripravení?

„Druhá liga je pre nás veľkou výhodou, keďže chalani už skôr môžu nasávať mužský futbal a byť tak skôr pripravení aj na prechod do „Áčka“. Som rád, že sme opäť posunuli aj dorastencov do druhej ligy, aby naberali skúsenosti. V Salzburgu je takéto niečo samozrejmosťou. Mnoho hráčov z dorasteneckých kategórií pravidelne nastupuje v druhej lige za Liefering. Už teda majú značnú skúsenosť s mužským futbalom a podobným smerom sa uberáme aj my.“

Pred súbojom proti Interu ste upozorňovali na ich silné stránky, ktoré sme si však ustrážili. Na čo si bude treba dať pozor tento teraz?

„Salzburg preferuje taký nemecký štýl futbalu. Viac kolmejší, nebezpečnejší, snažia sa hrať na súperovej polovici a po zisku lopty sa hneď tlačia do útoku. Navyše, vysoko pressujú, sú rýchli a dobre fyzicky stavaní. Myslím si teda, že to bude úplne iný zápas ako s Interom.“

Napriek možno menej zvučnému menu bude u nás v stredu v rámci možností vypredané, za čo vďačíme pravdepodobne aj úspechu proti Interu. Niektorí hráči možno viac divákov za svoj život už ani nezažijú. Čo na to hovoríte?

„Už proti Interu Miláno prišla veľká divácka kulisa, ktorá vytvorila skvelú atmosféru. Teraz to bude ešte úplne o niečom inom. Som rád, že sme našou hrou a výsledkami prilákali takéto veľké množstvo fanúšikov. Veľmi nás teší, že majú záujem o nás i o Salzburg a bude vypredané. Samozrejme, chlapci ešte nikdy nehrali pred takým publikom, takže aj pre nich to bude krst ohňom.“

Nebude to chalanom zväzovať nohy?

„Myslím si, že prvým hvizdom všetko opadne. Zažíval som to aj ja počas svojej kariéry. Potom to už človeka len ženie a dodáva mu to ten správny adrenalín. Je to zážitok na celý život hrať pri takej atmosfére. Všetkým chalanom to veľmi prajem, lebo si to zaslúžia.“

Pri akom priebehu alebo akým spôsobom by sme podľa vás mohli uspieť? Aký bude kľúč?

„Bolo by skvelé, keby sme napodobnili úvod zo zápasu proti Interu. Videli sme, čo so sebavedomím i samotným priebehom dokáže spraviť rýchly gól. Salzburg má však aj veľmi kvalitnú defenzívu, takže to bude náročné. Priebeh samotného duelu ale môže byť hocijaký. Verím však našim chalanom.“


informácie pre fanúšikov

  • Na tento duel budú otvorené všetky tribúny i všetky vchody (okrem vchodu 6 a 9 - sektor hostí). Nakoľko je povolená kapacita zaplnená, vstupenky sa už nepredávajú!
  • Dôrazne žiadame všetkých fanúšikov, aby prišli v dostatočnom predstihu, štadión sa otvára už o 15:00 hod.
  • Upozorňujeme, že aj napriek režimu základ je povinné nosiť respirátor počas celého pobytu na štadióne.
  • Bufety budú rovnako zabezpečené na západnej, východnej, severnej i južnej tribúne.
  • Parkovanie bude povolené za západnou tribúnou (P1) - vchod popri Holiday Inn pre vlastné autobusy, pre osobné vozidlá bude otvorené aj parkovisko za východnou tribúnou - P3. 
  • Po dlhom čase si môžete užiť aj nášho maskota Šošona, ktorý sa s každým z vás rád odfotí.
  • Čaká vás bohatý sprievodný program, prekvapenie i polčasový súťažný kvíz o suveníry z Fanshopu MŠK a ďalšie zaujímavé poukážky od partnerov.

bulletin pred zápasom

Aj pred týmto mládežníckym sviatkom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • pohľade trénera Vladimíra Veselého na porovnanie oboch akadémii i podmienkach v nich.
  • tichom lídrovi s notoricky známym žilinským futbalovým menom - Paťovi Leitnerovi a jeho očakávaniach pred vypredaným publikom.
  • Detailné predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať a s ním aj všetko podstatné ohľadom ďalšieho programu UYL.

režim základ

  • Zápas bude prebiehať v režime základ, na štadión teda bude môcť prísť každý bez preukázania sa očkovaním, testom alebo prekonaním choroby COVID-19.

rozhodcovia

Veľkolepé mládežnícke stretnutie, ktoré má na Štadióne MŠK výkop v stredu o 16:30 hod., bude rozhodovať maltská trojica arbitrov - ako hlavný Trustin Farrugia Cann, na čiarach asistujú Luke Portelli a Duncan Spencer.


priamy prenos

Stretnutie proti Salzburgu budete môcť sledovať naživo na TV DAJTO alebo portáli voyo.sk.

Facebook