Mládež v akcii (7.8. - 13.8.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 32. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 8.8.

Ženy: MŠK Žilina - MFK Bytča (Strážov, 18:00) | prípravný zápas


streda 9.8.

U14: MŠK Žilina - Al Wahda FC 2:0 (1:0) Góly MŠK: Frolovič 2 | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme mali silnejšie úseky hry, kedy sme dominovali, ale aj úseky hry, kedy sme si ľahkými stratami komplikovali herné situácie. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali."


piatok 11.8.

U14: Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

MŠK Žilina - Al Wahda FC 3:0 (1:0) Góly MŠK: Hrobarik, Neveďal, Hynek


U13: FC Trinity Zlín - MŠK Žilina 2:12 (1:7) Góly MŠK: Húževka 3, Dumitriu 3, Herkeľ 2, Juhaniak 2, Pinčík, Zábojník | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sme hrali aktívne. Vytvorili sme si hernú prevahu, veľmi dobre zakladali útoky a vytvárali podmienky na medzihru. Hráčom sa darilo často meniť ťažisko hry a pomocou kolmých prihrávok, prípadne individuálnych prienikov sa dostávať za chrbát obrany domácich. Pri finálnych prihrávkach je dôležité načasovanie a dnes niekedy aj presnosť. Vytvorili sme si množstvo gólových príležitostí, viaceré sme aj výborne vyriešili a strelili krásne góly. Hráčov chválim aj za zakončenie spoza pokutového územia. V obrannej fáze je potrebná väčšia komunikácia a vzájomné zabezpečenie pri útokoch stredom. Zlepšiť potrebujeme niekedy aj trpezlivosť pri bránení a zachytávanie pohybu za chrbát, keďže niektorí hráči dnes neskoro reagovali. Vyzdvihol by som prepínanie a časté konštruktívne odoberanie lopty."


sobota 12.8.

"B": FK Spišská Nová Ves - MŠK Žilina 1:2 (1:0) Góly MŠK: Bile, L. Bortoli | 3. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 7:1 (4:1) Gól MŠK: Šmidová | 1. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Po zlom začiatku, kedy v podstate v 10. minúte bolo po zápase, sme sa za stavu 4:0 nadýchli. Hru sme vyrovnali, dali gól, no ďalšie šance iba zahodili, a tak sa druhý polčas v podstate len dohrával. My sme nastrelili brvno, svoje šance nepremenili a súper svoje áno."


U19: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 1:1 (0:0) Gól MŠK: Klaučo | 1. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme odohrali prvý zápas s nováčikom súťaže. Súper sa zameral na organizovanú obranu v bloku, ktorú sme museli prekonávať prakticky celý zápas. Keď sa nám podarilo dostať za chrbát obrany, tak nám chýbal väčší pokoj v zakončení, často sme to riešili silovo a nepresne. Súper čakal na naše chyby, ktoré sa v zápase vyskytnú, keď musíte tvoriť a prekonávať blok súpera. Po jednej takejto chybe si súper vypracoval pokutový kop, z ktorého išiel do vedenia. V závere sa nám podarilo vyrovnať po presnej strele z priameho kopu. Chalanom patrí pochvala, že mali úsilie doviesť zápas do víťazného konca, čo sa nám dnes nepodarilo. Naďalej musíme pracovať na efektivite a presadení sa v poslednej tretine ihriska."


U17: FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 0:5 (0:3) Góly MŠK: Kmeť 3, Korenčík, Baleja | 1. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Do dnešného zápasu sme išli dobre nastavení. Úvod sa hral vo vysokom tempe, ktoré postupne opadlo. My sme si vypracovali šance, ktoré sme premenili a do polčasu viedli o tri góly. V druhom polčase sme mali takisto hernú prevahu, z čoho sme strelili ešte dva góly a zaslúžene zvíťazili. Verím, že dnešný výkon aj výsledok budú pre nás motiváciou do ďalšieho obdobia."

U16: FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Koribský, Skaličan | 1. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V zápase, v ktorom sme mali jasnú hernú a územnú prevahu, sme sa ťažko presadzovali do hlbokého obranného bloku. Navyše, v defenzíve sme si opäť nepostrážili dlhý nákop, čo domáci využili a vedúcim gólom nás dostali aj pod psychický tlak. Pokračujúcu prevahu sme napokon zúročili do výsledkového obratu, no veľmi sme sa nadreli, a to najmä v poslednej tretine ihriska. Šance sme si síce vytvárali, no neboli sme efektívni, pričom sme nepremenili ani pokutový kop. Chlapcov však chcem pochváliť, prvý majstrovský zápas v dorasteneckej kategórii vyhrali, čo by nám v ďalšom priebehu malo pomôcť hrať aj uvoľnenejšie."


U15: Bican Cup (Praha/Česko)

Skupina B

  • MŠK Žilina - VfL Wolfsburg 0:0
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme boli vyrovnaným súperom, dobre sme vykrývali nebezpečné priestory, z ktorých by si súper mohol vytvoriť príležitosti. Dokázali sme si vytvoriť aj pološance, po ktorých sme pri lepšom riešení mohli aj skórovať."
  • FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 0:0
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Súper mal v zápase prevahu v držaní lopty a vytváral si pološance cez postupný útok. V stretnutí kopali aj penaltu, ktorú nepremenili, čo nám dodalo energiu. My sme sa sústredili na chyby súpera, po ktorých sme dokázali byť nebezpeční po rýchlom prechode a loptami za obranu. Chýbala nám spolupráca, lepšie podržanie lopty na kopačkách a trochu väčšie využívanie postupného útoku."
  • AC Sparta Praha - MŠK Žilina 0:0
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Tento zápas bol pre chlapcov náročný. Súper nás držal od začiatku na dištanc od svojej brány, pričom si vypracoval aj šance, ktoré ale nedokázal premeniť, keďže sme boli veľmi obetaví. V stretnutí sme si aj my vytvorili gólové príležitosti, ruky sme už takmer dvíhali nad hlavu, ale konštrukcia brány bola proti. Opäť sa tak zrodila bezgólová remíza."
  • MŠK Žilina - KKS Lech Poznaň 0:3
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V tomto zápase to bola hra mačky s myšou, v ktorej nás súper vyškolil z medzinárodného futbalu."

U14: Škriniar Cup (Závodie)

  • KKS Lech Poznaň - MŠK Žilina 4:2 (3:1) Góly MŠK: Charamza (PK), Králik
  • SK Slavia Praha - MŠK Žilina 3:3 (2:0) Góly MŠK: Kapusta, Neveďal, Ryšavý

U12: Triangel (Bratislava)

  • MŠK Žilina - Vasas Budapešť SC 1:2 Gól MŠK: Fiflík
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom sme sa nevedeli dostať do hry. Mali sme slabší pohyb bez lopty a kopili sme veľa nepresností. Súper potrestal naše individuálne zaváhania v defenzíve. V druhom polčase sme boli herne lepší, ale v poslednej tretine ihriska sme boli malo nebezpeční."
  • MŠK Žilina - FC Petržalka 12:12
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12"Výborná 60-minútovka oboch družstiev. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú a tempo bolo vysoké. Družstvá chceli strieľať góly a nie brániť výsledok. Vyzdvihnúť musím oba tímy za výkony, chuť hrať futbal a najmä útočný futbal."

U11: MŠK Žilina - MŠK Púchov U12 21:6 Góly MŠK: Jaroš 5, Maťko 3, Majer 3, Sedliaček 2, Minárik 2, Výhoch 2, Klus, Capanda, Hulín, Vydra | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli herne lepší. Vytvorili sme si množstvo šancí a dali sme pekné góly. Chýbal nám však väčší pohyb bez lopty a rýchlejšia práca s loptou. Viacero situácií sme vyriešili zle práve preto, lebo nám to dlho trvalo."


WU15: MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 3:8 (2:4) Góly MŠK: Satinová 2, Nováková | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Druhý prípravný zápas v pokročilej fáze letnej prípravy niesol so sebou už aj určité očakávania. Nastúpili sme viac-menej v plnej zostave a súper to pocítil hneď od úvodných minút, keď sme sa po dobrej hre a rýchlej akcii ujali vedenia. Úvodná 15-minútovka bola veľmi vyrovnaná, lenže po prestriedaní našich hráčok hostia naklonili hru na svoju stranu a nielenže vyrovnali, ale do polčasu aj otočili. Kým dievčatá plnili pokyny a vládali behať, futbal sa hral na obe strany. V druhom polčase však odišla energia a skúsené hráčky Slovácka trestali jednu chybu za druhou. Kvalitný súper nám ukázal naše slabiny i to, na čom musíme zapracovať."


nedeľa 13.8.

U15: Bican Cup (Praha/Česko)

Zápasy o umiestnenie

  • o 5. - 8. miesto: MŠK Žilina - FK Dukla Praha 1:0 Gól MŠK: Solovic
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase na nás v úvode super vyletel, ale boli sme na to pripravení. Po úvodnom nápore sa duel vyrovnal a bol to vyrovnaný súboj, v ktorom bolo dôležité, aby sme boli trpezliví, dôslední a počkali si na šancu. V ťažkom a náročnom stretnutí sme si pomohli štandardkou, po ktorej sme dali gól."
  • o 5. miesto: VfL Wolfsburg - MŠK Žilina 1:0
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Súper bol v tomto vzájomnom meraní síl lepší s loptou. Chlapci výborne vzdorovali, a tak bol súper nervózny, lebo sme dobre zahusťovali nebezpečné priestory pred našou bránou. Škoda, že sme dve minúty pred koncom na polovici neprerušili takticky hru, lebo po úniku si súper vybojoval penaltu, z ktorej rozhodol."

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Hráčov chcem pochváliť za odhodlanie, ani v jednom zápase sme sa ľahko nepoddali súperovi. Som na všetkých chlapcov hrdý."


U14: Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

MŠK Žilina - FC Viktória Plzeň 3:3 (2:2) Góly MŠK: Charamza, Urbánek, Hrobárik (PK)


Facebook