Mládež v akcii (5.2. - 11.2.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 6. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 7.2.

U19: MŠK Žilina - Borussia Dortmund 2:1 (0:1) Góly MŠK: Vaľko, Pekelský | play-off UEFA Youth League


štvrtok 8.2.

WU15: SK Dynamo České Budějovice - MŠK Žilina 6:1 (5:0) Gól MŠK: Kerešová | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Veľmi ťažko sa mi hodnotí prvý polčas, keďže sme prakticky neukázali nič. Svojou troškou prispel k priebehu zápasu aj súper, ktorý nás dostával pod tlak, no pre mňa to nie je odpoveď, prečo sme riešili situácie veľmi zbrklo a komplikovane. Veľmi nám pomohla polčasová prestávka a v porovnaní s prvým polčasom bol ten druhý diametrálne odlišný. Vystrčili sme rožky a súper začal panikáriť. Vypracovali sme si množstvo šancí, v ktorých nám však chýbala väčšia rozvaha. Škoda, pretože z pohľadu skóre aj vzhľadom k priebehu druhého polčasu je to pre nás krutý výsledok. Vo všeobecnosti hodnotím zápas pozitívne, bola to pre nás veľká škola futbalu."


piatok 9.2.

U15: MŠK Žilina - FC Vysočina Jihlava 3:5 (0:4) Góly MŠK: Pobijak, Kopecký, Hrobárik | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme mali prvý polčas katastrofálny, všetko nám chýbalo, súper bol určite o triedu lepší a polčas ovládol suverénne. V druhom dejstve sme pristúpili k zmenám, ktoré pomohli a podarilo sa nám prebrať iniciatívu. Hru sme dostali pod kontrolu, ale jeden polčas je málo na to, aby vládla spokojnosť."

U14: MŠK Žilina - FC Vysočina Jihlava 4:0 (2:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Charamza, Hynek | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Chlapci dnes hrali s chuťou a zaslúžene vyhrali. Zajtra nás čaká Dukla Praha, sme zvedaví, ako si s tým poradia, lebo nie je jednoduché hrať dva zápasy počas dvoch dní."


sobota 10.2. 

"B": MŠK Žilina - FC Baník Ostrava "B" 1:4 (0:3) Gól MŠK: Mlynár | prípravný zápas

U19: MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 4:2 (3:2) Góly MŠK: Stručka, Staník, Šimun, Atanasijević | prípravný zápas

Zostava MŠK: Jokl - Dovičák, Rehák, Fiflík - Pališčák, Stručka, Šamaj, Staník - Pekelský, Beňadik, Šimun

Striedali: Hostačný, Atanasijević, Chlepko, Filo, Blaško

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Otvorený mládežnícky zápas, v ktorom sme súpera gólovo prestrieľali a zaslúžene vyhrali. Chalanom patrí gratulácia za víťazstvo a pokračujeme v príprave ďalej."


U17: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Kmeť | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Výborný mládežnícky zápas s množstvom šancí na oboch stranách. Úvod patril domácim, ale ich šance skončili na konštrukcii našej brány. My sme trestali po ich chybe v defenzíve. Prvý polčas sme mali problém so zachytávaním pohybu pri rotáciách a zbytočne sme strácali loptu nepresnosťou, čo nás stálo veľa síl. Druhý polčas bol vyrovnaný, lepšie sme pressovali, ale inkasovali sme po zlom bránení. V závere stretnutia sme mali ešte dve výborné šance, ktoré sme ale nepremenili. Vzhľadom na celkový priebeh duelu je výsledok spravodlivý. Pre nás inšpiratívny zápas."

U16: MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica U17 13:0 (7:0) Góly MŠK: Marček 4, Koribský 3, Rýs 2, Belák, Václavek, Vrábel, Kúdelka | prípravný zápas

Zostava MŠK: Molko (46. Marušák) - Targoš, Žilinčík, Šemoda - Marček (65. Hoferica), Václavek, Belák (46. Kúdelka), Hoferica (46. Skaličan) - Koribský (46. Barčík), Michalík (46. Rýs), Vrábel (65. Koribský)

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas bol v našej jasnej réžii. Výsledok je jasný, ale určite nie všetko bolo optimálne, stále je čo zlepšovať. Príprava pokračuje. Chlapcom za výkon ďakujem."


U15: MŠK Žilina - FK Dukla Praha 4:0 (1:0) Góly MŠK: Solovic 2, Pobijak, Poliaček | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Na zápas sme boli dobre nastavení mentálne, čo nás teší a očakávame, že to bude samozrejmosť. Chlapci hrali dobre systémovo, súpera sme nepustili do vyloženej šance, čo bolo podložené komplexným výkonom družstva v oboch fázach hry. Menili sme tempo hry, aby sme nepustili duel do kovbojky. Všetky tri formácie dnes dobre pracovali bez lopty aj s loptou, určité súčinnosti medzi hráčmi smerom do ofenzívy musíme ale riešiť ešte lepšie. Aj striedajúci hráči dobre nastúpili do stretnutia, čo bolo dôležité. Chlapcom gratulujem k víťazstvu."

U14: MŠK Žilina - FK Dukla Praha 8:0 (4:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Hynek 2, Charamza 2, Ryšavý, Zakopiana | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes si chlapci schuti zahrali a zaslúžene vyhrali."


U13: MŠK Žilina - Senec Football Academy U14 2:5 (1:3) Góly MŠK: Juhaniak, Boháč | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme odohrali náročný zápas proti výrazne fyzicky vyspelejšiemu súperovi, ktorý ukázal aj svoju futbalovú kvalitu. Útoky sa striedali na oboch stranách. Pre hráčov to bola dnes skvelá príležitosť hrať stále pod časovým a priestorovým tlakom. Je dôležité, aby niektorí hráči v takomto stretnutí pridali v aktivite - pohybe bez lopty a kvalite vykonávania herných činností jednotlivca. Je dôležité sa v hre rozhodovať na základe toho, čo hráč vidí. Dnes vďaka vnímaniu sa viacerí hráči nerozhodovali správne a súperovi sme svojimi individuálnymi chybami pripravili situácie, ktoré dokázali využiť a streliť góly. V zakončení dnes boli oveľa efektívnejší ako my. Dokázali sme si vypracovať viacero gólových príležitostí, je dôležité sa správne rozhodnúť, byť dôraznejší a rýchlejší - načasovanie zakončenia. Hráči sa snažili hrať a riešiť herné situácie futbalovo. Je potrebné však zlepšiť načasovanie a presnosť prihrávok pri zakladaní útokov. V obrannej fáze je potrebné včas dostupovať hráčov súpera, vzájomne komunikovať, mať ochotu a dôraz v osobných súbojoch. V medzihre je dôležité vnímať aj fyzickosť dnešného súpera a využívať viac vlastné silné stránky - pohyb bez lopty, technika, šikovnosť, schopnosť spolupracovať. Dnes sme tu mali rezervy. Vyzdvihujeme zlepšenie v druhom polčase - emócia, kvalita hry. Je dôležité, aby boli hráči správne nastavení od úvodných minút."


nedeľa 11.2.

U12: Miniturnaj (Brno)

  • MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 0:3
  • MŠK Žilina - FK Zbrojovka Brno 7:2 Góly MŠK: Kostka 2, Kučera, Chylík, Dubovec, Fiflík, Macura
  • MŠK Žilina - FC Sparta Brno 3:2 Góly MŠK: Macho 2, Fiflík

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnešné výkony nášho družstva neboli podľa našich predstáv. To čo nás zdobilo posledné zápasy tá energia, aktivita a chuť hrať nám dnes chýbala. Dnes našu hru potiahlo pár jednotlivcov avšak pevne veríme, že sa další víkend pridajú aj ostatní. Vieme zahrať oveľa lepšie a uvedomujú si to aj samotní hráči."

U11: Miniturnaj (Brno)

  • MŠK Žilina - FC Svratka Brno 5:1 Góly MŠK: Klus 2, Macek, Lutišan, Jaroš
  • MŠK Žilina - FK Hodonín 4:0 Góly MŠK: Jaroš 2, Maťko, Harvanek
  • MŠK Žilina - SFC Opava 4:2 Góly MŠK: Minárik 2, Oravec, Buček
  • MŠK Žilina - FC Sparta Brno 8:1 Góly MŠK: Oravec 2, Klus 2, Lutišan 2, Jaroš, Minárik

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes sme odohrali 4 zápasy s dôraznými súpermi. V zápasoch sme boli nútení pracovať rýchlo s loptou a taktiež sme museli riešiť v obrannej fáze veľa dlhých prihrávok za našu obranu. Som rad že sme zápasy zvládli futbalovou kvalitou,ukázali sme viacero pekných kombinácii. Chlapci si dnes zápasy užívali a s výnimkou zápasu s Opavou, ktorý bol skôr bojovný a mohol skončiť víťazstvom oboch tímov, sme dnes zaslúžene vyhrali."


Facebook