Mládež v akcii (4.3. - 10.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 10. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 9.3.

"B": MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 5:2 (4:1) Góly MŠK: Gomola, Prokop (PK) | 19. kolo II. futbalovej ligy

U19: MŠK Žilina - AS Trenčín 1:1 (0:1) Gól MŠK: Šimun | 15. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať, a tak sa priblížiť v tabuľke k súperovi. Dnes sme striedali dobré pasáže s nervóznymi a rovnako to bolo aj pri gólových príležitostiach, ktoré sme mohli lepšie a najmä odvážnejšie vyriešiť. Súper mal tak isto svoje možnosti. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať a vzhľadom na priebeh je remíza spravodlivá. V dnešnom stretnutí sme nastúpili v značne obmenenej zostave s viacerými mladšími hráčmi, ktorým patrí pochvala za výkon."


Ženy: MŠK Žilina - FC Petržalka 2:2 (2:0) Góly MŠK: Čelková 2 | 16. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Tak ako sme v prvom polčase hrali výborne, tak v druhom zle. Vlastnými chybami sme dovolili súperkám zápas vyrovnať. Mali sme viaceré tutovky, ktoré sme nevyužili a súper trestal."

U13: MŠK Žilina - MFK Bytča U15 1:8 (0:2) Gól MŠK: Pinčík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: " Dnes to bol proti fyzicky vyspelému a staršiemu súperovi náročný zápas. Pre hráčov to bola zároveň skvelá príležitosť riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. Súper nás svojou fyzickosťou, dôrazom a ochotou zvádzať osobné súboje donútil k množstvu individuálnych chýb v rozohrávke, či už pri hre 1 na 1, prípadne pri prihrávkach a dokázal ich premieňať na góly. Polovicu gólov sme inkasovali po zakončení z väčšej vzdialenosti. Je potrebné, aby hráči po strate lopty rýchlejšie prepínali a brankári správne vyhodnotili svoje postavenie a následný zákrok. Je dôležité pri zakladaní útokov mať väčšiu aktivitu - pohyb bez lopty a najmä zvládať riešenie herných činností po technickej stránke pod tlakom súpera. Tu viacerí hráči dnes zaostávali. Je dôležité, aby hráči vnímali fyzickosť súpera a následne viac využívali v hre inteligenciu, techniku, rýchlejšie pracovali s loptou, boli ochotní si nabiehať do voľného priestoru a odvážnejší v osobných súbojoch. V útočnej fáze je potrebné svojou aktivitou vytvárať príležitosť na spoluprácu. Zápas nám veľa ukázal o hráčoch, charaktere, pohybe a hernej kvalite. Dôležitá bude reakcia hráčov na podnety zo zápasu v tréningovom procese a svojom prístupe."


U12: MŠK Žilina - MFK Ružomberok U13 3:2 (2:2) Góly MŠK: Elmusrati 2, Dumitriu | 15. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme sa snažili držať loptu a postupným útokom hľadať priestor byť nebezpeční pred súperovou bránou. Dobre sme fungovali v prepojení obrana - záloha, avšak zlými riešeniami vrchných hráčov sme sa pripravili o dobré príležitosti. Chlapci však boli aktívni a ochotní behať, čo bolo v zápase dôležité. Súper hrozil dlhými loptami do osobných súbojov, čo chlapcom robilo niekedy problém pri dôraze súperových hráčov. Futbalovo sme boli lepší ako súper, ale musíme byť určite nebezpečnejší smerom dopredu pred súperovou bránou. Chlapci si však za výkon zaslúžia pochvalu."

U11: MŠK Žilina - MFK Ružomberok U12 9:5 (2:1) Góly MŠK: Lutišan 2, Klus 2, Capanda, Jaroš, Maslík, Majer, Buček | 15. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V dnešnom zápas sme boli herne lepším družstvom. Som rád, že hráči dokázali futbalovo riešiť aj ťažké situácie a dokázali sme dostať súpera viackrát pod tlak. Dnes sme si vytvorili dostatočný počet šancí na to, aby sme duel rozhodli skôr. Dnes ma určite mrzí efektivita a zdĺhavé riešenia herných situácií pred súperovou bránou. Celkovo chcem však chlapcov pochváliť za dnešný výkon a gratulujem im k víťazstvu s kvalitným súperom."


U10: Triangel (Závodie, 9:00) | prípravné zápasy


nedeľa 10.3.

WU19: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza 6:0 (3:0) Góly MŠK: Plchová, Ďatková, Cvešperová, Högerová, Ďurišová, Hájeková (PK) | 12. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Od úvodu stretnutia sme pôsobili futbalovým dojmom, no chýbala nám v hernom prejave ľahkosť. Postupom času sme získavali čoraz väčšiu istotu a sebavedomie, dobre sme pracovali so šírkou ihriska, miestami sme využívali jednoduché kombinácie, dobre sme pracovali v okolí pokutového územia súpera a v krídelných priestoroch. Takisto sme boli silní v osobných súbojoch, vyzdvihnúť musím početnosť zakončení z rôznych pozícií. Zapracovať však treba aj na finálnom riešení útoku a na efektivite premieňania gólových príležitostí."

WU15: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza 12:0 (7:0) Góly MŠK: Satinová 3, Lisíková 3, Hornišová 2, Peclerová 2, Bieliková 2 | 12. kolo I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Z našej strany veľmi dobrý zápas. Určite však nie je dôvod na uspokojenie. Musíme popracovať na situáciách v momente straty lopty, ktoré neriešime ideálne. Iný súper by nás za pasivitu potrestal."


Facebook