Mládež v akcii (30.10. - 5.11.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 44. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 2.11.

U13: MŠK Žilina - SK Dynamo České Budějovice 5:1 (0:1, 1:0) Góly MŠK: Hutira 2, Boháč 2, Herkeľ | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sa oba tímy snažili hrať útočne. Je potrebné byť od začiatku aktívny a mať správny výber miesta, najmä pri zakladaní našich útokov. Súper nás dobre napádal už na našej polovici, čo bola výborná príležitosť vidieť hráčov riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. Viacerí sa dokázali presadiť hrou 1 na 1 až 1 na 2, čím sme si dokázali vytvoriť viacero prečíslení. Je dôležité načasovanie prihrávok, aby hráči mali výhodné útočné postavenie a dostatok času na následnú prácu s loptou. Hráči predviedli viacero technických prvkov a často využívali kolmé prihrávky. V medzihre je potrebná väčšia trpezlivosť a častejšie meniť ťažisko hry. V krídelných priestorom sa nám darilo individuálnymi prienikmi, prípadne jednoduchými hernými kombináciami dostať za chrbát obrany. Priestor na zlepšenie je v zakončení, kde je dôležité správne rozhodnutie a väčší pokoj. Hráčom sa darilo zakončovať spoza pokutového územia a po centrovaných prihrávkach. V obrannej fáze je dôležité zvýšiť dôraz v osobnom súboji a včas dostupovať hráčov súpera. Hráči sa snažili hrať v ktorejkoľvek časti ihriska konštruktívne a dokázali pod tlakom dlhou prihrávkou vedomo hľadať aj vyššie postavených hráčov."

U12: MŠK Žilina - SK Dynamo České Budějovice 4:6 (2:2, 2:2) Góly MŠK: Dubovec 2, Macho, Fiflík | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Vo výbornom zápase z oboch strán sme podali dobrý výkon počas prvých dvoch tretín. V tej poslednej to bolo z oboch strán bojovné a málo futbalové. Okrem štyroch gólov sme si vypracovali viacero veľmi dobrých príležitosti, ktoré sme nepremenili zbrklým riešením a zlým vyhodnotením situácie pred súperovou bránou. Súper bol dnes maximálne efektívny v zakončení, keďže sa pred našu bránu dostával sporadicky, ale efektívne. Naši chlapci zápas odmakali a keď popracujeme na hre v poslednej tretine ihriska, tak nabudúce to určite bude aj s víťaznou bodkou."


sobota 4.11.

"B": MŠK Žilina - FC Petržalka 0:1 (0:1) | 15. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 9:1 (5:0) Gól MŠK: Valová | 11. kolo Demišport ligy Žien


U19: MŠK Žilina - FK Pohronie 6:0 (3:0) Góly MŠK: Vaľko 2, Beňadik 2, Šarudi, vlastný | 12. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V úvode zápasu sme sa dostali do viacerých príležitostí, ktoré by sme mali premeniť tak, aby sme si otvorili súpera. Podarilo sa nám to až po vylúčení hráča hostí a do polčasu sme ešte pridali ďalšie góly. Druhý polčas sme hrali do hlbokého bloku, čo vyplývalo aj z toho, že hostia hrali v oslabení. Pridali sme ešte tri góly, ale opäť sme veľké množstvo šancí nepremenili. Chalanom patrí gratulácia k víťazstvu."


U17: FK Pohronie - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Baleja, Rajnoha | 12. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Do zápasu na ťažkom teréne sme išli dobre nastavení a prakticky počas celého zápasu sme mali jasnú hernú prevahu. V prvom polčase sme mali dve šance, ktoré sme nepremenili. Po zmene strán sme si vypracovali ďalšie šance, z ktorých sme premenili dve a zaslúžene vyhrali."

U16: FK Pohronie - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Koribský | 12. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Hoci sa hralo na veľmi zlom teréne a proti veľmi defenzívne ladenému súperovi, nemôžeme byť alibistami. Musíme si priznať, že zápas sme mali lepšie zvládnuť výsledkovo, ale aj herne. Svoju kvalitu musíme preukázať a potvrdiť najmä v poslednej časti ihriska predovšetkým gólmi. Bez ohľadu na to akým spôsobom hrá súper. O úspešnosti sa rozhoduje v šestnástkach."


U14: Real Zaragoza - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Štefanatný, Dikoš

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Hral sa vyrovnaný zápas vo vysokom tempe. Boli úseky hry, kedy sme mali herne navrch, ale aj úseky, kedy nás súper dostal pod tlak. Chlapci si zaslúžia pochvalu."

U14: Korona Kielce - MŠK Žilina 3:3 (1:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Kvasnica

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Prvý polčas sme hrali zle, pomaly sme pracovali s loptou a chýbal pohyb bez lopty. V druhom polčase sme sa zlepšili, no paradoxne súper pridal ďalšie dva góly. V záverečných minútach sme sa vrátili do zápasu, za čo si chlapci zaslúžia pochvalu."


U13: Miniturnaj (Brno)

  • FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 2:3 (2:0) Góly MŠK: Boháč 2, Smida
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sa hralo obojstranne útočne. Hráčov sme mali príležitosť vidieť riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. V obrannej fáze je potrebné zachytiť pohyb nabiehajúceho hráča a niektorí hráči musia byť dôraznejší v osobných súbojoch. Hráči ukázali trpezlivosť a nastavenie, keď sa aj napriek nepriaznivému skóre snažili hrať. Vďaka hre 1 na 1 až 1 na 2, jednoduchým a rýchlym herným kombináciám sme si začali vytvárať gólové príležitosti. V zakončení sme využili prehľad a šikovnosť."
  • FK Austria Viedeň - MŠK Žilina 1:3 (1:0) Góly MŠK: Herkeľ, Blaščík, Pinčík 
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom zápase, kde sa útoky striedali na oboch stranách. sme videli hráčov hrať opäť pod časovým a priestorovým tlakom. Dôrazne hrajúci súper nám sťažoval hru 1 na 1, hráči sa postupne začali častejšie presadzovať, a vytvárali tým príležitosti na spoluprácu. Najmä druhý polčas bol z našej strany po hernej stránke kvalitný. Začali sme si vytvárať gólové príležitosti po zisku lopty, zakončení spoza pokutového územia, prípadne po hernej kombinácii. V obrannej fáze je potrebné byť dôraznejší a šikovnejší v osobných súbojoch. V medzihre a rozohrávke je dôležité mať väčšiu trpezlivosť a načasovanie prihrávok. Hráči ukázali viacero technických prvkov a snažili sa o kreatívne riešenie herných situácií."
  • FK Mladá Boleslav - MŠK Žilina 0:6 (0:3) Góly MŠK: Blaščík, Juhaniak, Herkeľ, Smida, Dumitriu, Húževka 
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sme si vytvorili hernú prevahu. Je dôležité do každého zápasu vstúpiť aktívne, mať dobrý výber miesta a vyžívať príležitosti na kolmé prienikové prihrávky. Hráči ukázali množstvo technických prvkov, presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 3 a vytvorili množstvo prečíslení. Vďaka individuálnym prienikom, jednoduchým a rýchlym herným kombináciám sme si vytvorili množstvo gólových príležitostí. Strelili sme krásne góly. Po strate lopty sme veľmi dobre prepínali a získavali konštruktívne lopty. V obrannej fáze je potrebné udržať koncentráciu do konca zápasu a zrýchliť rozohrávku."

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Za celý dnešný mini turnaj si hráči zaslúžia pochvalu za prístup, nasadenie, individuálne herné výkony a predvedenú hru tímu. Udržali vo všetkých zápasoch vysoké tempo a stretnutia si naplno užili."


U12: MŠK Žilina - MŠK Rimavská Sobota U13 6:3 (3:1) Góly MŠK: Zábojník 2, Šimun (PK), Elmusrati, Fiflík, Macho | 11. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme kontrolovali hru, ale súper bol nebezpečný z rýchlych protiútokov, najmä vďaka fyzicky a pohybovo dobrému hráčovi, s ktorým sme mali problémy v defenzíve. Góly sme dali z pekných akcií, či už kombinačných alebo individuálnych. Chlapci zápas zvládli, i keď sa súper dostal na dosah jedného gólu. Udržali sme však koncentráciu a zápas sme herne zvládli do úspešného konca."

U11: MŠK Žilina - MŠK Rimavská Sobota U12 17:3 (4:2) | 11. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Do zápasu sme vstúpili veľmi zle. Boli sme nedôrazní, pomaly sme pracovali s loptou, a tým sme dávali dobre brániacemu súperovi čas na zatváranie nebezpečných priestorov. Celkovo bol náš výkon v prvom polčase veľmi slabý. V druhom polčase sme sa zlepšili, dali pekné góly a zaslúžene vyhrali."


nedeľa 5.11.

WU19: MŠK Žilina - AS Trenčín 3:0 (3:0) Góly MŠK: Poliaková 2, Huléni | 9. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Prvý polčas bol ťažký, súper držal našu obranu neustále v strehu dlhými nakopnutými loptami a dobrou aktivitou. My sme sa snažili o rozohrávku, no niekedy sa vyskytlo viacero nepresností a mohli sme lepšie prepínať do obrannej fázy. Gólovo sme sa presadili streľbou spoza pokutového územia, boli sme však futbalovejší ako súper. Druhý polčas výborne naskočili náhradníčky, hru sme mali pod kontrolou, dokázali sme podržať loptu a skvelo pracovať so šírkou ihriska. Vypracovali sme si aj sľubné príležitosti na strelenie gólu, no vo finálnej fáze nám to niekedy viazlo."

WU15: MŠK Žilina - AS Trenčín 6:1 (2:0) Góly MŠK: Peclerová 2, Satinová 2, Becíková | 9. kolo I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Až na úvodné minúty sme dnes predviedli dominantnú hru sprevádzanú dobrým pohybom bez lopty. Vypracovali sme si množstvo šancí a mnohé z nich mali skončiť ďalšími gólmi. Každopádne dievčatám patrí uznanie za predvedený výkon v dnešnom zápase."


Facebook