Mládež v akcii (29.1. - 4.2.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 5. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 3.2.

U19: MŠK Žilina - KS Cracovia Krakov 3:0 (2:0) Góly MŠK: Prokop 2, Dovičák | prípravný zápas

Peter Galadík, zástupca trénera MŠK Žilina U19: "Proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý je aktuálne štvrtý v domácej súťaži, sme odohrali zápas vo vysokom tempe. Mali sme viac z hry, vytvárali sme si viac príležitostí a dve z nich sa nám podarilo premeniť už v prvom polčase. Po zmene strán sme urobili zmeny v zostave a hoci tempo mierne upadlo, tak sme pridali ešte jeden presný zásah. Musím chlapcov za stretnutie pochváliť, podarilo sa nám doňho preniesť veci z tréningu."

U17: MŠK Žilina - KS Cracovia Krakov 3:1 (2:0) Góly MŠK: Tichý, Rajnoha, Baleja | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Proti dobre organizovanému a agresívnemu súperovi sme zaspali v úvode pri rohovom kope a inkasovali. Postupne sme prebrali iniciatívu a do polčasu sme ešte otočili po dvoch pekných akciách. V druhom polčase sme si vypracovali viacero šancí, z ktorých sme strelili jeden gól a zaslúžene zvíťazili. Chalani podali dobrý výkon, chcem ich pochváliť."


U16: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 0:3 (0:1) | prípravný zápas

Zostava MŠK: Marušák - Žilinčík, Hohoš, Šemoda - Hoferica (46. Marček), Barčík (46. Kúdelka), Linhart (66. Barčík), Targoš - Skaličan (71. Hoferica), Rýs (46. Michalík), Koribský (66. Rýs)

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V zápase s dobre a agresívne hrajúcim súperom sme ťahali za kratší koniec najmä v súbojoch a tiež v efektivite. Kým súper potrestal naše chyby tromi gólmi, my sme svoje príležitosti využiť nedokázali. Treba však priznať, že optimálne dnes neboli ani individuálne výkony, hoci chlapcom nasadenie uprieť nemožno. Musíme sa však vedieť vysporiadať aj s dôraznou a agresívnou hrou súpera, a vedieť si pomôcť aj jednoduchšími riešeniami herných situácií. Ideme ďalej, som presvedčený, že aj na tento výsledok zareagujeme správnym spôsobom."


U15: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 3:2 (2:0) Góly MŠK: Minárik, Pobijak | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase na nás súper agresívne vybehol a chýbala nám rýchlejšia adaptácia na ich štýl futbalu. Ale viac-menej sa hral futbal medzi šestnástkami s množstvom súbojov a nepresností. Bol to škaredý zápas, v ktorom sa viac bojovalo, ako hral futbal. V druhom polčase sme urobili korekcie v organizácii hry, čo nám pomohlo, dostali sme súpera pod tlak, a hra sa tak odvíjala podľa našich predstáv. Na lepší výsledok to však nestačilo. Chceme víťaziť, a to sa nám dnes nepodarilo, takže sme prežili po hodoch bolenie brucha."

U14: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 0:3 (0:1) Góly MŠK: Dikoš 3 | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sa hral v celku vyrovnaný zápas. Mali sme síce viac úsekov hry, kedy sme súpera zatlačili, no dôležité bolo, že za stavu 0:0 a 1:0 nás podržali obaja brankári. Chlapci si za výkon zaslúžia pochvalu."


U13: MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 5:3 (3:1) Góly MŠK: Juhaniak 2, Pinčík, Dumitriu, Zábojník | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Ku kvalite zápasu prispel svojou hrou aj súper. Od úvodu sa útoky striedali a tímy si dokázali vypracovať veľa gólových príležitostí. Hráči mali dnes skvelú príležitosť riešiť množstvo herných situácií v útočnej aj obrannej fáze. Množstvo situácií riešili pod časovým a priestorovým tlakom súpera, čo je potrebné pre rozvoj našich hráčov. Je dôležité udržať počas celého zápasu schopnosť prepínať po strate, prípadne zisku lopty a hlavne udržať správne rozhodnutia. V druhom polčase sa vďaka chybným rozhodnutiam objavovalo viac nepresných prihrávok v našej hre. Hráči ukázali množstvo technických prvkov a dokázali sa presadiť v hre 1 na 1 až 1 na 2 v útoku, ale aj obrane. Počas duelu hráči realizovali viacero jednoduchých a rýchlych herných kombinácií. Po viacerých z nich sa nám podarilo streliť krásne góly. Je dôležité v medzihre udržať počas celého stretnutia trpezlivosť, presnosť a častejšie meniť ťažisko hry. Je potrebné viac pracovať s priestorom - pohybom po prihrávke. Hráči dnes ukázali úsilie, nasadenie a veľkú chuť hrať, riešiť situácie futbalovo."

U12: MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 6:6 Góly MŠK: Šimko, Helbich, Elsmusrati, Kučera, Zajac, Kostka | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnešný zápas sa musel všetkým páčiť. Nechýbalo nasadenie, krásne futbalové momenty a emócia. Hral sa ofenzívny otvorený futbal. Z našej strany sme podali dobrý výkon podporený peknými futbalovými momentmi, nasadením a aktivitou väčšiny hráčov. Vypracovali sme si dostatok vyložených gólových príležitosti, ktorými sme to mohli výsledkovo zvládnuť, no súper nás za nepremenené šance potrestal. Výkon však bol z našej strany na dobrej úrovni, za čo boli chlapci odmenení potleskom od svojich fanúšikov."


U11: MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 3:2 (2:1) | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Výborný zápas, v ktorom nás super dostával pod tlak. Boli sme nútení rýchlo sa rozhodnúť a pracovať v rýchlosti s loptou. Zo začiatku sme sa hľadali a prvých desať minút patrilo súperovi. Postupne sa hra vyrovnala, druhý polčas sme dokázali byť lepším tímom a vytvoriť si viaceré sľubné príležitosti, ale v zakončení sme sa trápili. Chlapci však zápas odmakali a zaslúžene ho dotiahli do víťazného konca."

U11: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 7:6 (2:4) | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Zápas, v ktorom bolo na oboch stranách veľa nepresností. Nebol to úplne najlepší futbalový výkon, ale duel sa musel páčiť všetkým zúčastneným. V tomto zápase sme prehrávali 0:4 aj 3:6 a som veľmi rad, že to chlapci nevzdali a odbojovali až do úplného konca, za čo boli odmenení víťazným gólom dve minúty pred koncom. Dnes nás potiahli niektorí hráči aj svojou individuálnou kvalitou, zobrali to na seba v ťažkých situáciách a ukázali svoju kvalitu. Za zápas chcem chlapcov pochváliť."


nedeľa 4.2.

Ženy: MŠK Žilina - FC Nitra (Strážov, 12:00) | prípravný zápas - ZRUŠENÉ

WU15: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina 5:2 | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Od úvodných minút zápasu sme diktovali tempo hry a väčšinu prvého polčasu sme dobývali súperovu šestnástku. Problém nám robili finálne prihrávky. Na druhej strane, veľmi dobre sme reagovali po strate lopty a veľa z nich sme získavali ešte na súperovej polovici. Druhý polčas sa hra otvorila a hralo sa hore-dole. Dostávali sme sa do brejkových situácií, z ktorých sme určite mohli viac vyťažiť. Každopádne dievčatá zápas odmakali a zaslúžene vyhrali."


Facebook