Mládež v akcii (12.2. - 18.2.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 7. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 17.2.

"B": MŠK Žilina - Górnik Zabrze II 3:1 (1:0) Góly MŠK: Prokop 2, Mlynár | prípravný zápas

Ženy: MŠK Žilina - TJ Jednota Bánová U15 8:0 (1:0) Góly MŠK: Čelková 4, Michalcová 3, Šinalová | prípravný zápas

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Proti chalanom, ktorí však boli oslabení chorobami, sme hrali dobre kombinačne. Vytvárali sme si dostatok šancí, ktoré sme najmä v druhom polčase premieňali. Dúfam, že nás tento zápas dobre naladil na ligu."


U19+U17: FC Salzburg U18 - MŠK Žilina 3:1 (2:1) Gól MŠK: Baleja | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Extrémne náročný zápas, v ktorom sme mali problém s agresivitou a vysokým pressingom súpera. Chalanov chcem pochváliť za výborný prístup a dodržanie taktických pokynov, ale narazili sme na mimoriadnu kvalitu. Takéto stretnutia nás posúvajú a ukazujú, v čom sa musíme zlepšiť, ak chceme byt konkurencieschopní na najvyššom leveli. Výsledok je spravodlivý, bola to fantastická skúsenosť pre všetkých hráčov."

U16: FC Salzburg - MŠK Žilina 0:0 | prípravný zápas

Zostava MŠK: Boldizsár (61. Molko) - Žilinčík, Hohoš, Šemoda - Targoš (61. Hoferica), Belák (61. Kúdelka), Václavek (46. Barčík), Marček - Vrábel (46. Skaličan), Rýs (46. Michalík), Koribský (61. Igaz)

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V náročnej konfrontácii s kvalitným súperom sme si siahli na dno fyzických aj psychických síl, nakoľko väčšinu zápasu sme hrali v defenzíve. Aktívna a agresívna hra domácich nám robila problém rozvinúť akúkoľvek súvislejšiu akciu. Okamžite sme boli pod časovým aj priestorovým tlakom, pod ktorým sme produkovali aj množstvo technických chýb. Chlapci sa presvedčili, že na medzinárodnej úrovni je dôležité zvládať intenzitu hry vo všetkých parametroch. Musíme byť rýchlejší nielen pri práci s loptou na úrovni jednotlivca, ale aj pri riešeniach a rozhodovaní sa v spolupráci menších i väčších skupín hráčov. V takýchto zápasoch na komfort jednoducho nemáte nárok. Chlapcov chcem pochváliť za nasadenie a obetavosť, čo by však na druhej strane malo byť samozrejmosťou. Verím, že cenné skúsenosti prenesieme do tréningového procesu a budeme na seba ešte viac náročnejší."


U17: MŠK Žilina - FK Frýdek-Místek (Štadión MŠK Žilina, 10:00) | prípravný zápas - ZRUŠENÉ


U15: AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:2 (3:2) Góly MŠK: Solovic, Pobijak | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Prvý polčas sa nám nehralo úplne komfortne vzhľadom na zmenu herného systému. Napriek tomu sme si vytvorili nejaké sľubné šance po chybách súpera a vďaka nášmu skvelému pressingu, z ktorých sme dve premenili. Bohužiaľ po chybách sme v defenzíve dostali tri góly. Do druhého polčasu sme vybehli nabudení plný energie, bohužiaľ, nedarilo sa nám dať gól a nakoniec sme inkasovali po celom polčase nášho tlaku na súpera. Chlapci bojovali, ale futbalový boh nám dnes neprial."

U14: FK Viktoria Žižkov - MŠK Žilina 4:4 (2:2) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš 2 | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Z našej strany priemerný výkon primeraný stavu, v ktorom sa nachádzame v ofenzíve aj defenzíve. Vypracovali sme si veľké množstvo šancí, z ktorých musíme byť efektívnejší. Na druhej strane, v defenzíve sme opäť prepadli, k čomu prispeli svojimi výkonmi aj brankári."


U13: SK Dynamo České Budějovice - MŠK Žilina 2:2 (0:2) Góly MŠK: Blaščík, Šimun | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sa hral výborný zápas, ku ktorému veľkou mierou prispel súper. Úvodných 10 minút nás dokázal zatlačiť, nakoľko nám chýbala aktivita/pohyb bez lopty a správne rozhodovanie sa pod časovým a priestorovým tlakom. V útočnej fáze sme v prvom polčase dokázali byť efektívni a vypracované gólové príležitosti vďaka individuálnej kvalite niektorých jednotlivcov využiť. V druhom polčase sme sa dokázali dostať viac do hry. Útoky sa striedali na oboch stranách. Pri zakladaní útokov je dôležitá väčšia aktivita, vnímanie a rozhodovanie sa. Súper dokázal využiť individuálne chyby v našej rozohrávke. Dnes svoj tím podržali najmä brankári svojimi zákrokmi. Je dôležité, aby hráči mali väčšiu aktivitu v hre, viac komunikovali, vnímali herné situácie a kvalitnejšie sa rozhodovali - výber riešenia. Aj napriek tomu, že nám to herne nešlo, hráči chceli hrať, ukázali snahu či ochotu s tou situáciou pracovať a zmeniť ju."

U13: FK Dukla Praha - MŠK Žilina 1:8 (0:3) Góly MŠK: Boháč 3, Blaščík, Dumitriu, Zábojník, Hutira, vlastný | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Hráčov chválim za správnu reakciu po prvom zápase a zmenený prístup. Prinieslo im to kvalitnejšie individuálne herné výkony a výrazne zlepšenú hru tímu. Od úvodu hrali hráči s radosťou, boli aktívni v pohybe bez lopty, výborne komunikovali, slovne si pomáhali a samostatne sa organizovali. Dokázali sa často presadiť v hre 1 na 1 až 1 na 4, vytvárali prečíslenia a vďaka jednoduchým a rýchlym herným kombináciám si vytvárali množstvo gólových príležitostí. Strelili sme krásne góly nielen po kombináciách, ale aj individuálnych prienikoch, prípadne zakončením spoza pokutového územia. V obrannej fáze sme veľmi dobre prepínali a získavali konštruktívne lopty v osobnom súboji. V medzihre je dôležité udržať trpezlivosť a u niektorých hráčov zlepšiť rozhodovanie a presnosť prihrávok. Hráčov chválime za emóciu, radosť z hry, uvoľnenosť, nasadenie a herný prejav."

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Zápasy sa hrali bez prítomnosti rozhodcov, čo bola skvelá príležitosť pre hráčov rozvíjať prvky “uličného futbalu” ako je fair-play, samostatné rozhodovanie, zodpovednosť a rešpekt ku druhým. Chválime aj našich rodičov, ktorí boli prítomný na zápase, že toto pravidlo rešpektovali a vôbec nevstupovali do deja hry/zápasu pokynmi."


U12: SK Dynamo České Budějovice - MŠK Žilina 2:3 Góly MŠK: Elmusrati 2, Fiflík | prípravný zápas

U12: FK Dukla Praha - MŠK Žilina 2:4 Góly MŠK: Tuna, vlastný, Kostka, Helbich | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V dnešných stretnutiach sme podali dobrý výkon s výbornými individuálnymi výkonmi. V zápasoch sme museli hrať rýchlo, rýchlo pracovať s loptou a po strate rýchlo prepínať do bránenia. Okrem gólov sme si vypracovali veľa ďalších dobrých príležitostí. Chlapci si zaslúžia za výkony pochvalu."


U11: SK Slavia Praha - MŠK Žilina 10:5 (5:2) Góly MŠK: Klus 3, Sedliaček, Maťko | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dnešný zápas mal od začiatku až do konca veľmi vysoké tempo. Súper nás dostával neustále pod tlak a my sme robili individuálne chyby. Od úvodu bol súper veľmi aktívny a my sme vyrážali len do protiútokov. Postupne boli aj fázy, počas ktorých sme dobre kombinovali a súperovi sme sa vyrovnali, ale dnes ich bolo veľmi málo. Skôr to bol z našej strany defenzívny a bojovný výkon."


nedeľa 18.2.

U15: SK Slavia Praha - MŠK Žilina 3:3 (3:0) Góly MŠK: Pobijak 2, Poliaček | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Veľa situácií sme v ofenzíve riešili nepresne, boli sme pomalí s prácou na lopte alebo nám ju super jednoducho odobral v osobnom súboji. Nedokázali sme udržať loptu v osobnom súboji chrbtom k bráne a z brejkov sme dostali góly. Druhý polčas sme boli lepším družstvom, ale to je málo na medzinárodný zápas, v ktorom rozhodujú detaily. Určite mám od hráčov väčšie očakávania a v zásade som nespokojný."

U14: SK Slavia Praha - MŠK Žilina 2:4 (0:2) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš, Hynek | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Slavia otvárala hru, čo nám vyhovovalo a v pressingovych situáciách sme našim dôrazom veľakrát získali loptu a dostávali sa do šancí. V druhom polčase sa hra vyrovnala a bol to zápas kto z koho. V závere sme strhli víťazstvo na našu stranu. Chlapci si zaslúžia pochvalu a som rád, že po dlhšej dobe som u nich videl tímovosť."


U13: AC Sparta Praha - MŠK Žilina 5:5 (3:3, 1:0) Góly MŠK: Juhaniak, Herkeľ, Dumitriu (PK), Hutira, Boháč | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "K výbornému zápasu prispeli oba tímy. Počas celého stretnutia sa útoky striedali na oboch stranách a tímy si dokázali vypracovať množstvo gólových príležitostí. Pre hráčov to bola skvelá príležitosť neustále riešiť rôzne herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. Je dôležité, aby niektorí naši hráči v takomto zápase boli ochotnejší podstúpiť aj osobné súboje a najmä zvýšili dôraz. Pri zakladaní útokov je potrebné mať väčšiu aktivitu a prudšie aj presnejšie prihrávky. Hráči dokázali zakladať útoky rôznymi spôsobmi - vedením lopty, kolmou prihrávkou, dlhou prihrávkou na vyššie postaveného hráča, prípadne hernou kombináciou. Je dôležité, aby niektorí hráči v útočnej fáze zvládali pod tlakom súpera herné činnosti po technickej a technicko-taktickej stránke. Darilo sa nám často meniť ťažisko hry. Pri zakladaní útokov domácich sa nám darilo získavať aj konštruktívne lopty a dostávať sa do zakončenia. V zakončení je potrebné byť dôslednejší, dôraznejší a využiť šikovnosť. Hráčov chválime za časté zakončenie. V medzihre je dôležité udržať väčšiu trpezlivosť. Zápas bol výbornou previerkou pre hráčov, vyzdvihujeme nasadenie, emóciu a ochotu hrať/riešiť aj náročné herné situácie futbalovo."

U12: AC Sparta Praha - MŠK Žilina 2:4 Góly MŠK: Elmusrati 2, Helbich, vlastný | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Vo výbornom mládežníckom zápase sa hral útočný futbal, ktorý hráčov nútil v rýchlosti pracovať, správne sa rozhodovať a najmä prepínať do defenzívy. Počas všetkých troch tretín sme boli aktívni a najmä ochotní behať, čo bolo kľúčové. Ukázali sme futbalovosť aj v ťažkých situáciách. Podržali nás aj brankári. Pochvala za výkon."

U11: AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:6 (0:2, 2:4) Góly MŠK: Maťko 3, Lutišan 2, Jaroš | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Výborný mládežnícky zápas, v ktorom bol v úvode lepší súper. Postupne sme sa však zlepšovali, dianie na ihrisku sa otáčalo a my sme súpera dostávali pod tlak. Z dobrého pressingu sme získavali lopty a vytvárali sme si šance. Ukázali sme dnes viac pekných herných kombinácií a taktiež aj dobré individuálne riešenia v ťažkých herných situáciách. Na záver nám už dochádzali sily a chlapci cítili včerajší zápas so Slaviou. Dnes chcem chlapcov pochváliť za dobrý kolektívny výkon."


WU19: MŠK Žilina - FK Nitra 3:0 (1:0) Góly MŠK: Satinová, Čelková, Šinálová | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "V stretnutí sa vyskytli kreatívne riešenia herných situácií, jednoduché kombinácie, prevažne narážačky, hra 1 na 1, pri ktorej mi však chýbala väčšia odvaha, dobré nábehy útočiacich hráčok, kolmé prienikové prihrávky aj dlhé lopty za obranu súpera. V obrannej fáze sme výborne riešili nakopnuté lopty súpera, no na obrannej fáze hry musíme popracovať najmä v našej útočnej a stredovej zóne ihriska, kde je potrebná väčšia aktivita, väčšia agresivita v osobných súbojoch a aj pri vyvíjaní tlaku na súpera. Celkovo sme podľa môjho názoru pôsobili futbalovejším dojmom, no výkon mi prišiel upracovaný a miestami kostrbatý. Chýbala mi tam ľahkosť. Takisto sme mohli lepšie vyriešiť vypracované gólové príležitosti."

WU15: MŠK Žilina - FK Nitra 6:2 (2:2) | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Po rozháranom prvom polčase, v ktorom sme súvislejšie nepodržali loptu a do vyložených gólových situácií sme sa dostávali len sporadicky, väčšinou po rýchlych útokoch, sme naopak v druhej polovici zápasu dominovali na lopte a súpera k vážnejšiemu úseku hry nepustili. Pri lepšej efektivite v zakončení mohol byť duel ešte jednoznačnejší. Dievčatá však zápas poctivo odmakali tak, ako sa na reprezentáciu MŠK patrí."


Facebook