Osemfinálový postup splnený, vo štvrťfinále nás čaká Trnava
Slovenský pohár,
streda 9. 3. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - KFC Komárno
Góly: 12. Paur, 69. Leitner - 88. Varga
ŽK: 75. Mashike - 4. Vashkeba, 67. Šimko, 68. Varga
Diváci: 334
Rozhodca: Ochotnický - Pozor, Kmec
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 12:11 / 5:3

Priame kopy: 7:12

Rohy: 2:4

Ofsajdy: 3:4

Fauly: 10:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Leitner, Nemčík, Owusu - M. Sauer (56. Slebodník), Mráz, Myslovič (90. Gono) - Kaprálik (76. Iľko), Paur (C) (56. Mashike), Ďuriš

KFC Komárno
Chmiel – Šmehyl, Špak, Varga (C), Horodník, Petráš (63. Szöcz), Šimko, Vashkeba (73. Ganbold), Bayemi, Németh (63. Rumanský), Mészáros (63. Pastorek)
Zápasové menu
Posledný zápas osemfinálového programu Slovnaft Cupu obstarali v dohrávke práve naši žltozelení futbalisti, ktorí pod Dubňom privítali druholigistu z Komárna. Rýchly gól kapitána Paura síce otvoril stretnutie, no nenakopol ho na požadovanú úroveň. Až po zmene strán sa to rozbehlo, premiérový gól Patrika Leitnera sa napokon ukázal ako víťazný a postupový, keď súper v závere už len skorigoval prehru. Futbalisti MŠK Žilina tak rozlúštili kompletnú štvrťfinálovú tajničku, v boji o semifinále vyzveme doma o týždeň trnavský Spartak.

Po štvormesačnej zimnej prestávke od Slovnaft Cupu vstúpili zverenci trénera Petra Černáka aj do jarných pohárových bojov. V premiérovom domácom zápase tohtosezónnej edície Slovenského pohára vypadli hlavnému kormidelníkovi viacerí defenzívni hráči, a tak dostal vôbec premiérovo šancu v základe odchovanec Akadémie MŠK a kapitán našej úspešnej "19"-tky Patrik Leitner. Naopak, po drobných zdravotných výpadkoch sa vrátila na ofenzívne pozície dvojica Adrián Kaprálik a Jakub Paur s kapitánskou páskou.

Samotné osemfinále začalo priamym kopom Patrika Mysloviča, ktorý zastavil múr zložený z hráčov v bielom. Na druhej strane sme si vydýchli po rohovom kope Komárna a krútenej lopte do päťky, ktorú našťastie všetci minuli. Skóre sa na našu radosť menilo už v 12. minúte, Kaprálik odcentroval na Mária Sauera, ktorý chcel "zastrihať" vo vzduchu, no jeho nožničky so šťastím našli voľného Paura. Kapitán Šošonov zoči-voči Chmielovi už vedel, čo spraviť s loptou, aby sme viedli - 1:0. V 22. minúte sa zatriasla trochu nečakane tyč po bombe Michala Petráša na zadnej žrdi, jeho menovec v našej svätyni iba očami vytlačil strelu mimo. Premiérový gól za "A"-tím mal na kopačke Leitner, musel si ale ešte počkať niekoľko minút. V 26. minúte po odrazenej lopte z priameho kopu neprepálil húštinu tiel pred ním. To bolo do polčasu všetko, až do odchodu do kabín sa hral prakticky medzišestnástkový futbal s množstvom nepresností.

Nezáživný futbal odštartoval aj po zmene strán, oživenie mala priniesť čerstvá dvojica Mashike a Slebodník. Z letargie vytrhla divákov až jedovatá ľavačka Mysloviča, ktorú vyškriabal Chmiel na roh. Na bránu mieril hlavou následne aj Ďuriš, jeho zakončenie ale smerovalo iba do stredu brány na pripraveného brankára KFC. Duel sa nám tak smerom k záveru správne rozbehol, a to aj po streleckej stránke. V 69. minúte zaznamenal náš druhý presný zásah v dueli a svoj premiérový za prvé mužstvo MŠK odchovanec Patrik Leitner, ktorý upratal do siete hlavičkou k žrdi priamy kop Mysloviča - 2:0. Kapo na zadnej tyči mohol definitívne uzavrieť zápas v 73. minúte, nadýchaný center Deda Ďuriša ale skončil iba na ochrannej sieti. Udrieť tak mohol súper, Ganbolda vychytal reflexívnym zákrokom rukou Samo Petráš. Súper hrozil po štandardkách, ktorými sa chcel dostať späť do stretnutia. To sa mu aj podarilo kontaktným gólom v 88. minúte po rohu a hlavičke kapitána Vargu. Väčšiu drámu sme už ale nedopustili a tesný náskok si ustrážili.

Osemfinále sme tak zvládli, čím sme si vybojovali štvrťfinálovú účasť a atraktívny domáci duel proti Trnave. Predbežný termín stretnutia je naplánovaný o týždeň v stredu 16. marca. O definitívnom čase výkopu budeme informovať. 


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Nebol to jednoduchý zápas, ale som rád za postup, čo bol a aj je jeden z cieľov smerom k Európe. Je to dôležité aj pre psychiku chalanov, potrebovali sme už víťaznú emóciu. Po nedeli, kedy sme mali v nohách ťažký zápas, bolo náročné prepnúť na Slovnaft Cup. Rovnako náročné bolo aj zopakovať výkon proti Slovanu. Prvoradý je však výsledok, ktorý posilní našu vieru v ceste, na ktorú sme sa vydali. Dnes prišlo pochopiteľne aj k viacerým zmenám v zostave, okysličili sme to. Vedeli sme, že nastane rotácia a nastúpia chalani, ktorí makajú a čakajú na šancu. Paťo Leitner si to pýtal svojím prístupom na tréningoch aj výkonmi v mládežníckej Lige majstrov, dnes si výkon ešte vylepšil streleným gólom. V tejto fáze pohára sa chceme dostať čo najďalej, žreb nám prisúdil Trnavu doma už o týždeň a my sa ideme pobiť o postup."
Mikuláš Radványi, tréner KFC Komárno
"My sme cieľ splnili už dávno. Povedali sme si, že keď dotiahneme do Komárna prvoligistov, tak budeme spokojní. Dotiahli sme Dunajskú Stredu a Michalovce, a dokázali sme ich aj vyradiť. Dovolím si tvrdiť, že sme mali viac gólových šancí ako domáci. Lenže prvá liga je o tom, že keď urobíte chybu, súper ju hneď dokáže potrestať. Škoda, že sme kontaktný gól dali neskoro. Napriek tomu sme odohrali výborný zápas a odchádzame síce nie spokojní, ale so vztýčenou hlavou. Moji zverenci sa učia a táto konfrontácia bola pre nich veľmi dobrá. Povedal som im, že im nemám čo vyčítať a ak podajú takýto výkon aj v nedeľu, určite konečne zvíťazíme."
Jakub Paur, kapitán MŠK Žilina

„Takéto pohárové zápasy bývajú veľmi ťažké, takže po postupe určite panuje spokojnosť. Samozrejme, mohli sme hrať aj lepšie a asi sa od nás očakávala vyššia výhra. Bol to však náročný duel, vedeli sme o sile Komárna v podobe štandardiek, a to sa aj potvrdilo. Sme radi, že sme inkasovali, iba raz, vyhrali a postúpili ďalej. Teší ma, že som aj ja pomohol chalanom gólom. Vďaka odrazu po zakončení Mária Sauera sa lopta dostala ku mne, a hoci som to netrafil ideálne, chvalabohu, že to skončilo v sieti. Srdiečko po oslave putovalo mojej žene, ktorej som takto chcel dodatočne pogratulovať k včerajšiemu MDŽ a zároveň patrilo aj môjmu malému synovi. Jedným z dôvodov, prečo sme dnes chceli vyhrať bolo aj to, aby sme sa stretli s Trnavou. Verím, že naša cesta pohárom bude pokračovať aj po Spartaku a prajem si, aby sme zopakovali minimálne minuloročnú účasť vo finále. Trnava síce už bude svojou kvalitatívnou úrovňou zase ďalej, ale neraz sme sa presvedčili, že ich vieme potrápiť a zdolať. Verím teda, že aj najbližší zápas s nimi vyhráme.“


Slovenský pohár,
streda 9. 3. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - KFC Komárno
Góly: 12. Paur, 69. Leitner - 88. Varga
ŽK: 75. Mashike - 4. Vashkeba, 67. Šimko, 68. Varga
Diváci: 334
Rozhodca: Ochotnický - Pozor, Kmec
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 12:11 / 5:3

Priame kopy: 7:12

Rohy: 2:4

Ofsajdy: 3:4

Fauly: 10:12

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Leitner, Nemčík, Owusu - M. Sauer (56. Slebodník), Mráz, Myslovič (90. Gono) - Kaprálik (76. Iľko), Paur (C) (56. Mashike), Ďuriš

KFC Komárno
Chmiel – Šmehyl, Špak, Varga (C), Horodník, Petráš (63. Szöcz), Šimko, Vashkeba (73. Ganbold), Bayemi, Németh (63. Rumanský), Mészáros (63. Pastorek)
SÚVISIACE ČLÁNKY
10.03.2022"Som rád, že som k postupu prispel gólom," hovorí premiérový strelec Patrik Leitner
08.03.2022Nech sa už výkon stretne s výsledkom - v tomto prípade s postupom
03.03.2022V stredu proti Komárnu na Slovnaft Cup za 1€, v prípade postupu Trnava

Facebook